gott nytt år

18534-4183
18534-4184

knall

Nu tystnade det, men de senaste tio minutrarna har fönstrena slagit! Det var GP:s fyrverkeri som orsakade ljudet. Tyvärr såg jag inget, bara lite ljusglimtar ovanför hustaken...
När jag var yngre var det där fyrverkeriet ett måste, numera blir det sällan av.
Läste just Ebbas krönika i GP förresten. Den handlade om framtida shoppingmöjligheter. Låter ju väldigt spännande, får väl se hur rätt eller fel det är om tio år!

31/12

Visserligen ska jag inte gå hemifrån förrän om ett bra tag, partyt börjar vid åtta. Tänkte ändå visa hur jag kommer se ut ikväll. Det blir ingen bild eftersom jag är helsvart och dessutom inte har någon ordentlig kamera.

  • svart klänning Twist&Tango
  • svarta pumps, Mango
  • svarta vlutch, vintage -farmors gamla
  • silvararmband som är mammas,vet att iaf det ena är specialgjort till henne!
  • silverringar
  • zick-zack mönstrade strumpor (lutar det åt!)
    18534-4182


antingen eller

Har lite beslutsbekymmer... Köpte strumpbyxor på H&M i fredags. Det var ett tvåpack med två olika mönster. De går i helsvart, men är mönstrade..
Det ena paret är zick-zack kan man säga och det andra paret påminner om de på lilla bilden, men i lite mindre rutor. Vet verkligen inte vilka jag ska välja...
 
Zick zack eller rutor?!

en lista

Tänkte ta en kort liten lista på året som gått:

ÅRETS...

plagg: Tröjklänningen! Jag är kär. Shortsen ligger på stadig andra plats.
skor: ballerinas. Nu och för alltid. Sköna och snygga, kan det bli bättre?
väska: mest använd är min Stam-look-a-like, men min weekend väska går inte heller av för hackor.
smink: investerade i iD-puder, ett riktigt bra beslut.
läpprodukt: Rosebud på mina läppar.
utlandsresa: Mallroca var underbart, Köpenhamn är alltid lika trevligt
inrikesresa: Halmstad i slutet av sommaren. Såå enormt roligt! Trots att man såg ut som ett vrak eftersom luftkonditioneringen inte fungerade...
party: utgången i Halmstad, helt underbar roligt.
viktigaste: födseln av min allra ljuvligaste brorson. Han är mitt allt.
flytt: inte min utan min kompis H:s. Underbart att ha henne i stan ordentligt!
besked: att jag kom in på den utbildning jag sökte, trots att jag inte trodde på det själv...
jobb: trivdes med att jobba under våren och nu har jag fått ett extrajobb som är riktigt kul också.
skiva: den enda nya i samlingen är Nelly Furtado, riktigt bra också!
dummaste: att jag är tidsoptimist och stressar som en galning allt för ofta...
tristaste: finns tyvärr en hel del under den kategorin...
flopp: när jag efter en hel del om och men bestämde mig för att åka till fjällen en halv vecka men blev sjuk i bilen på väg upp...
konsert: den enda jag var på, men den var grym: Robbie Williams på Ullevi!!
allra bästa: Filip helt enkelt!

sista dagen

Idag är en sådan dag då man likt Seth COhen i senaste OC-avsnittet kan säga: Nu äter jag frukost för sista gången i år, nu duschar jag för sista gången i år och så vidare.. Lite tjatigt i längden kanske!
Något annat många sysslar med såhär på slutet av året är att försöka sammanfatta vad som hänt och recensera året. Själv har jag funderat ett par dagar nu på vad som hänt under året och eftersom jag befunnit mig i en personlig svacka har det varit väldigt mörkt. Jag hoppas nu kunna ta tag i det här för att ta mig vidare och se framtiden med ljusare blick. Så efter ett ganska mörkt år hoppas jag att 2007 blir ljusare och kommer hålla sig på min sida!

sportivo

Rachel är ute i vimlet. Här klädd i raka vanliga byxor, längre ljus kofta och en T-shirt med Kate Moss-ansikte på. En enkel, söt oufit som Rachel bär utmärkt! Pricken över i:et blir hennes söta mössa och hur snyggt hon bär den.
 18534-4180 

la borsa

Imorgon till min svarta klänning kommer jag att använda farmors gamla kuvertväska. Den är perfekt och snygg. Bilden gör den inte rättvis. Funderade ett tag på att ta någon i färg men jag vill köra på en klassisk och elegant look. Till den svarta klänningen blir det silvaraccessoarer med fokus på händer eftersom det blir armband och bling-ring. Runt halsen tar jag bara en kort enkel silverkedja eftersom jag inte vill likna en julgran. Fast det är klart, får ju se hur det ser ut/känns när jag tar på mig imorgon!

håret

Har nu lagt i mina två curl it up-produkter och blir lika förvånad som alltid hur lockigt mitt hår kan bli av lite produkter. Testade med lite locktångade-lockar på yttre delen av håret eftersom underhåret klarar sig bäst själv. Resultatet blev såhär ungefär, men jag trivs inte riktigt, plus imorgon ska det blåsa och regna vilket inte är toppväder för den här frisyren.
Försöken fortsätter, just nu känns det som att det kommer sluta med något mycket enkelt!

söt klänning

Den här klänningen från 3.1 Phillip Lim har jag tittat på många gånger hos Netaporter. Så himla söt! Passar nu i vinter med svarta strumpor och en svart kofta. Till sommaren är den ursöt med ballerinas och solglasögon. Lovely!
18534-4175
bild netaporter.com

dagens nyheter

Den första nyheten som slår en idag är om Saddams avrättning. Personligen anser jag att det känns medeltida med hängning. Och jag tycker också att dte är lite som att ge honom vad han vill. Jag tycker han ska lida så som han skapat mycket elände. Man borde låst in honom i en cell och slängt nyckeln. Dödsstraff är aldrig lätt, men jag tycker ändå att den som gjort något så fruktansvärt ska få konsekvenser för sitt handlande. Vists att ta personens liv är ju en ganska stor konsekvens, men hans lidande blir kort.
Det finns inget lätt sätt att diskutera sådana här ämnen, men det kan lätt konstateras att året 2006 års största nyhet är Saddam Husseins avrättning!

Något som stör mig enormt är att Aftonbladet på sin första sida har, strax under alla artiklar om Saddam, en rubrik som säger att hon lämnar Fadde. Vem bryr sig?!?!? Kan det ens räknas som en nyhet?!
Linda är ingen alls i mina ögon, det är bara tidningar som Aftonbladet som gör henne till en mediaperson. För att bra tag sedan blev jag så irriterad på allt skriveri om henne att jag slutade läsa artiklarna. För det är ju faktiskt så att ju fler som läser, desto längre kommer de skriva icke-nyheter om henne och andra motsvarande. Våga bojkotta onödiga artiklar!!


slappar

Idag är en slappardag för mig. Jag sov länge vilket var välbehövligt. Hela veckan har jag kännt mig ur form och inte som mig själv, men idag var det faktiskt Emma som gick upp och inte någon annan...
Ute är det grått, regnigt, blåsigt och mörkt. Det ska ju vara så att vi går mot ljusare tider, men idag syns då inte det.
Om en stund ska jag bege mig ut i ruskvädret. Den senaste veckan har jag varit hos mina föräldrar. Framförallt för att det varit jul, men också för att det blir ett avbrott från vardagen. Skönt att få bara vara ett tag. Idag ska jag åka hem med en massa grejer till mig och även handla lite. Ska vara här ikväll också men imorgon åker jag hem innan nyårsfesten. Senare ska jag testa frisyr och sy lite. Hela dagen går i slapp och pyssel-spår.

andas lugnt

Nu kan jag andas lugnt igen. Gårdagens spontanshopping är återlämnat. Skorna var för stora och kändes inte hundra, trots att jag tittat på dem länge. Men ibland är det en sak att titta på dem och en helt annan när de ska dras på mig!
18534-4174

frysen...

Andra frysen var MYCKET jobbigare än den första! Det var så mycket is att båda lådorna satt fast och var helt täckta av ett tjockt islager. Tog jättelång tid men nu är det klart.
Snart slutar jag för dagen, och året och för den här gången. Ska gå en kortis på stan, men sedan åka hem för att äta och därefter träna. Ikväll blir det nog lungt. Jag är så fruktansvärt trött! Möjligtvis om det blir en sväng på bio...

the hair

Vet att jag tjatat en del om hur jag ska ha håret på nyår. Nu har jag väl någorlunda bestämt mig, måste bara testa det också. Dels så att jag vet att jag kan fixa det men även för att se hur det funkar. Tänker mig uppsatt som Ashley på bilden fast det hängade ska vara vågigt/lockigt. Då slipper jag en tung lugg som kanske kommer irritera mig. Plus att jag passar bra i luggen bakåt. Önskar jag kunde få till snygga mörka ögon, men jag liknar mest en panda när jag försöker och det är ju ingen hit!
18534-4173 

gråskala

Jessica Simpson har återvänt till LA efter julen i Aspen. Här lämnar hon ett ställe iklädd strumpbyxor, grå klänning, polo och en snygg, damig väska på armen. Fint att matcha med mörkare läppar.
18534-417018534-4169

foto: Expressen.se

ragg

Raggningsrepliker är alltid roliga tycker jag. Oftast blir jag ganska obekväm när jag själv utsätts för dem, åtminstone om det är en total främling eller en full jobbig typ på krog. Det finns grova, enkla, söta och märkliga varianter.
Dessa tycker jag var söta:
- Det enda som dina ögon inte sagt mig är ditt namn.
- Känner inte jag dig? Jo, du är tjejen/killen med det vackra leendet.
- Sken solen nyss? Eller var det bara du som log?

Lite mer vågade:
- Jag ska ha sex hos dig ikväll, så det är lika bra att du är där.
- Här är jag! Vilka är dina andra två önskningar?
- (Slicka på ditt finger och gnugga det sedan lätt på personen och därefter på dig själv:)
Nå, vad säger du? Ska vi ta av oss de här våta kläderna?


Den här tycker jag bara är märklig!
-Hej är du oskuld? (Nej) Bevisa det!

Den roligaste repliken jag varit med om var en kille som kom fram till mig och sa:
- Jag har ditt namn tatuerat på rumpan!
- Det tror jag inte, svarade jag
- Jodå, vill du se?
- Nej tack.
Efter lite fram och tillbaka drog han ner byxlinningen en liten bit och där stod mycket riktigt DITT NAMN.


Har du någon bra replik? Eller har du kanske fått höra något skojigt/sött/märkligt? Berätta!

hittade de olika raggningsreplikerna på salongk.se

hilary

Hilary Duff var i fjällen (eller vad det nu kan kallas over-there..) över julhelgen och beger sig nu vidare. Hon har söt och fräsch resklädsel. Gillar speciellt väskan på hennes arm. (Tydligast på stora bilden) Men en LV-kabinväska vore ju inte heller helt fel...
18534-4168

top 10

Tidningen Maxim har listat de tio hetaste tjejerna år 2006. Dessa blev utvalda. Lite förvånande ändå att Eva Longoria kom på första plats måste jag säga!

10. Christina Milian
9. Keira Knightley
8. Kate Bosworth
7. Cameron Diaz
6. Scarlett Johansson
5. Stacey Keibler
4. Angelina Jolie
3. Lindsay Lohan
2. Jessica Alba
1. Eva Longoria


i ögat

Inatt sov jag djupare än på länge. Väldigt skönt eftersom jag då slapp drömma. (Eller komma ihåg det jag drömde iaf..) Idag är sista dagen på det här jobbet. Nästa vecka ska jag jobba på två andra jobb, lite mer varaktigt. Snurrigt värre. Hoppas förresten alla kommit ihåg att svara på VHS-ansökan, igår var sista dagen.
Vaknade med en irritation i mitt ena öga. Vore ju typiskt om jag får ögoninflammation just nu, det som jag aldrig får annars. Jag har börjat använda salva som är mot vaglar. Det brukar hjälpa, har stoppat ordentliga vaglar på det viset.
I eftermiddag blir det träning. En sväng till på gymmet eftersom passet som går är extra långt, något jag itne orkar idag. Kanske att jag cyklar lite imorgon också på träningscykeln. Ganska skönt med motion och att röra på sig. I tisdags kväll kände jag mig uschlig efter flera dagars ätande av sötsaker, julmat och anant. Men nu känns det bättre. Väldligt passande har jag nu ett sug efter grönsaker. Speciellt paprika och gurka!

ett mål

Nu har jag endast ett mål: sängen! Är supertrött. Inatt ska här sovas fem kvart i timmen. Det behöver jag. Får bli sovmorgon både lördag och söndag, inga mörka cirklar under mina ögon under nyårskvällen..
Imorgon ska frys nr 2 frostas av. Nr 1 gick ju bra så jag överlever nog.
Godnatt. Baci!

diskmaskin

På fikat på jobbet satt jag och pratade med en kvinna. Hon är väldigt trevlig och vi brukar prata. Idag var hon bara extra pratig, vilket förstås bara var kul! Hon berättade om någon bjudning hon oc hennes man haft och att de fick diska för hand eftersom de inte har diskmaskin. Då skänkte jag min egen diskmaskin, och pappa, en varm tanke. Diskmaskin är bäst, även som ensamstående!
18534-4162
bild via google.se

cutie pie

Oj vad söt han var här. Riktigt nice. Tänkte på det idag förresten, tror alla snygga/söta killar lämnat Göteborg för julen. Såg knappt någon söting...
18534-4161

bild people.com

detaljer

En helt enkel svart klänning som får dte lilla extra med ton-i-ton detaljer. De fastsydda blommorna lyser inte, men är snygga bara för att de finns där. Ett annat bra exempel är Siennas Marchesa-klänning.
18534-4160
bilder shopbop.com

den 24:e

Min julaftonsoutfit såg ut såhär.. Nästan ganska exakt för brorsonen var en stående accessoar förutom när jag åt, när han åt och när han sov. Visst passar han fint till min svarta kjol, heltäckande svarta strumpor och rosa-lila (?!) kofta.

byte?

Någon som vet hur det är med återlämnande av vara på Mango under rea? Köpte något där som jag ångrar och vill lämna tillbaka. Enligt hemsidan ska det vara 7 dagar under rean.. Hoppas verkligen på det!

sorry

Dåligt med inspiration idag.. Nu ska jag snart ut på stan. Dags att vässa armbågarna! Har lite småsaker att göra, men kanske kan man hitta något på rean också... Vore ju inte dumt.
Någon som gjort bra reafynd?

28/12

I birst på annat...

  • svarta kostymbyxor, Mango
  • vitt linne, Filippa K
  • jeansskjorta, Levi's
  • svarta stövlar

Såhär ser det ut, ungefär...


elisha

Snygga bilder på Elisha Cuthbert i Cosmopolitan. Gillar den randiga lilla koftan.
18534-4158

grus

Idag är det grus i mina ögon. Ruskans trött. Får nog bli en powernap när jag kommer hem, så småningom.. Efter jobbet blir det en sväng på stan idag. Ska också lämna ett par byxor jag fick i julklapp, de är snygga men känns inte 100. Bättre att jag försöker hitta ett par som känns helt rätt, de kommer nog bli mer användna. Dessutom åker långkoftan tillbaka! Den är snygg och funkar, men jag tror nog att jag kan hitta bättre, mer fungerande saker.
Har börjat frosta av en frys, eller frysfack var det bara. Ställde in en kastrull och en bunke med kokhett vatten. Hoppas det gör tricket. Om en stund blir dte fika och sedan ska jag kolla på frysen igen. Hoppas också att mannen som bor i det andra rummet är uppe snart... Vore skönt att bli klar med det här snabbt. Om han vaknar kan jag dessutom gå en genväg istället för ut på gatan och upp i en annan port.

glittra min stjärna

Diskret glitter tycker jag kan vara fint. De här armbanden från Stacey Lapidus är alldeles lagom. Det verkar fler än jag tycka eftersom de är slutsålda. Annars hade de kunnat vara dina för 130$.
18534-4153
Hårfunderingarna hänger fortfarande över mig. Ett glittrigt, diskret hårband kanske hade passat... Fast helst ska man bara ana det.. Kanske ett smalt diadem med paljetter på. Till det lite vågigt hår. Hmm, enkelt snyggt och väldigt jag. Dessa headbands är också från Stacey Lapidus. Snygga!
18534-4154

bilder shopbop.com

liquid silk

Jag använder inte mycket hårprodukter i mitt hår men under hösten har mitt hår inte, och inte jag heller för den delen, mått så värst bra. Balsam funkar sällan på mitt hår eftersom det blir tungt och lite stripigt av det. Köpte på vinst och förlust en produkt från Schwarzkopf som skulle passa glanslöst och trist hår. Den jag köpte är den till vänster på bilden. En-två gånger/vecka kan man ta den efter shampoonering, låta verka i 1 minut och sedan skölja ur. Det är helt sanslöst vad bra det funkar på mitt hår. Det är glansigare, inte lika tungt och tar dessutom fram mitt självfall. Äntligen något som passar mitt blonda hår, med tunna, fina (men många) hårstrån.
18534-4152

bild här

pumsig

Det har varit en lång och välfylld dag. Nu börjar jag bli trött. Bara det är otroligt, det är nu jag brukar vara som piggast. Allt för att inte gå och lägga mig...
Har jobbat, gått ärenden på stan och tränat. Plus lite annat smågrejs. Imorgon är de jobb och då ska jag få den oh så roliga uppgiften att frosta av frysarna i övernattningsrummen.. Ehh, liksom. Nåväl, kan säkert ha på radion och ta det lugnt. Hur svårt kan det vara, så mycket anv'nds knappast de frysarna...

liten men stor

Det är en liten tjej, Ashley Olsen, men hon har stor modekänsla. Här ser hon trendriktig och elegant ut med svart jacka, grå stuprör, grå lös tröja, leopardskor och en sjal slängd runt halsen. Den svarta väskan, Ray-ban bågarna och de röda läpparna ger pricken över i:et. Det sitter inte i storleken eller pengarna det där med stil. Förresten, vad har hennes syster gjort med håret?!?!
18534-4151

bild people.com

lose or keep?

People listar fem saker att spara till 2007 respektive fem saker vi kan lämna i 2006.
Spara:
♥ballerinaskor - jag älskar mina så det var ju skönt att höra
ankle boots - njae, jag är lite småtrött på det faktiskt..
prickigt - sött och fint
bubbelklänningar - åh, det gillar jag!
raka miniklänningar - snyggt och bra eftersom min nyårsklänning är just en sådan
18534-4150


Det vi lämnar i år 2006 är:
- huvudscarves - inte min stil, alls!
- döskallar - vad bra.
- västar - tröttnade jag på hösten 2005
- bälten på höften - men 20-talets låga markering kommer ändå att komma
- knästrumpor - till låga skor håller jag med, men det funkar som uppstickare till stövlar.

babystuff

Men titta vilken söt mössa! Nästan så att jag vill köpa en till Filip. Gullunge står det på de för 0-6 månaders och för dem som är större står det sötnos. Tror nog att Filip skulle behöva modellen med Sötnos på. Visserligen också söt, men jag fastnade för gullunge. En kompis tipsade om att man kanske borde köpa en bitring till lillkillen. Den här var ju söt och fin. Han brukar gnaga på mina fingrar. Ibland får han till det och biter ordentligt.. Gör nästan ont och då har han inte ens tänder... Usch tänk att jag inte kommer få träffa honom förrän om ungefär två veckor. Buhu.
18534-4149 
bilder mammarazzi.nu

spring

På H&M's hemsida kan man nu titta på pressbilder. Snyggt och fräscht ser den kommande vårens mode ut. Jag gillar femtio och sextiotals inspirationen. Sjuttiotalet är väl sådär, men det funkar. Fina färger också. Jag längtar efter våren!
18534-4146
bilder hm.se

likhet..

Kate passar på att shoppa in i det sista. Den 24:e var hon ute i en helsvart outfit. Klänningen är väldigt lik en variant från H&M. Kanske hör hon till skaran kändisar som köper kläder på H&M? Eller så är det något annat märke som jag helt enkelt inte minns att det är.. Mycket möjligt eftersom jag inte brukar komma ihåg sådant. Sött var det hur som helst, fint med tights till, möjligtvis är jag inte lika förtjust i hennes skor...

rean

Var ju inne i stan igår på rean. Gick själv vilket nog var tur. Lite för mycket folk och jag kände mig lite smågrinig. Testade några klänningar, men inga kändes lika bra som den jag redan har. Hittade en ljuvlig kashmir-tröja på Benetton men jag är superkänslig mot ull och då är det inte ett bra köp, hur gärna jag än vill... Skulle lämna en tröja på Mango men det var sjukt lång kö. På SIsters hittade jag en lång kofta från Soaked in luxury. Det är den på bilden men den jag köpte var begie/nougat/kamelfärgad. Med ett svart linne under och svarta tjocka strumpor med svarta stövlar tror jag den blir riktigt bra. Ska fundera lite bara... I övrigt tyckte jag det var ganska dålig rea. Inget spännande alls. Något som vet när NK's börjar? Förra året och det före började de ju inte förrän runt trettonhelgen...

elle

Söta bilder på Jessica. Provbilder till något kommande Elle-nummer tydligen..

trötter

Känns som att väckarklockan ringde alldeles för tidigt imorse. Det är så jobbigt, jag drömmer så mycket nuförtiden. Igår natt drömde jag att jag jagades av något eller om jag jagade, minns ej riktigt. Dessutom drömde jag att jag hade två supersnygga klänningar, något jag trodde på länge under dagen...
Inatt drömde jag att en kompis till mig, någon jag itne träffar så värst ofta, skulle flytta in till mig. Han la saker överallt, ifrågasatte hur jag hade det och var allmänt jobbig...
Just nu sitter jag på jobbet. Blir kvar här till strax efter lunch och sedan ska jag lämna ett par saker innan det blir en tur till gymmet med pappa. Cyklade en stund igår, men skönt att röra på mer delar av kroppen. Träna mina Filip-muskler.. (Dvs biceps...)

en lista

Hittade den här listan hos Fashionette.

My style: klassisk

My favorite designers: Marc Jacobs, Chloé, Miu Miu.

My style icon: Jag inspireras av olika, Rachel och Nicky hör till några av dem.

My fall must-have: Tröjklänning, skräddad kappa och stövlar

My favorite material: bomull och siden.

My hairstyle: jätteblond lätt uppklippt en bit ner på axeln, ganska enkelt.

My makeup: Clinique mascara, Isadora rouge och Rosebud.

My favorite pair of shoes: Något av mina sommarpar, föredrar sommarskor alla gånger!

My most expensive item of clothing: Min Henry Lloyd jacka, trist men sant.. och varmt!

My favorite nail polish: Mavala.

My most flattering colors: Blått och mild rosa.

My favorite feature(s): Mitt blonda hår och mina ben.

Favorite city: Köpenhamn är härligt, annars är Palma högt upp på listan också.


klänning...

Häromdagen provade jag min nyårsklänning. Blev med en gång superosäker och nu vet jag varken ut eller in. Tänkte spana på stan idag. Efter jag hittade klänningen på Twist&Tango har jag inte direkt tittat något mera.. Men nu får jag lite svår beslutsångest. Argh.... What to do?!
18534-4136
bild netaporter.com

grå dag

Den här julen har inte alls varit som vanligt. Juldagen brukar innebära myspys i min familj. Och/eller middag med farmor&farfar. Annandagen brukar det krypa i mig så att jag vill hitta på något. Men igår var jag ju borta hela dagen, kvällen halvsov jag framför Harry Potter och idag känns det som vanligt igen.
Snart ska jag bege mig till stan en sväng. En tröja ska lämnas och kanske ett par byxor.. Får se.

julen

Julafton har kommit farit. Glögg har druckits, nötter knäckts, knäcks har smaskats och klappar öppnats. Det har varit julskinka, korv och gröt, lite mer och mat och så ytterligare lite. Det har umgåtts, lekts och mysts. Efter en bilresa är jag nu i civiliastionen, ganska trött men nöjd. Lite uttråkad blev jag allt, märkligt att fira jul med så många som jag egentligen inte känner. Men men... Så är det.
Ikväll ska jag ligga på soffan, är helt slut. Imorgon kanske det blir en sväng på stan. Eller en bok/film kanske. Gäller att passa på och njuta. På onsdag är det jobb igen. Vad hände med min julledighet?!

God jul

18534-4135

jul

Om någon timma ska vi sätta oss i bilen för att åka till Bengtsfors. Jepp, ut i Dalsland ska vi. Aldrig varit där förr, men jag är nog tyvärr ganska fördomsfull när det gäller mindre orter sådär...
Min outfit kommer bestå av min nya svarta kjol, svart linne och kofta från Soaked in Luxury. Fint, sött och alldeles lagom. Imorgon är jag tillbaka i civilisationen igen ;)
Nu är det dags att njuta av julen!

oc

Igår såg jag senaste OC-avsnittet. Spännande värre. På slutet hände en hel del.. Ska bli kul att se hur de kommer hantera allt. Rachel är söt som Summer. Här i en söt silkesblus i härlig lila färg.
18534-4134
bild fox.com

no1 style

Beyonce utsågs av InStyle till 2006 års bäst klädda. Bra val, hon har söt och fin stil. Trots att hennes klädsel på Dreamgirls premiären häromsistens varsådär... Mischa kom på andra plats, i år tycker jag inte hon imponerat så mycket.. Faktum är att många av de som imponerade förra året har tappat rejält den senaste tiden. Den här oufitten är en av mina favoriter.

julstrumpa

Visserligen har jag ingen strumpa med mitt namn på, men jag hittade två paket under granen när jag gick upp. En bok, som är tradition att vi får på morgonen, och en vetekudde. Jättehärligt. Speciellt nu när jag har ont i nacken. Solen skiner faktiskt ute, men det är 7grader.
Julafton är här!

men snälla.

Såg på uppesittarkväll igår där Ebba von Sydow var med. Jag gillar henne, hon är skön. Dessutom tycker jag det var lite kul att hon bytte outfit. Herregud, what's the big deal liksom. Vill hon det är väl det roligt.
Något hon gjorde som jag tyckte var bra var när hon inte ville rimma till en fettsugning och tandblekning. det där är ingen bra julklapp och vill man nu ha en så kanske man kan ta det utanför själva julklapparna...
Idag läser jag sedan
detta och förfasas. Hur tänker vissa människor?

klappar

Alla klappar är inslagna, etiketter är skrivna och nu väntar de på att färdas till julklappsutdelningen. I år har jag mest prytt klapparna med sidenband. Blev lagom sött och fint. Imorgon är det julafton och det ska bli kul! En helt ny jul för mig. Hela min älskade familj är med så det ska nog gå bra. Igår träffade vi ju farmor&farfar och mormor så jag har fått min "vanliga" jul. Imorgon blir bonusdag, men med fler julklappar! Dags att sova så man orkar med morgondagen.
18534-4132


bild via google.se

en kjol

Igår när jag gick en kortis på stan hittade jag en ursöt kjol på H&M. KÖpte den av den enkla anledningen att jag skulle ångra mig och jag skulle "tänka på det". När jag sedan kom hem och fick det roliga beskedet så kändes det som en superb julklapp till mig själv.
Kjolen är i en modell som jag drömt om hela hösten. Den här kjolen är det fast i helsvart. Helt devine!

23/12

Idag är det myskväll, eller dag för att vara mer exakt. Förr i tiden gick vi på fackeltåg kvällen innan julafton. En tradition i det område där jag bor. Supermysigt. Alla gick i ett tåg, med tända facklor, till en äng bakom området där det fanns glögg, varm saft och pepparkakor. En tomte brukade även finnas. SUpermysig tradition, som finns kvar men inte lika ofta såhär nära julaftonen.
Efter cykelturen, framför tv:n, har ju nu tagit på mig:

  • svarta mysbyxor, Nike
  • vitt långt linne, Lager 157
  • rosa ribbad farfartröja, Fillipa K

Myspys!


syjunta?

Läste Susanne Ljung's krönika i DI weekend om året som gått. Hon skrev om hur mode blivit folkligt. Det är inte längre bara en utvald grupp som kan ägna sig åt det utan även vanliga människor..
Modebloggarna jämför hon med en modern variant av syjunta. Ett tillfälle för likasinnade att skapa gemenskap och dela med sig av tips. Och visst är det så, modebloggar delar med sig av sina egna tips och knep, modet är mer tillgängligt och inspirationen flödar.
Dessutom skapas nya bekantskaper, genom kommentarer (som undertecknad är usel på, kanske ett nyårslöfte!?!) och samtal. Istället för debatt skapas gemenskapen.
Och varför inte, sport är på samma sätt, men i dagens samhäll mer accepterat att ägna sig åt. När Zlatan spelar en match i Italien kan man läsa om det i svenska tidningar, även då han inte spelar.. Men att vara lika engagerad i mode är helt otänkbart... Varför kan man inte bara acceptera att alla människor är olika och har olika intressen? Det är ju bara roligt och givande. Det är så vi utvecklas, genom nya bekantskaper och nya idéer. Det hoppas jag följer med till 2007!

no 1

Grey's Anatomy är utsett till bästa tv-program under 2006 i USA. Jag håller med. Det är klart bäst. Älskar Meredith, Christina, Georg, Izzie, Alex och McDreamy's märkliga egenskaper. Hur de krånglar till saker ibland och ofta beter sig ganska mänskligt. I varenda avsnitt hoppas jag att Meredith och McDreamy ska bli ihop igen. Jag lever på hoppet!
18534-4131

look sharp

Nicky Hilton ser businesslike ut i kappa och svart väska. Gillar kappan, fint med knapparna som detaljer.

dan för dopparedan

Så sitter man här den 23:e. Alla julklappar är inhandlade, stämningen kryper tätt inpå och lugnet börjar komma. Just nu kollar jag på Harry Potter. Det är den senaste filmen som gäller just nu, senare ska jag även se Da Vinci-koden. Det är min brors filmer och de måste ses innan imorgon...
Utöver filmer tänkte jag cykla en sväng på träningscykeln idag. Vill få upp flåset och svettas lite. Hade egentligen tänkt åka till gymmet, men jag sov länge och orkar inte riktigt. Men cykla ska jag!
Sanslöst hur varmt det är ute. Men egentligen, vad är det som är så viktigt med en vit jul? Man är ju inne större delen av julaftonen.. Eller? Visst det blir mer mysigt, juligare och allt det där.. Men julen handlar främst om familjen och att umgås med nära och kära. Åtminstone för mig.
Nu kallar Harry och mina naglar behöver fixas.

gele

Nu är mina armar gele. Det tar på musklerna att bära runt på en 8,4 kilos baby. Men det gör underverk för mina armmuskler! Nu får jag nog vila dem lite bara... Det är en dag på söndag också!

första för i år

Idag har jag öppnat årets första julklappar.
Det blev ett par svarta stövlar. Har äntligen hittat ett par som fyller mina kriterier OCH passar mina vader. Någorlunda åtminstone, om man jämför med all tusen par jag provat...
I ett annat paket fanns det en svart skinnväska från Mexx. En perfekt skolväska. Lagom stor modell och kommer bäras snett över kroppen.
Fick även boken Grevgatan 22. Har läst positivt om den och jag hoppas dne faller mig i smaken! Lånade också två böcker av en kompis häromdagen så det blir mycket läsande den här julen!

hurra!!

JAG KOM IN!
Utbildningen som jag sökt inför våren skulle ge besked innan jul och idag låg ett kuvert och väntade på mig. Det var så tunt och litet att jag var bombsäker att dte var ett tack, men nej tack. Tror alla amerikanska high school filmer visar sitt spår. Där är det alltid bra tat få stora tjocka kuvert när de söker till college.
Men så öppnade jag och svart på vitt stod det: Vi har ett glädjande besked!
Nu måste jag bara bestämma mig för hur jag ska göra. Ska jag ta chansen eller inte? Men just ni vull jag inte tänka på om  eller kanske utan bara hurra!
Jag kom ju faktiskt in. Det var 120 sökande på 30 platser. En fjärdedel kom in och jag var en av dem!

HURRA!!!

hopplös

Jag är hopplös när det kommer till frisyrer och smink. Allt sånt där som var superspännande när man var yngre intresserar mig i dagsläget inte alls. Jag vill ha ett hår som bara är perfekt mest hela tiden med minsta möjliga hjälp, helst bara med hjälp av en borste på morgonen.
Inför nyår har jag funderat mycket kring vad jag ska gör amed hårtestarna. Ska det vara rakt, lite vågigt, uppsatt eller bara som det blir? Skulle så gärna vilja ha en bulle lik den här som Carrie har. Tyvärr räcker inte mitt blondafina hår till det där och extra hår är inte att tänka på. Dessutom vet jag inte om jag skulle kalra av att fixa det där själv. Har faktiskt tänkt vara lite ambitios och testa lite nästa vecka. Så att jag inte står där den 31:a och sliter och drar i håret och sedan bara har det hängande utan engagemang.
18534-4129
Elle har de en superbra how-to guide med just frisyrer och smink. Gillar uppsättningen som är superenkel med uppiffad av accessoarer. Det borde till och med jag kunna fixa! Men så ser jag bilden med headband och det ser ju så snyggt och fint ut. Kanske att jag bara försöker locka lite, sätter ett band i håret och hoppas på det bästa.. Hmm.. Min nya hair-repair från Schwarzkopf verkar dessutom ha tagit fram mina lockar. Såhär vågigt har inte mitt hår kunnat vara sedan i somras då det var fullt av saltvatten. Tänk då om jag lägger i min extra-våg produkt..
Fast Carrie-bullen är absolut snyggast!


bilder hbo.com och elle.com

vinterfint

Den här looken från Burberry Prorsum passar perfekt idag. Okej, solen lyser inte, men ändå...
Gillar allt fårn topp till tå. Tjocka strumpor, mönstrade kjolen, enkel tröja och skärpet som markera midjan. Fint, mysigt och alldeles lagom!
18534-4126

bild elle.com

hanii y

Sött och inspirerande av Hanii Y. Gillar halsbandet som mitten-tjejen har på sig.
bilder elle.com

a cocktail

Tänk om man skulle ordna ett cocktailparty. En ypperlig möjlighet att dra på sig riktigt piffiga kläder, en fluffig klänning från Vera Wang Lavender. Fötterna glider i ett par ljuvliga peep-toes från Pedro Garcia, på armen sitter ett brett armband från Kenneth Jay Lane och handen håller ett fast grepp om en kuvertväska som ska matcha skorna. Jag ställer upp, alla gånger!
18534-4122


bilder netaporter.com

22/12

Ganska oinspirerad outfit idag. Ond nacke och trött Emma är bortförklaringarna.

  • svart linne, Filippa K
  • grön topp med brodyr, Gina Tricot
  • svart stuprörsjeans, Cheap Monday
  • svarta stövlar
  • ljus pashmina, New York - ett måste för min nacke!

nacken

Igår när jag gick och lade mig kände jag hur det började bulta på vänster sida. Jag trodde det var i körtlarna som skulle leda till halsont men idag vaknade jag med.. nackspärr! 
Jippie not. Tycker det är så jobbigt och trist att ha ont i nacken. Känner mig stel som en pinne. Usch!
Insåg att jag kommer ha jättebråttom i eftermiddag. Måste försöka få en tidsplan. Tänkte försöka skriva en kom-ihåg-lista under tiden jag sitter här på jobbet. Listor är bäst! Blir superstressad när jag inte skirver ner vad jag behöver göra.
Frågan är ju vad jag ska ha på mig ikväll under julfirandet också! Tänkte ha kjolen jag klippt av och sytt om lite, men vad ska jag ha till i så fall? Gärna någon färg, men jag vet itne vad det skulle vara... Åhh..

balsam

Det är verkligen balsam för själen att träffa min söta lilla brorson. Jag är tjatig jag vet, men all den kärlek jag känner för honom.. Han är så underbart söt, härlig och underbar. När han ler mot mig smälter jag. Har en känsla av att jag kommer skämma bort honom när han blir lite äldre. Fast det börjar visserligen redan nu, men omhan vill ha något så kommer jag nog ha svårt att säga nej...
Innan jag gick lade jag honom på hans filt på golvet och lekte lite. VIlket innebär att jag säger bah-bah-bah typ och kittlar honom med mitt hår och blåser på hans fingrar. Jisses vad han skrattade då! Det lever jag på länge.
18534-4121
bild via google.se

koftor

Idag är koftor min grej. Gillar den här som Eva har på sig. Riktigt söt, men sådär lång kofta är inte min grej faktiskt, bara om den är tunnstickad.
18534-4120
bild people.com

tröttast

Min långa, men trevliga dag är slut. Kom just hem efter jobb, julgransklädning, gullande och fika.
Jobbet var så trevligt så. Kändes mer som en social sammankomst än ett arbete. Alla är så söta på kontoret. Frågar hur dte går för mig och säger att det är kul att se mig. Mycket bra boost.
Julgranen blev klädd, får väl erkänna att mamma klädde den mest medan jag var tyckare. Varje år har vi frågorna, färg på kulor (blå/röda/silver), vilken typ av glitter (vanligt luciaglitter/smala "snören") och hur mycket "tjafs" ska det vara (inte mycket!)... I år blev det traditionellt glitter, silver och röda kulor samt en ängel och någon stjärna. Very nice!
Hann med att klämma in en och en halv timmas gullande med älsklingskillen också! Han var visst vresig hela dagen, men faster gjorde tricket. Fick honom att le och skratta. Lyckades lugna honom alldeles själv när han började vråla en stund också. Mycket stolt! När jag gick fick jag en blöt puss :)
Jag var lite sen till fikat, vilket mitt sällskap inte uppskattade. Men jag lyckades charma till det hela och summan var en rolig och trevlig fika! Nu ska jag värma lite glögg, titta på julkalendern som jag spelat in och sedan sova. Imorgon är en annan dag och då ska jag jobba, köpa ett litet paket, packa ihop mina grejer och åka till föräldrarna för julfirande med farmor, farfar och mormor samt hela familjen G(det är min familj alltså..).

scary

Usch vad obehagligt med vägen som rasade inatt! Kolla in bilden bara..

lavender

Den här ljuvliga klänningen är signerad Vera Wang Lavender. Ursöt och fin färgkombination!
18534-4119
bild netaporter.com

dr Phil

Hittade via Helén till ett Dr Phil-test. Efter tio frågor fick jag veta följande:

Others see you as sensible, cautious, careful & practical. They see you as clever, gifted, or talented, but modest. Not a person who makes friends too quickly or easily, but someone who's extremely loyal to friends you do make and who expect the same loyalty in return. Those who really get to know you realize it takes a lot to shake your trust In your friends, but equally that it takes you a long time to get over if that trust is ever broken.

Stämmer väl relativt bra.

myspys

Netaporter ger tio tips för en lyckad nyårkväll. Först gäller det att välja aftonklänning. Sedan ska man hitta rätt väska och sedan gäller ett par prinsessliknande skor som matchas med dansriktiga ballerinas. (Precis den tanke jag redan hade faktiskt..) Någon liten gåva till värdinnan är viktigt, man vill ju bli bjuden igen. Inför den tidiga kvällen anser netaporter att man behöver en mer cocktailaktig klänning. Sedan är det ju dagen efter också.. Den där dagen då man (åtminstone jag) helst ligger på soffan, kollar på en bra film och bara degar. Såg förresten att det skulle vara Ugly Betty-marathon på kanal 5!
Den här mysdressen skulle jag gärna dra på mig: Juicy Couture-byxor, stickad topp från Diane von Furstenberg, halsduk från Jill stuart och ursöta ballerinas från Scoop!
18534-4118
bild netaporter.com

gift of the day

Idag är första gången som ett av H&M's Gift of the day-plagg kännts lockande. Koftan i längre modell ser supermysig ut. I like alot. Koftan känns lite som Keira Knightleys på den lilla bilden, om än något kortare. SNyggt till både jeans, tjocka strumpor eller över en klänning. Hmm.. undra om jag hinner förbi H&M idag...
18534-4116


bilder hm.se och people.com

rött

Såg att Ebba bloggat om den här klänningen från Miu Miu. Den är ljuvlig i modellen och färgen. Detaljerna är fina och den passar lika bra under vintern med svarta sturmpor och en kofta som till våren med bara ben och ballerinas.
18534-4115
bild netaporter.com

gamla vanor

Det är roligt att vara tillbaka på ett ställe som jag inte jobbat på sedan 2003. Känns roligt eftersom alla är så glada och snälla. Pappa jobbar ju här, men jag tror inte de är sådana bara därför. Herregud, de flesta hejar och pratar lite kort när vi ses på stan!
Det läbbiga är att nästan allt är likadant. Okej, vissa förändringar är det ju men inte så många ändå..

vad är det för dag?

Den här veckan har jag varit en dag före hela tiden. Igår var det torsdag och idag fredag, i mitt huvud alltså. Döm av förvåningen när jag inser att dte är fel om och om igen... Störande!
Nåväl, idag blir dte alltså jobb. Tror dte blir väldigt lugnt, ska mest trycka på en knapp för att öppna en dörr typ.. Det är abra vanligt receptionsjobb, inte ens en telefon har de som jag ska svara i. Men men, lättförtjänta pengar. Fast nästa vecka ska jag visst hjälpa till att frosta av en frys.. Wihoo. Njae, men hushållsgrejer är väl inte min favorit direkt.
Nu ska jag klä på mig och strax lämna hemmet.

summer

Sommar sommar sommar! Trots att det inte är riktig vinter så längtar jag! Ballerinas, sandaler, shorts, korta kjolar, linnen, gå ut i kofta, stora solglasögon och en glass. Den axelbanslösa klänningen från Ella moss är ursöt. Färgen är min favorit och modellen är enkel och söt!
18534-4114
bild shopbop.com

glögg

Nej nu ska jag dricka lite glögg innan jag ska sova. Imorgon ska jag upp i tid eftersom jag ska jobba 9-13. Sedan ska jag til ljuset, åka till Torsis för att klä granen och sedan blir det fika på stan. Busy, precis som det ska vara!
Ikväll har jag gjort julkort, lite sent men jag chansar! Bättre sent än aldrig... Skickar dem som vanliga brev! Julkänslan infinner sig då och då. Imorgon ska jag försöka hinna slå in alla julklappar också! Eller alla och alla, så många är det inte, men de måste fortfarande slås in!

silke

Många klänningar som jag tittat på den senaste tiden har haft den 20-talsinspirerade låga markeringen. Kul med något nytt efter ganska lång tid av högt markerade midjor. Den här klänningen är från Marc by Marc Jacobs och i 100% silke. Härligt paisleymönster och fina färger. Ryggen är väldigt snyggt skuren också. Åh den här modellen gillar jag!
18534-411218534-4113

bilder shopbop.com

snäll eller stygg?

Idag fick en enkel tröja följa med hem i en shoppingpåse. En tidig julklapp till mig själv kanske. Fast frågan är väl om jag varit snäll eller stygg det här året...
Tröjan är korallfärgad, trekvartsärm och rak i modellen. Lik den här
klänningen men som en topp och bättre i storlek och modell för mig. Men som sagt, får se om jag behåller den...


juligt

Den här koftan ser julig och mysig ut. Många klär ju upp sig på julafton, men den kan ju passa i juldagarna då det mest är myspys. Själv skulle jag gärna dra den över axlarna på juldagen då jag beger mig söderut från Dalsland
bild netaporter.com

träning

Nu ska jag iväg och träna. Kom aldrig iväg förra veckan så jag får se hur jag orkar. Det ska bli en timmas medelpass. Hoppas det är en bra instruktör. Bra musik är det viktigaste nästan, för då blir jag peppad.
Oj vad tiden går, nu ska jag snart gå.

ärenden

Var uppe i okej tid (fast egentligen lite väl sent..) och gjorde mig snabbt i ordning för att åka till ljuset. Därefter ner på stan och astigt och lustigt bestämde jag träff med en kompis. Ett par affärer hann vi med och även en fika. Mycket trevligt!
Sedan vidare på stan, fler ärenden och försökte att träffa min brorson. Hans föräldrar (dvs min bror) är väldigt optimistiska med tid och (som mamma och pappa uttrycker det) en del av "kanske"-folket. Det betyder att de aldrig kan säga något bestämt... Så trots att jag försökte flera gånger så slutade det med att jag åkte hem utan en endast glimt på älsklings Filip. Nåväl, på fredag är han min! Haha.. Nej, men då tänker jag lägga beslag på honom. Faster är viktigast!

slut

Nu är jag trött. Kom hem från jobbet för snart en timma sedan och börjar varva ner. Är alltid uppe i varv efter att ha jobbat men på samma gång är jag också väldigt trött! Idag höll jag jättehögt tempo, men så var det inte så många som svarade heller...
Vattnet kokar så nu blir det en kopp té och en rostad smörgås i soffan. Godnatt.
Baci.

19/12

Idag till jobbet drar jag på mig:

  • svart omlottklänning, TopShop
  • gråa tjocka sturmpor, H&M
  • svarta knästrumpor, H&M
  • svarta stövlar, okänt,
  • kofta, Zara

färg

Nicky är expert på enkla, stilrena outfits. Här matchar hon jeans och svart skinnjacka med en mönstrad och färgglad Fendi Spy Bag. Väldigt snyggt!
18534-4110

rutig

Ahsley Olsen är påklädd ordentligt, men hon känns igen ändå.. Älskar hennes nätta kavaj! SNyggt att matcha med en rutig skjorta som ger lagom känsla. Förstår inte alls de där platådojjorna hon och systern syns i nuförtiden, men men smaken är som baken...

mischa

När den här paparazzibilden dök upp i våras någon gång så visste vi inte att det här var under en paus av OC-inspelningarna. Just nu minns jag itne riktigt i vilket avsnitt det var, men hon hade på sig Marc Jacobs tröjan och musskorna. Många andra bloggare verkar väldigt förtjusta i de där musskorna, själv förstår jag inte alls tjusningen...
18534-4107

boots

I somras var jag väldigt förtjust i remsandaler. Många varianter föll mig i smaken och ett par fick även följa med hem i en kasse. Såg hos netaporter att Marc Jacobs har ett par boots som går i samma stil. Egentligen gillar jag den här typen av boots, men det blir lite konstigt med remmarna ändå... Eller kanske, nej jag vet inte. Lite fulsnyggt kanske, men just nu är jag nog mest åt Nej!
18534-4106

bild netaporter.com

anna sui

Gillar den här söta klänningen från Anna Sui. Söta detaljer och fin med låg markering. Kragen är jag lite tveksam till, känns lite mycket "skolfröken", men såhär ser det fint ut ändå. Funkar både vinter som sommartid.
18534-410518534-4104

bilder netaporter.com

värme

Det går faktiskt att få ordentligt med värme i mina element! Fastighetskillen var här och fixade. Det tog en stund men nu strömmar det värme ur alla fyra elementen!
Åh vad skönt. Nu kanske jag slipper frysa. Imorse var det 18.6 grader när jag vaknade. Inte konstigt att jag hellre stannar kvar under täcket på morgnarna än stiger upp.

snöland

Hilary och Haylie Duff befinner sig i Whistler över julen. Där finns det snö, något som jag har svårt att tänka mig kommer finnas i Göteborg på julafton. Hilary har förresten en canadian Goose jacka på sig, den korta varianten... Nu har jag använt min Henry Lloyd jacka två gånger och den är ljuvlig! Känslan är som att gå omkring med ett täcke hela tiden!

cowboy

Hade lill-killen varit lite större kanske jag hade funderat på att köpa honom ett cowboy-set. Mycket bättre än att leka med vapen och annat fånigt. Jag tycker inte man ska leka med leksaksvapen. Min bror hade inte det som liten och inte jag heller.


bild hm.com

möte

Uppe i tid idag eftersom jag hade ett läkarbesök. Gillar itne när man träffar någon som tittar på en som om man är helt knäpp. Kanske var hans "jag tänker"-min, men jag gillade inte riktigt hans approach.
Min svägerska som läser till läkare har berättat att de har lärt sig hur de ska prata till patienter för att få dem att prata. Kanske funkar på andra, men just den tekniken hon snackade om går inte alls hem hoss mig. Jag gillar ordentliga frågor!
Ikväll blir det jobb igen. Hoppas jag slipper vara så distraherad som jag var igår. Snurrade till det några gånger, men en av "cheferna" (fånigt, men jag vet inte riktigt hur man ska kalla dem..) tyckte jag lät så trevlig och proffsig så det var nog ingen fara ändå...
Just nu väntar jag på att fastighetskille ska komma och titta på mina element. Jepp, jag har skjutit på det där samtalet i ett år ungefär, men idag slog jag till. (bättre sent än aldrig antar jag...)

jobb

Vad kul! Nu ringde de precis från ett gammal jobb, min pappa jobbar där, därav tänker de på mig nu antar jag... En som jobbar i receptionen ska vara ledig några dagar så jag ska hoppa in. Helt perfekt! Har ju inte fått något besked från mitt andra jobb om de behövde mig i mellandagarna, men skulle de göra det så får det räcka efter lunch. Tänk vad bra dte kan ordna sig utan att man anstränger sig alls. Det där behövde jag!

en klapp

Varför hittar jag alltid bra julklappar till personer som inte längre är med på julklappslistan? I fredags hittade jag en bok som listade de 1001 filmer man ska se innan man dör. En gammal pojkvän var filmfanatiker och hade säkert blivit glad för den boken. Men men han får inga klappar av mig och det förväntar han sig nog inte heller...

18/12

Nu ska jag snart lämna hemmet för att åka och jobba. Jag fortsätter att klä upp mitt humör och väljer idag en av sommarens bästa köp. Min mönstrade kjol från Vila med älskade jeansskjortan och tjocka svarta strumpbyxor till.

-
kjol, Vila
- skjorta, Levi's
- strumpbyxor H&M
- stövlar, okänt
- jacka, Henry Lloyd (får nog bli tjocka vinterjackan, det är kallt!)

Update: Jag glömde något viktigt, underkjol! Ett måste för att slippa att kjolen "fastnar" i strumporna.
Någon frågade var jag hittat min kjol och just den hittade jag i mammas byrå.. Men underklädesbutiker har varianter, titta på Twilfit tex.

simply..

Enkel rak tröja från Vince. Till svarta byxor är dte en alldeles lagom skön och fräsch outfit för att sitta några timmar och ringa folk. (Dvs mitt jobb...) Tyvärr brukar sådana raka modeller oftast inte passa mig...

bild shopbop.com

väntan

Inte nog med att det är en vecka till julafton vilket brukar innebära en trevlig väntan inför julklappsöppnande så hoppas jag även denna vecka få besked om en utbildning jag sökt. Inte helt säkert att svaret skulle komma innan jul, men jag hoppas verkligen det hinner komma!
Jag har ju kommit in på andra kurser jag sökt så jag står ju inte och faller med det här men jag skulle bara vilja veta.. Därefter gäller det ju att ta beslut också!

zip it

Idag känner jag mig lite frusen och är ganska seg eftersom jag sov riktigt lite inatt och inte haft ro att vila ordentligt under dagen. En mysig stickad tröja ovanpå ett par tjocka strumpor hade varit perfekt att dra på sig inför jobbet om ett par timmar. Den här från Adam+Eve är snyggt kabelstickad och ser ut som en hederlig zip-tröja, modell längre. Dragkedjor framtill är ju lite av en chansning eftersom det ofta bubblar sig men idag hade jag nog kunnat leva med det.
18534-4099
bilder shopbop.com

rachel

Ryktet säger att ursöta OC-paret Rachel och Adam inte längre är ett par. Men eftersom jag bara läst rykten, vilka funnits då och då, så vet man ju aldrig. De är ju så söta ihop!
Här är Rachel med deras hund Thurman. Dels ute och shoppar med samma lilla jacka som hon bar en
utekväll för ett tag sedan. Tycker nog den passade bättre till partyklädseln än shoppingoutfiten. På högra bilden är hon på inspelningsplats för OC. Längtar tills nästa avsnitt visas i USA. Har nämligen läst en spoiler (jag vet, jag kan inte hålla mig...) och det låter spännande!!
18534-4098

D&G

DOlce&Gabbanas tillställning förra veckan lockade en del kändisar. Svart verkade vara den genomgående färgen. Tvillingarna Olsen bar kortkort svart precis som Mischa. Molly var lite tuffare med skinnjacka över en tight prickig klänning och röda läppar. Sötast var nog Ginnifer Goodwin i klänning med markerad midja och lite fluffig kjol. Där fanns något för alla smaker helt enkelt...
18534-4097

helsvart

Nickys svarta klänning är väldigt lik en klänning jag provat på MQ. Den var fårn Saint Tropez och var den första klänningen jag provade som passade. Den andra var den från Twist&Tango som numera hänger i min garderob... Nickys variant är jättesöt. Lite lös i modellen, markerad midja och söt helt enkelt.

go east

Mischa Barton har varit på turne i öst. Dior hade party och Mischa var en av (heders)gästerna. Hon såg söt u i enkel, diskret klänning med ett fint halsband som lyste upp den något färglösa klänningen. Kul att det matchas med sotiga ögon och svarta naglar.
18534-4094  18534-4093

minus

Idag var det minsann minusgrader ute, men redan ikväll ska det bli mildare så jag orkar knappt bry mig.(Gillar ju som bekant INTE kyla.) Har var it på ljusbehnadling och en av tanterna som kom efter mig knödde sig före. Mycket irriterande och jag ångrar att jag inte orkade säga något. Men men, just i dag hade jag ju ingen stress så det var väl lugnt... Men ändå!
Ikväll blir dte jobb. Innan dess ska jag plugga och förhoppningsvis hinna börja städa i min garderob. Det behövs! Med tanke på alla bra saker jag hittat på sistone borde det vara rena skattgömman! Min svarta sopsäck med vinterskor visade sig också ge frukt, däri hittade jag nämligen min Clark's boots, som jag typ glömt, och ett par svarta mellanhöga stövlar. De är visserligen mer vardagliga än snygga, men de funkar alldeles utmärkt till kjol/klänning. I like it!

Om sex dagar är det julafton! Försöker allt jag kan att bli sådär barnsligt pirrig, men just nu orkar jag inte. På fredag är det minijul och då borde det ju komma lite. Fast om jag sätter Absolute X-mas på repeat kanske jag tvingas bli mer juligt inställd.

sail away...

Sailormodet är alltid härligt och det ligger mig, som västkust-tjej, varmt om hjärtat. Varje vår tittar sailormodet fram efter vintern och nu senast lite extra mycket. Blått och vitt är en härlig kombination och om det är randigt blir det bara ännu bättre. Linnet i härlig form och söt randning är rena drömmen från Nili Lotan. Tänker mig det till jeansshorts, strålande sol och västkustska klippor. Lite pyjamas varning på  linnet kanske, men det kan jag ta!
Skorna går inte heller av för hackor. Randningen är nästan identisk med linnet men avsändaren är Dolce & Gabbana. Jag skulle gladeligen trippa runt stan med de här skorna på fötterna om ett halvår, när sommaren är här igen.
18534-409218534-4091

bilder elle.com

princess sparkle

Om det är någon tid då man ska passa på att klä sig i glitter och paletter så är det kring jul och nyår tycker jag. Omlottklänningen av Diane von Furstenberg är devine. Skorna är Miu Miu och minst lika underbara. Den lilla, pärlprydda kuvertväskan är signerad Oscar de la Renta och påminner om en väska jag fått av farmor efter hennes Kinabesök. Kombinationen är väl  ingen hit, men var för sig är de helt underbara!
18534-4090


bilder elle.com

shaky

Efter fikan förut blev jag helt skakig och kallsvettig. Blir sådan ibland när blodsockret bara faller. Riktigt obehagligt så jag fick rusa in på McDonalds för lite snabbmat. Känner mig fortfarande alldeles svag.. Läbbigt.
Känner mig överhuvudtaget lite konstig i kroppen idag. Det är som att något ligger och gror men inte bestämt vad som ska hända. Det kittlar i näsan, är tungt i kroppen och lite småtjockt i halsen.. Uschans!


spetsigt

Jag gillar 1920-talsinspiration i kläder och tycker därmed Nicoles lilla vita är riktigt söt. På närmare håll ser det ut som en tubklänning under med spets över. Hur som helst är det sött och fint. Dessutom väldigt snyggt matchat med röda naglar och en väska i samma nyans som klänningen. Sött Nicole! Tänk, hon klarar sig faktiskt bra utan Rachel Zoe... Undra om hon anlitat någon ny stylist?!
18534-4074
bilder gettyimages.com och people.com

sunday

Söndag idag, känner mig lugn. Nästa vecka blir det lite jobb, julförberedelser och även pluggande.
På fredag ska vi fira jul med farmor, farfar och mormor. Så då blir det väl egentligen min mest riktiga julafton, den som liknar den vanliga mest. På söndag ska jag för första gången i mitt liv lämna Göteborg för julaftonen. Jag och föräldrarna ska fira jul med min svägerskas familj i Dalsland. Får väl se hur det blir.. Jag har inga förväntningar. Det är nog bäst!
Roligast är i allafall att fira med Filip, även om han är för liten för att förstå. Men blir det trist kan jag helt enkelt hålla mig till gullungen. Utöver honom är det två andra barn med. En tre-åring som är underbar men med enorm energi. Och en snart ettåring som jag bara träffat en gång och då sov hon mest...
I eftermiddag ska jag fika med en kompis. Innan dess har jag några ärenden, så nu måste jag nog göra mig i ordning.

hermes

Jag är inte den som absolut vill ha dyra saker. Oftast tycker jag det är okej att drömma lite för att sedan hålla mig till det i bättre prisklass, men det här armbandet har jag svårt att släppa. Från början var jag tveksam till det, men nu gillar jag det riktigt mycket! Det ljusblå som Nicky hade häromsistens var riktigt snyggt, eller varför inte det här ljusrosa?!
18534-4085

bild hermes.com

bow

På premiär för ett tag sedan bar Audrey Tatou (eller hur det nu stavas) en enkel, söt svart klänning. Modellen var enknel men det var detaljerna jag fastnade för. Nämligen en rosett i strass. Diskret men sött. Perfekt till julaftons klädseln! Tänk vad lycklig den kan vara som får mig med en rosett ;)

bilder gettyimages.com

juklapp

Efter ett tips av en kollega har jag nu köpt den stöaste och roligaste julklappen till min brorson. Det är en haklapp med texten: Om du tycker jag är söt skulle du se min faster. Jag tycker det här är en suverän julklapp!
18534-4083

förkläde

Förklädesklänningar har långsamt tagit sig in och syns nu i var och varannan butik samt på allt fler personer. Rätt sorts klänning gillar jag, men viss ger mig lite för mycket vibbar av klänningar jag hade då jag var liten. Den här modellen gillar jag skarpt.
18534-4076


bild shopbop.com

nyköpt

Efter att jag läst hos Gladys Camilla fick jag tipset om den här klänningen. Ursöt randig i svart och guld från Lindex barnavdelning. Det är en liten holkärm som är lite puffig och nertill är kjolen lite ballongsydd. Jag är riktigt nöjd. På bilden sysn även mitt silverarmband som egentligen är mammas men jag numera lånar tills hon vill ha det tillbaka. Det får nog bli mitt signatursmycke tror jag.
bild(1)

16/12

Nu är jag påklädd och efter lite flingor även redo att möta staden. Tänk vad dum jag är som inte rotar och provar mer i min garderob. Min svarta omlottklänning låg låångt in och varför då?! Dumt!

  • svart omlottklänning, TopShop
  • svart kofta, Zara
  • svarta leggings, H&M
  • grå knästrumpor, H&M
  • ankelboots, TopShop
  • hårt silverarmband, mammas
  • "Emma" silverhalsband (namnhalsband..), från Caorle
  • svart/vit kappa, H&M
  • ceriserosa halsduk, köpt i New York


shoppinglördag

Visserligen är jag ganska sent ute men idag ska jag på stan. Dels kolla upp tipset om present till min älskade brorson. Men även kolla på stövlar och present till min bror. Måste förresten ringa honom för jag fattade inte riktigt vad han sa när jag låg nyvaken i sängen och han flängde på stan för ett par timmar sedan...
Känner mig rätt så okej idag. Skönt. Ska dessutom klä mig i klänning har jag tänkt. Det blir så mycket roligare då istället för att sunka ner mig i jeans och kofta. Klädseln påverkar mitt humör hur fånigt det än låter. Det är som att en sunkig klädsel (alltså inte trashig, men bara inte så uppklätt) ger mig tillåtelse att vara low. Men i torsdags på jobbet när jag bar klänning så var det bra mycket roligare.
Mot bilen! Fast först måste jag nog äta lite så jag inte får blodsockerdipp mitt i folkmassan. DET är garanterat inte bra för humöret.

Foundation

Jag är på jakt efter en foundation och eftersom jag är helt okunnig i ämnet sitter jag och letar information på nätet. Gillar inte att bli påhoppad i butik. Ramlade in hos Kicks och fick lite tips. Just nu lutar det åt L'Oreal Infalliable Foundation eller Max Factor Color Adapt Foundation. Men jag får se... Jakten går vidare!

Hittade ett dofthoroskop, men det känns inte riktigt som jag faktiskt. Min make-up är nog allt annat än karaktäristiskt lekfull.

Tvillingen 21/5 – 20/6
Du kallas ofta för en virvelvind, den ombytliga och oförutsägbara Tvillingen. Din makeup är karaktäristiskt lekfull och du gillar iögonfallande färger som saftiga citrusnyanser och knalligt rosa. En sprudlande doft som gifter sig med din personlighet är Curious från Britney Spears. Curious, EdP 30 ml, 315 kr, EdP 50 ml, 415 kr

en sväng..

Gick en sväng på stan. Men eftersom jag var på Sahlgrenska innan blev det ganska sent, dvs det blev kolsvart ute innan jag vände hemåt. Såg förresten två stycken som stod och rökte inne på sjukhusområdet, något som är förbjudet och det retar mig lite att jag inte sade till dem. Låter säkert superpräktigt i vissas öron, men vissa saker måste man faktiskt respektera. Just på ett sjukhusområde kan man väl använda sitt förnuft lite bättre?!

På stan gick det väl sådär. Letade efter ett par stövlar att önska mig i julklapp, lade undan ett par men jag är lite osäker. De snyggaste är ju så ruskigt dyra! Eller finns ej i min storlek för den delen...
Köpte ett halsband till min svägerska, hon ville ha något liknande SNÖ-halsbanden och eftersom de inte ligge ri budget för vad jag brukar köpa till henne så hittade jag något liknande på Sisters av märket Dazzling. På Sisters såg jag förresten att de säljer mitt Tro, hopp och kärleks-halsband som jag köpte för drygt ett år sedan. Där ser man...
Hittade inget alls jag kunde ge bror min, ska se om jag kan surfa runt lite för inspiration innan jag ger mig ut igen. Till mamma och pappa tröt det också. Hopplöst, får ringa brorsan imorgon!

När jag var på väg till spårvagnen efter shoppingturen mötte jag min gamla studierektor. Vi hälsade bara snabbt, men det var kul att se honom. Inte alla som flera år (vill helst inte tänka på hur många år det är...) kan möta sin gamla studierektor och han fortfarande kommer ihåg en. Men så var ju skolan inte större än 400 elever. Jag har mycket att tacka honom för, han hjälpte mig något enormt. Dessutom sade han något väldigt snällt till min mamma på min studentdag som hon brukar påminna mig om då jag känner mig deppig.

casual dunst

I en otroligt avslappnad och skön outfit bjuder Kirsten å ett leende. Inte vanligt då hon blir fotograferad av papparazzis. Jag gillar stilen med den stickade kortärmade tröjan och långärmad top undertill. Fräscht och snyggt.
18534-4073

freitag

Oj oj, eftersom jag typ inte kunde somna igår så sov jag alldeles för länge idag. Nu ska jag strax rusa till vagnen för att hinna till Sahlgrenska innan ljusbehandlingen stänger. Därefter måste jag göra en massa ärenden på stan.

vanilj

På väg hem från jobbet fick äntligen fick köpt mjölk, tänk att jag klarat mig utan mjölk i nästan tre dagar... Nu ska jag göra mig en kopp té innan jag ska sova. Skönt att ha jobbat, brukar ha lite lättare att somna då. Mycket att fundera på bara vilket har en tendens att hålla mig uppe.

Imorgon måste jag ner på stan för julklapps-shopping. Någon som vet bra småprylar till en dryga 30-årig teknikintressrade storebror?
Dessutom ska jag köpa något till svägerskan, men hon ville visst ha ett halsband vilket är lätt fixat. Sedan ska jag se om jag hittar något till föräldrarna mina också. Annars har jag en utväg, men skulle vara bra om jag kunde komma på något annat.

Fick tips om en söt grej till brorsonen av en på jobbet, men den butiken låg så långt bort.. Får se om jag orkar mecka mig!

mka

Tvillingarna Olsen på Dolce&Gabbana tillställning. Båda klädda i helsvart men jag måste säga att Ashley, som alltid, är min favorit. Hon passar väldigt bra i sitt bruna hår och hennes väska är inte alls dum.
18534-4072
bild people.com

no more coop

Igår visades så det sista OC-avsnittet med Mischa Barton i rollen som Marissa Cooper. Trots att jag sett
stora delar av avsnittet och visste precis vad som skulle hända så tyckte jag det var riktigt sorgligt. Störde mig ltie på att de int ekunde låta Marssa och Ryan får varandra i slutet. Lite så kändes det ju, men mer uttalat hade jag tyckt var på sin plats. De första avsnitten av säsong fyra är inte alls bra, mest deppigt faktiskt, men sedan hämtar det sig och nu är jag, återigen, fast. OC är OC trots att det i säsong fyra inte känns som OC. Hängde ni med?
18534-4070

zzebra

Leopardmönstrat är faktiskt inte min grej men den här klänningen från Adam+Eve med zebra mönster gillar jag. Det blir en fräsch detalj men ändå stilrent. Modellen på klänningen är riktigt söt, rosetten i ryggen och hur dne är sydd framtill över bysten.
18534-4067

bild shopbop.com

stay-ups

Lindsay ser cool ut i helsvart med pilotglasögon på näsan. Hennes korta klänning är väldigt söt med sidenbandsdetalj och spetsmönster nertill. Man ser att hon har stay-ups på sig vilket förstör outfitten tycker jag. Stay-ups är överhuvudtaget itne min grej. Minns när jag använde det en gång på gymnasiet, lånade mammas och tappade dem en gång.. Riktigt pinsamt. Nuförtiden när jag använder mest bomullsstrumpor föredrar jag riktig variant. Stay-ups känns så...inte jag.
18534-4068

isigt

Snygga enkla outfits är det jag gillar mest. Nicky HIlton är väldigt bra på det. Här i smala jeans, svarta ballerinas och ljuvligt isblå rundhalsad tröja. På armen har hon ett välmatchat Hermes-armband. Ruskigt snyggt hur väl hon matchat. Det där armbandet väcker oerhörda ha-begär!
18534-4066   18534-4065

comin to getcha

En av de bästa låtarna just nu är absolut Jamelias Beware of the dog! Såå grym. Gillar Jamelias tidigare låtar, den här är lite råare men riktigt grym den med!

Kolla in videon
här!

Stop, you better shake him off before he gets ya
(Wow) He’s comin to getcha, (Wow) he’s comin to getcha
Stop, he’ll only build you up and then he’ll getcha
He’s dirty to the bone
Beware of the dog

jobb

Nu har jag itne jobbat många gånger men jag har redan fått in rutin på hur det går till. Visst ibland händer något som gör att jag blir lite fundersam, men oftast så flyter det på bra. Det har nog mycket att göar med hur mycket jag jobbat med liknande jobb innan. Jag var ju faktiskt två år på banken och ringde kunder. Det sitter i ryggmärgen. Det som är så skönt med det här jobbet är att det är mitt i stan där vagnen går så jag behöver bara två minuter från kontoret till hållplatsen och sedan går spårvagnen nästan precis då jag är där. Suveränt att vara hemma innanför sin egen dörr en kvart efter att jag slutat!

iväg

Nu har jag dragit på mig strumpbyxor och svart poloklänning. Kände för att inte sunka ner mig idag. Om ett par minuter lämnar jag lägenheten för att jobba resten av kvällen. Orkade inte stressa så en halvtimma tidigare får räcka att jag kommer. Har ju ganska hög hastighet när jag jobbar så det borde ju vara lugnt.
Tio dagar kvar till jul. Imorgon är dte jag som går på stan. Måste prata allvar med brodern också, men han har varit lite vrång på sistone.... Föredrar nog hans son för tillfället :)

shorty

Kort kjol är snyggt. Speciellt såhär på vintern med svarta strumpor till. Den här bilden har varit med i Elle, hittade den hos norska upplagan. Kort och puffigt, mina två hang-ups för tillfället.. :)18534-4064

bild elle.no

golden girl

På premiär bar Thandie newton en helguldig klänning. Gillar modellen. Det är riktigt häftigt med guldklänningar på röda mattan.
18534-4063

mer nylon

De här två bilderna fanns inne i Nylon på Michelle Williams. Gillar hennes stil, väldigt söt tjej!
18534-406218534-4061

puff!

Anne Hathaway bar en svart puffklänning då hon tilldelades priset årets nykomling för sin roll i Djävulen bär Prada. Ordentligt puff i kjolen, men jag gillar den. Enkel och söt med fin detalj.
18534-4060

back in business?!

Det verkar som att blogg.se numera är lite mindre kola-liknande. Härligt.
Idag har jag riktig fixardag. I tisdags var jag på Ikea och inhandlade lite småprylar som ska hjälpa mig att hålla ordning här hemma. Jag har lite för mycket saker och det är tyvärr så att jag ofta lägger saker i högar på alla möjliga ställen. Egentligen hatar jag det eftersom jag gillar en mer clean inredning, men ibalnd så kan man inte göra något åt det... Nu har jag åtminstone tänkt ge mig själv nya chanser. Så idag har det blivit städning på hög nivå, något som lett till smått irriterade ögon av damm. Men det känns redan snyggare med lite omflyttning av lampor och uppställning av nya hurtsen Malm. (ursnygg serie! målet är att ha en sådan byrå också, fast det lär nog dröja ytterligare ett tag..)

Ikväll blir det jobb. De ville att jag skulle komma ltie tidigare eftersom det är mycket att göra, men vi får se hur jag hinner... Än så länge sitter jag här i bara mysbyxor och ett linne. Blir så varm av att städa...

äntligen

Idag fick jag nytt lösenord till studentkontot så att jag kunde kolla om jag kommit in på mina sökta kurser i vår. Yes! Jag kom in på flera av de jag sökte. Grymt för de ligger i mitt program och underlättar alltså mina studier utanför programmet. Problemet är bara att två av de kurser jag absolut vill läsa går samtidigt. Åtminstone första perioden. Min bror har läst ena kursen så jag ska kolla lite hur närvaron är osv. Kanske att jag kan fixa det trots allt. Beror på nivåerna och om det är arbeten osv utöver föreläsningarna.
Känns skönt med ett trevligt besked. Nu har jag ett behagligt beslut att ta. Skulle i och för sig kunna välja den fjärde kursen också, men jag ska nog läsa kursplanen så att jag inte väljer något bara för att. Den ingår nämligen inte i ramen för mitt program. Nej nästa termin ska bli intressant och bra i det långa loppet.

Funderar på att skapa en mer pesonlig blogg där jag kan skriva av mig sådant jag inte vill skriva om här. Här är jag en person medan det finns så mycket  mer av mig som jag väljer att inte dela med mig av just i det här forumet. Får se hur det blir. Annars är dte ju väldigt skönt att få det ur sig just genom att skriva såhär.

fixardonna?

Nej hur gärna jag än vill vara fixig (hrm, ibland åtminstone...) så får jag nog lägga mig. Nu har jag spikat och spikat och spikat med ganska uselt resultat. Varför viker sig alla spikar för mig? Argh...
Ikea-köpen var väldigt bra, men nu får nog pappa ta vid och hjälpa mig så att jag kan använda de nyköpta sakerna!

Hjälp vad segt blogg.se är idag! Märks på alla bloggar...

seegt

Sedan igår kväll är blogg.se segare än kola. Orkar inte med det här just nu...
Idag blir det Ikea med mamma. Hoppas vi hittar det vi är på jakt efter. Drömde märkliga saker inatt. Ibland undrar jag hur vissa personer dyker upp i mina tankar. Personer som jag inte tänkt på sedan jag vet itne när... Märkligt det där med drömmar.
Översvämningar i Göteborg, såg bilder på tv imorse och jisses, skönt att jag bor på sjätte våningen! Undra hur det ser ut nere på landet... Det roliga är att vid den här tiden brukar dte bli snöchock. Kollektivtrafiken stannar eftersom det snöar och folk kör av vägen som om de aldrig varit med om halka innan. Nu är det istället regnchock. Nåväl, tidningarna har något att skriva om åtminstone... Hoppas alla drabbade av fukten får ordning på det. Trist och jobbigt.


mini-Marc

Idag kan man läsa på olika modesidor att Marc Jacobs i dagarna gjort klart sin kampanj för våren 2007. Ansiktet de använder är lite ovanligt nämligen barnskådisen Dakota Fanning. Vet inte vad jag ska tycka om det egentligen, men det måste ju vara en kul grej för henne! Lite märkligt ändå att de sytt upp kläder i barnstorlek bara för hennes skull... Hmm, varför inte ta någon av alla de skådisar som är lite äldre? Nåväl, då hade de ju säkerligen inte fått så stor publicitet som det här lär ge... Dakota ser väldigt söt ut!
18534-4059

om ändå..

Om jag inte hade varit praktisk av mig så hade det här varit dagens perfekt ooutfit. Sött, snyggt och klätt. Men det ösregnar, blåser som attans och är allmänt oinbjudande ute... Imorgon är en annan dag... Hör ni det vädergudarna?!?!
18534-4058
bild shpbop.com

grått överallt

En stickad tröja är perfekt i det här vädret. Den här gråa passar både vädret och mitt humör... Fast kanske borde jag välja bort Ya-Ya tröjan i förmpn för en färgglad som kan pigga upp mig?!
18534-4057
bild shopbop.com

inte min dag...

Begav mig ut i gummistövla och paraply för att upptäcka att jag missat båda vagnarna och måste vänta 7 minuter. Efter en kort stund inser jag att det regnar i 90 gradersvinkel vilket innebär att det där båset(kommer inte på namnet...) inte skyddar ett dugg.
Väl på vagnen var det lugnt. Sedan kommer jag fram och går av i världens storm. Kämpar mig upp dit jag ska och var nog lite extra långsam eftersom det var varmt och skönt därinne..
Missade återigen båda vagnarna och fick vänta i stormvindar med regn från alla håll... När jag sedan gick av hemma på hållplatsen så vände sig hela paraplyet och gick sönder. Det innebar att jag fick gå från hållplatsen med motvind, regn rakt i ansiktet och ett uselt humör.
Till råga på allt har jag en enorm huvudvärk på gång och nu måste jag äta middag annars hinner jag inte till jobbet. Soo not my day!

mys

Snygg mysig klänning av märket Theory. Den klänningen hade piggat upp den här gråa måndagen i december. Okej, jag gillar det milda vädret, men det är inte jättebra för julkänslan... Gillar förresten skärpet, breda skärp har aldrig varit min grej. Läste att skärpen ska vara smala i vår. Hurra!
18534-4056

bild shopbop.com

grått

Idag är det riktigt grått ute. Jag sov okej inatt men känner mig väldigt oföretagsam idag. Inte alls bra.
I kväll blir det jobbande. Inte upplagd alls men det brukar lösa sig när man är på plats.
Snart ska jag kasta mig ut i regnet för att åka på ljusbehandling. Dte är visserligen skönt, men dte är ganska mycket besvär för en kort stund. Men slutändan är ju bra så det är värt det även om det är lite segt ibland. Den här veckan ska jag lämna in ett arbete så nu gäller mycket disciplin. Jag har haft det med mig ganska länge nu, men det har alltid kommit en massa annat före men no more. This is it.

mocka&skinn


Den här hösten har det varit mycket snack om att kombinera mocka och skinn i väskor och skor. Filippa K har ju den allra snyggaste väskan och det finns flera snygga stövel varianter också. Fifi bags har gjort en "budget"-variantpå Filippa K:s väska. (skriver budget men egentligen är väl inte 795:- budget för en kuvertväska...) Jag gillar kombinationen väldigt mycket och häromdagen när jag letade efter en sak i mina väsklådor föll jag över en väska jag köpte för, nästan exakt, ett år sedan. Den är i svart mocka och skinn. Ruskigt snygg och mycket bättre i verkligheten. Jättebra eftersom jag nu kan slappna av lite :) Det lönar sig att uppdatera sig på vad som finns hemma i garderoben!

där regnbågen slutar

Igår läste jag boken Där regnbågen slutar  av Cecilia Ahern. Cecilia har skrivit PS Jag älskar dig, en bok jag hållit i flera gånger i bokhandeln men aldrig tagit med till kassan. För ett tag sedan lånade mamma den här boken åt mig och jag har inte börjat läsa eftersom jag sett att hela boken består av brev och "chattar" mellan de olika karkatärerna. Men när jag väl börjat kunde jag itne släppa taget.

Storyn handlar om Rosie och Alex som är barndomsvänner. Rosie är huvudpersonen och man utgår från hennes synvinkel i det mesta. Då de bästa vännerna skiljs åt försöker de flera gånger åteförena sig, utan lyckat resultat, men håller kontakten och reser på semster til varandra. Jag vill inte avslöja någonting, men den är bra, lite sorglig och hoppfull.
När jag kom till slutet upptäckte jag att det satt en gul lapp från biblioteket med texten "den här boken ingår i en serie".. Och det visade sig att det här var nummer 8. Förstår inte hur det går ihop, men jag kunde läsa den här utan att ha läst något innan.
Superbra verkligen!!

murrigt

Bloggade tidigare i veckan om Lindsays gröna sidenklänning och inser att jag gillar grönt. Den mörka gröna färgen som både Kirsten Bell och Lauren Conrad har på sig är riktigt snygg. Modellmässigt föredrar jag nog Laurens (den högra) enkla axelbandslösa med svart bälte i midjan. Den lite mre skogsmurrigt gröna färgen passar mig, den klarare och gulare varianten går inte ihop med mig och mitt hår.
18534-4051  18534-4050

kortis

Något jag tycker är snyggt är att ha lite kortare shorts med strumpbyxor under. Dessvärre har jag inga bra shorts att ha över mina strumpbyxor, men jag är duktig på att drömma om det... Lindsays outfit är väl inte supersnygg egentligen, men den visar hur jag menar. Bara man är ordentligt klädd upptill tycker jag inte det är några problem med det kort-korta. Jag har ett par blå/vit-randiga shorts, men de känns inte speciellt aktuella att dra på över ett par svarta strumpbyxor... Snacka om mismatch fast inte på ett bra sätt.

juligt

Thandie Newton har en enkel skönhet och klär sig i snygga klassiska outfits. Jag har bloggat om hennes stil tidigare. På premiär nyligen bar hon en juligt röd kjol med marinblå topp och kavaj matchat med svarta strumpor och skor. Det är en kombination jag hade tyckt var hopplös för något år sedan, men nu tycker jag det funkar! Dessutom sitter ju den röda kjolen väldigt fint i midjan. Julaftonsinspiration kanske..
18534-4047

taylor

Rebecka taylor har gjort den här söta skjortklänningen. Riktigt söt och fin. Gillar speciellt den lilla volangkanten längst ner och sömmarna på axeln som ger liten puff-effekt. Passar redan nu med svarta strmpor och stövlar men också utmärkt till våren med bara ben och pumps eller ballerinas. Vet itn eom jag sagt det, men jag  LÄNGTAR efter våren!
18534-4045
bilder shopbop.com

de' ska va' kort

Att det är korta kjolar och klänningar med mörka strumpbyxor som gäller är svårt att missa. Det syns till fest och i vardagen, på både kända personer och oss vanliga. Mörka heltäckande strumpbyxor är dessutom så mycket mer smickrande för benen än de hudfärgade nylonstrumporna som alltid skulle användas när man var yngre... Hujeda mig. Minns en dansuppvisning där vi hade glansiga nylonstrumpor, korta shorts, kavaj och silvriga hattar. Roliga uppvisning, men äckligt med nylonstrumporna....
Tjejen till höger på det vänstra kortet har väl samma klänning som
Mischa om jag inte ser helt galet... Det roliga med tjejerna till höger är att de har lite färg!


bilder style.com

A*2

Både Angie Harmon och Amanda Peet var på ett event anordnat av tidningen Lucky. Angie var casual i stuprör, svart blus/tunika och med en stor väska på armen. Amanda är gravid och såg strålande ut i en klänning med spets och svarta grunder.

space

Inatt flög han, Fuglesang, alltså ut i rymden som första svensk. Häftigt! Sånt där har alltid fascinerat mig.
Dessutom är det ju Nobeldagen idag. Busy nyhetsdag med andra ord.

Igår hann jag med både träning och lussekatter. Det jobbiga var att få till formen på katterna. Snacka om prestationsångest. De första gjordes om ungefär fem gånger vardera... Men de blev bra till sist! Goda också :)

Idag är det middag med familjen. Ska träffa mormor som jag inte sett på jättelänge. Mamma säger att hon gått ner mycket i vikt. Dessutom opererade hon bort en stor tumör i magen vilket måste göra en hel del...
Filip kommer också. Sötnosen nummer 1!

Andra advent är det idag, men inte särskilt vinterlikt. Mer höstigt, fast varm höst. Känner mig ganska seg och oföretagsam idag.. Får se vad som blir gjort.

lördag

Sov ordentligt inatt också. Somnade visserligen sent eftersom jag mest vrde mig först. Drömde mardröm inatt. Har börjat göra det vilket jag INTE gillar. Oftast drömmer jag bara (eller kommer ihåg..) mysiga drömmar men på sistone har den mörka sidan börjat visa sig. Inatt var krokodiler och lejon inblandade! Att hela min familj inte trodde på mig gjorde dessutom saker och ting jobbiga. Min lott verkar vara att som lillasyster så tar man itne mitt ord helt på allvar. Det är helt sant i verkligheten och i drömmen blev det så om igen..

Idag har jag två punkter på planeringen. Träning och lussekatter. Tänkte snart åka till gymmet och rycka lite i maskinerna, men främst konditionsträna mig. Det är det viktiga för mig, jag bryr mig inte om mina muskler, jag vill orka gå upp för sex trappor och prata i telefon utan att bli andfådd. Fast det hände visserligen när jag var lite tät i näsan, men det är ett bra mål tycker jag!
Vad härligt med helg!

ödet

Tänk hur det faller sig ibland. EFter lunhen och ljuset så åkte jag till Frölunda Torg. Där provade jag ett par stövlar som jag lade undan. Sedan ringde jag mamma för att berätta det och snacka om förvånade vi blev när det visade sig att hon också var på Frölunda! Märkligt. Blev en kort men mysig shoppingtur med mamma. Jag köpte en tröja till brorsan i julklapp. Jättefin brun med ränder blandade färger. Tror han kommer passa bra i den och förhoppningsvis gillar han den också!
Dessutom köpte jag tre små ljuslyktor som passar min strikta regel här i hemmet. Vitt, genom skinligt silver och möjligtvis blått. allt annat får stå på svalun.
Vad skönt att jag hittat ytterligare en julklapp. Känner mig genast lugnare. Har kvar mer till brodern, något till föräldrarna och svägerskan. Brorsonen är avklarade, ska bara köpa det också...
Härlig fredag!

stress

Jag säger nog dte här ganska ofta, men nu har jag bråttom! Måste klä på mig och rusa ner på stan.
Många måsten, men trevligt förhoppningsvis. Svarar på kommentarer senare idag. Fungerade inte förut när jag försökte... Ciao!

detaljer

Kolla in Charlotte Casiraghi's fläta i luggen. Lite annan stil på luggfllätan som hängt med under två somrar. Något annat värt att spana in är halsbandet som glittrar ordentligt runt hennes hals. Eftersom hon är dotter till prinsessan Stephanie av Monaco kan man nog gissa sig till att allt glittrande är äkta...
18534-4040

bild gettyimages.com

mischa for keds

Keds hade party för vårens kampanj med Mischa Barton som huvudperson i Keds-kampanjen. Pappersklänningen som Mischa signerar bar hon vid en fotografering och ska auktioneras ut för att samla in pengar. Klänningen Mischa bar på partyt var väldigt söt. Gillar kombinaionen av dte blanka och glittret. Kappan hon h ar utanpå är också fin. Jättesöt faktiskt. Det roliga är ju att hon kombinerar med Keds skor. Tror nog hon funkar bra som talesman för skoföretaget.
18534-4038


vad härligt

Idag vaknar jag faktiskt utsövd. Underbart härlig känsla! Fredag med grått väder visserligen, men jag känner mig mer avslappnad än jag gjort på hela veckan... Snart ska jag ner på stan. En kort sväng i affärer innan lunch med en kompis. Därefter ljusbehandling och antagligen en sväng till lite affärer. Har bara inte bestämt i vilken ordning jag ska göra eftermiddags-planerna. Men det löser sig nog självmant.
Skönt med fredag och helg framför sig!

afternoon

Det har inte blivit något tränat tidigare i veckan, tränar ju ofta på måndagar, men idag blev det gjort! Mamma kom förbi med lunch till mig, blev lite grinig eftersom hon dröjde så, men det ordnade upp sig till sist! :) Hon hade även med sig en tavla jag fixat hemma hos dem. För två år sedan (tror jag det var) så besökte hela familjen en fotograf som fotade oss. Jättekul. Min bror och jag hade nömligen varit hos en fotograf inför mammas 50-årsdag och tagit kort på oss två som hon skulle få. Tyvärr blev de korten inte alls bra. Men efter mycket velande tog vi alltså kort allihop hos en fotograf.
Det blev kort på mig och min bror, hela familjen och mamma och pappa. Brorsan och hans sambo tog också några på dem två. Nu har jag äntligen fixat ramen som köptes på Ikea för ett par månader sedan. Vi fick fixa bakgrunden själva eftersom det förgjorda inte passade in på formatet...
I eftermiddags fick då äntligen upp den på väggen. Superfint! Det är tre kort. Ett på mamma och pappa, i miten står hela familjen på ett kort och det tredje är på mig och min bror. Bakgrunden var svart som är väldigt snyggt och effektfullt. Eftersom tre av fyra i familjen är blondisar passade det bra, möjligtvis är mamma lite missnöjd för att hennes hår nästan går in i bakgrunden. Något som mitt hår gör på alla vita/ljusa bakgrunder!

Efter det blev det alltså träning. Tränar ju på gymmet nära mig nu och jag är inte riktigt införstådd med hur maskinerna funkar så än så länge är det lite styrka och mer på konditionsmaskinerna. Nu känner jag mig sådär skönt trött efter träningen och mysig i linne, pyjamasbyxor och min härliga rosa morgonrock.

Imorgon blir det lunch med en kompis och lite annat fixande som ljusbehandling och julklapps-shoppande, hoppas jag!

stella

Oh gosh! Den här jackan är ju helt underbar! Stella McCartney har verkligen lyckats här. Ser mig den nu under vintern med mörka stuprör och ett linne med en väska på armen. I vår ser jag den till kortare shorts, ballerinas och snygga solglasögon. I absolutely love it.
18534-4036
bild netaporter.com

high!

Ojoj, jag förstår inte att de vågar! Här syns Nicole Richie i skyhöga klackar. Tror skorna är från Balenciaga(eller det var åtmnstone vad jag läste..) och har för mig att Marky-Kate synts i dem också. Jag håller mig ju gärna nära marken, lite klackar då och då, men det här skulle aldrig funka. Min dåliga fot skulle protestera skarpt och orsaka mig mycket smärta! Nej jag förstår det inte...
18534-4035
  

grönt

Grönt är egentligen en underskattad färg. I rätt nyans, på rätt person är det riktigt snyggt! Lindsay passar utomordentligt i den här gröna sidenklänningen. Modelen tycker jag är ursöt och till svart blir det lagom höstigt. Ska man vara petig kanske hon borde strukit den lite.. Eller såklart, lämnat den någonstans för att pressas!


cocktail

Åh en sådan ljuvlig cocktail-klänning fårn Moschino. Så snyggt fall i den och mönstret i tyget ger den rätta glansen. Åh den här gillar jag!
18534-4031
bild netaporter.com

ugg

UGG Australia har öppnat en flagshipstore i New york och Molly Sims var värdinna då den öppnades. Gillar Mollys stil och här är inget undantag. Hennes stora härliga bruna väska skulle gärna få flytta in här, stövlarna ser varma och sköna ut och den stickade koftan är riktigt mysig. Stöveln hon håller ser lite flower-power inspirerad ut. Skulle vara kul att ha dem på fötterna en kall vinterdag på Avenyn. Haha.. Snarare i fjällen tror jag!

bilder gettyimages.com

svart&vit

Camerons svart/vita klänning på premiär i Spanien av julfilmen Holiday var riktigt snygg. Älskar den modellen som är kort men ändå inte för avslöjande upptill. Skulle funka bra som nyårsklänning.
18534-4028
bilder gettyimages.com

liten&nätt

Ursnygg liten nätt kavaj med söta knappar som detalj. En sådan kavaj vore ett perfekt kompliment i en basgarderob. Hade jag haft just den här hade jag inte behövt fundera på något till nyår...
18534-4027

bild shopbop.com

bag

Den här vintage väskan från Asos är ju helt underbar. Älskar färgen på skinnet, den söta scarfen som sitter på och modellen. Namnet är inte heller så dumt Lie Down I Think I Love You Leather Vintage Scarf Day Bag.
18534-4026

bilder asos.com

äntligen

Nu har jag äntligen kunnat fixa länkningen här på bloggen. Tack Stefan för hjälpen!

intressant

Hittade via Fashionista.se en artikel som handllar om sponsring och äkthet. Jag håller med både Fashionista och författaren i den andra artikeln. När slutar de äkta råden vara äkta och personliga och börjar bli sponsrade? Väldigt intressant fråga.
Precis som Fashionista ser jag inget fel i att ha annonser eftersom man då inte påtvingar något men att sponsra länkar är jag inte lika fascinerad av. Jag har slutat att klicka på sponsrade länkar av principsak. Låter säkert jättefånigt i mångas öron, men alla har vi rätt till våra egna beslut. Så sponsrade länkar får man itne se här, men annonser kan mycket väl hända att de dyker upp!

Eftersom jag fortfarande in telöst länkningstexten så hittar man fashionista här
... och den andra artikeln här ... !

inte lika bad

Dagen är inte lika uschig som gårdagen var. Visserligen sov jag inte så bra inatt heller, men jag känner mig något mer uppåt. Om två timmar ska jag vara på jobbet. Först något som kallas Resultatmöte. Ganska meningslöst för mig eftersom jag var med en kväll förra månaden, och då hade jag fadderpass. Men anyhow.. Sedan blir det jobb hela kvällen... Självklart är det bättre att jobba dagtid, men hittar man inget som passar så är det här jobbet inte så dumt. Folk blir faktiskt inte så sura som jag trodde att de skulle bli. Vissa är sympatiska, andra tyccker nog mest att det är jobbigt.

Tänkte på en sak, i år verkar det som alla hakat på julkalender-temat på bloggar och nätbutiker. Vill ju inte vara sån men jag hade faktiskt det redan förra året.. Hrm ;)
Haha, lite kul ändå.

Nej nu ska jag fixa lite lunch och vara vettig... Typ.

bad day

Usch ingen bra dag idag. Sov dåligt inatt. Svinont i huvudet, ingen energi alls och det helgråa vädret hjälper inte ett dugg. Ikväll ska jag ligga i sängen klockan tio. Måste verkligen få sova ordentligt. Det är såå frustrerande! Och dumt eftersom det påverkar hela min dag om jag inte fått sova tillräckligt.
Återkommer när jag är lite mer sunshine :)

michelle

Schyssta Michelle Williams ser jättesöt ut på omslaget av Nylon.
18534-4022

dreamy

Beyonce uppträdde med en låt som jag tror hör till soundtracekt till hennes senaste film Dreamgirls. En film jag längtar efter att få se när den kommer hit till Sverige. Mycket bio nu borde det bli, vill se Marie Antoinette, The Holiday och Dreamgirls. Beyonces klänning som jag tänkte blogga om är riktigt fin. Riktigt dreamy!
18534-4024
bild people.com

not big

Jag är inget stort fan av Cameron Diaz egentligen. Eller jo, jag gillar hennes filmroller, men i övrigt tycker jag inte hon är så värst spännande. Trots att jag gillar den enkla stil hon oftast kör, så är dte något med det som gör att jag inte gillar hennes outfits. Men nu är hon på promotion-turne för The Holiday och i Spanien visade hon upp en söt outfit. Svarta byxor, längre svart topp, ljust bälte och en liten och nätt kavaj. Såå snyggt. Jag älskar nätta kavajer och koftor!

covers

Jennifer Garners uttalande, Jag är inte gravid, bara otränad, har spridit sig. Men tittar man på omslaget av Elle, där hon gjorde uttalandet, så bör hon knappast oroa sig...

Det verkar som att Harper's Bazaar med Jennifer Lopez på omslaget ska se ut såhär och inget annat... Gillar det här bäst!

9 to 5

Reese och Jessica besökte Kennedy Centre Honors och uppträdde även med Dolly Parton låten 9 to 5. Mitt under uppträdandet ska tydligen Jessica ha lämnat scenen i tårar... Förhoppningsvis inte pga något allvarligt. Reese såg helt fantastisk ut i guldig blåsa. Lagom skimrande och snygg frisyr. Jessicas klänning har snyggt fall, men den ser inte ett dugg bekväm ut... Vill man vara fin får man lida pin.

tro och hopp

Hoppas hoppas hoppas att de gillade mig på intervjun. Man skulle få svar innan jul. Allra senast efter helgerna. Men jag hoppas på innan, så man vet liksom. När kommer VHS-antagingen förresten?
Jag är orolig att något gått fel eftersom jag fick två exakt likadana kontrollbesked av någon märklig anledning...
En dag som denna känner jag mig allt annat än söt och egentligen borde jag ta på mig en klänning och övningsgå i min pumps för att pigga upp tillvaron. Imorgon ska jag klä upp mig! Därmed basta.
18534-4002

ännu tröttare

Nu har jag jobbat också och är ännu tröttare än tidigare. Gjorde mer själv idag och lyckades, enligt min egen mening, riktigt bra! Visst känner man sig lite dum som glömmer de enklaste saker, men är man ny så är man! På onsdag är det dags för nästa pass och då ska jag köra helt själv. Men alla andra runt omkring kan man ju fråga, så det är lugnt.
Tänkte kolla på senaste OC nu. Sedan slänga mig på soffan och bara vara. Det finns knappt ord på hur trött jag är. Fast det är ändå en skön trötthet. Jag har gjort mycket vettigt idag!
Det jobbigaste ä när jag är trött för att jag inte sovit. Det har jag visserligen inte gjort inatt, men det andra jag gjort idag tar över känslan...

trött

Sov jättedåligt inatt, var uppe tidigt imorse och har varit på en intervju.
Förmiddagen har spenderats i en gruppintervju med sex andra personer. Intervjun gällde en utbildning jag sökt inför våren. Gruppintervjuer kräver att du visar vem du är och tar lite plats. Vilket kan vara svårt i en grupp med några tjatkvarnar. Ibland undrar jag varför folk hakar upp sig så mycket på saker som inte spelar någon som helst roll innan man kommit in på utbildningen...
Innan intervjun var slut fick man göra ett mattetest. Jag state i gång och räknade och efter ett tag tyckte jag det blev lite jobbigt att räkna i huvudet, då insåg jag att alla satt och klickade på miniräknare.. Det var skönt att man fick ha det till hjälp, men jag var nöjd att jag klarade mig ganska länge utan den.
Efter ytterligare en motivering till varför man skulle bli antagen kunde man lämna skolan. Helt slut kan man förklara hur jag känner mig. Så nu blir det lunch, uppvilning och sedan peppning eftersom jag ska jobba ikväll. Intensiv start på veckan.

önskelista

Den där utmaningen om önskelista har fallit bort totalt hos mig. Men nu har jag just färdigställt min lista som jag gav till mamma och då tänkte jag att jag ju kan presentera den här också. Istället för att skriva om sådant som inte är vettigt så blir det istället min riktiga lista!

♥ snygga byxor (så trött på jeans just nu)
♥ skolväska - ska ha axelrem och få plats med A4
♥ mysbyxor från Nike barn.
♥ långärmade toppar (har inga med hellånga ärmar)
♥ svarta stövlar
♥ böcker bla Grevgatan 22
♥ vanlig tröja i mjuk färg ex ljusblå

Har för mig att det var något mer men det är allt jag minns just nu..

I'm blue

Idag känner jag mig låg. Riktigt låg faktiskt. Har ingen ork och energi och vill helst av allt bara dra täcket över huvudet. Vädret hjälper inte direkt till om man säger så.
Igår när jag gick hem så var det så härligt väder ute. Jag frös inte ett dugg, det kändes bara friskt. Måste varit tio grader närmare ett på natten... Jag är ofta kvar till de sista på fester, något jag bröt igår och det kändes bra. Man måste inte vara kvar längst, det blir inte roligare då. Nästan tvärtom. Man ska försöka vara hemma innan man är så trött att man bara vill ligga i sin varma och sköna säng.

keyhole

Alice+Olivia har gjort den här ursöta toppen. Den passar lika bra hängande rakt av som med ett bälte att markera midjan med. Keyhole Babydoll.  Så fin, söt och känns just som min stil.
18534-4015
bilder shopbop.com

arvtagerskans kap

Vem hade trott att man skulle få se Paris Hilton i en H&M klänning på en award show.. Inte jag. Det marina fodralet som Paris bar i veckan kan man alltså inhandla hos H&M. Jag är inte alls förtjust i klänningen, men lite kul är det ändå..

bilder

Lindsay pryder en fransk tidning och jag är inte så förtjust i omslaget. Men några av bilderna inuti är riktigt fina. Speciellt den svarta klänningen med kedjorna föll mig i smaken.

lila grace

Sötaste lill-tjejen måste ju vara Kate Moss dotter Lila Grace. Hennes stil går inte va för hackor.. Ojoj, vad ska det bli av henne. Men hon har ju mycket att brås på!

1a advent

Idag är det första advent men ännu är ingen adventsljusstake tänd. Satte upp stjärnor i fredags men that's it. Har även hunnit med att titta på julkalendern. Känns så konstigt för i år är första året som jag itne har någon kalender alls... Eftersom jag inte gillar chokladkalendrar känns det ganska onödigt, men jag såg en smarties variant som lockade lite.
Gårdagen var bra men lite stressig. Hann med "julmarknad" i skärgården, leka med bäste Filip, göra klart lilla boken till kompisen, slå in paket, göra mig iordning osv. Samt att komma i tid för en gångs skull!

mys blir glam

Jag är inte så mycket för att använda mig av myskläder annat än hemma och till träningen (ibland). När jag haft på mig munkjacka på jobbet har det oftast varit ihop med skjorta, blus eller något annat fint för att ge en klädd känsla. Den här bilden älskar jag eftersom det är ett Juicy-set med byxor och hoodie som ger riktigt fräsh och glammig myslook. Och förresten, visst har modellen snygg frisyr på bilden?! I love it.
18534-4007
bild shopbop.com

lite street

Kikade in hos Style och hittade en massa street-bilder. Fastnade för några olika, av olika anledningar.
Den första bilden visar en söt tjej i en urgullig basker. Sådär söt vill jag också vara med en basker bakpå huvudet... Den vita klänningen passar sig nog bättre till våren men jag gillar modellen och väskan är ju to-die-for! (vilket märke är det? Miu Miu? Jag är clueless) Den bruna väskan föll jag för totalt. Jag älskar kantiga väskor, gärna lite egna modeller. Hade den haft ett långt axelband hade jag desperat velat ha den! Tjejen på sista bilden visade en skön blandning av söt vit klänning över stuprörsjeans med vita sneakers, skinnjacka över ger cool effekt.



bilder style.com

silly moi

Tvillingarna


Du har mycket att göra och det kommer att dyka upp oväntade, roliga händelser dessutom. December blir en överraskningarnas månad, mest handlar det om möjligheter att resa, oplanerade utekvällar, möten och chanser i karriären. Fullt förståeligt blir kärlekslivet en smula ljummet eftersom du helt enkelt inte hinner med det. Det här är troligen inget som orsakar konflikter eller kriser, det blir bara ont om romantiska stunder under denna vintermånad.
Bästa chansen: Skorpion, Skytt
Bästa stället: På utställning.
Bästa datumen: 4-5/12.

Jag vet, det är fånigt, men jag tycker horoskop är roliga, så länge man inte tar dem på för stort allvar förstås :) Fast dte var lite kul.. När jag klippte mig berättade min frisör att hennes syster brukar spå i kort. MIn frisör tror inte på sånt och glömmer det oftast med en gång, men systern kommer ihåg det och flera gånger har det slagit in. Märkligt det där!

ljuvlig färg

Vilken ljuvlig färg Kirsten Bell bar på en award show häromdagen. Jag älskar den petrol-liknande färgen. Modellen är också dreamy. Så fint så.
18534-4001

garner

Jennifer syntes på röda mattan då det var dags för GQ men awards. Höll på att inte känna igen henne. Hon ser lite märklig ut, men jag kan inte sätta fingret på vad det är...

back again

Läser på Expressen att Fråga Olle ska komma tillbaka. Vad kul! Jag gillade det programmet. Visst var dte lite fånigt stundtals, men Olle styr ofta upp det på slutet. Kul!

give me, please

Net-a-porter säljer en ljuvlig LBD från Chloé som skirker efter mig. Den hade varit perfekt som nyårsblåsa, om det itne var för priset.Älskar paletterna, skärningen och rosetten på axeln. Gosh, vilken snygging!
18534-3998
bilder netaporter.com

C.

Mischa gör inte så mycket som syns för tillfället, förutom att posa i en massa tidningar världen över. Här prdyer hon omslaget av tidningen C. California Style. Söta bilder på henne. Kom på att jag fortfarande inte läst klart Harper's Bazaar-numret med henne på omslaget..
18534-3986

solglasögon

Den här tiden på året är väl inte den vanligaste att drömma om solglasögon men när solen tittar fram lovar jag att jag aldrig är sen med att dra ett par solglasögon över min nästipp. De här från Tom Ford är ursnygga! PIlotmodell utan att gå över styr. I like alot!
18534-3995
bild shopbop.com

vad fint

Så snyggt det här var. Enkelt med en wrap-klänning men åh så fint. Just nu sitter jag här i adidas-byxor, vitt Cherry Tee-linne, korallfärgad v-ringad tröja köpt hos Zara på Mallorca och med en turkos Pashminasjal runt halsen. Jag känner mig allt annat än glammig, men oroväckande pigg. Idag blir det julstök. Jag är såååå trött på all skit jag har överallt. Jag skulle vilja slänga allt jag inte använt sedan jag flyttade in. Jag är nämligen en samlare, tänker alltid efter på varje grej och så dyker tanken "tänk om..." upp i huvudet på mig!!
18534-3994
bild shopbop.com

gift of the day

Idag börjar H&M med sin egen variant på julkalender och säljer en vara varje dag för ett rabatterat pris. Satinjackan går idag på 149:-. Inget jag känner mig lockad att köpa, men uppe i fjällen skulle det vara lite småkitchigt att bära den... Om man inte som jag gjort på sistone åkt till ett ganska ocentralt och ohippt ställe.

kusinen

Imorse när jag satt och åt frukost och bläddrade i DI Weekend, som är superbra för övrigt, fick jag se den första reklambilden på min kusin! Hon är med i senaste Nokia-reklamen. Vet man inte om det är det inte säkert att man reagerar, men jag visste ju.. :)
Lite kuriosa bara...

lista

Börjar dagen med en lista som jag hittade hos Anna.

Bästa köpet: Det känns som min nyårsklänning, men även den svarta poloklänningen eller pumpsen i Danmark!
Roligaste festen: Det är fortfarande ingen som slår helgen i Halmstad i augusti (eller var det juli..)
Höstens låt: Nelly Furtados skiva..
Roligaste resemålet: Hmm, Köpenhamn!
Bästa bio: Djävulen bär Prada, jag gillade den absolut.
Höstens foto: Ett av alla tusen på Filip!
Höstens flirt: Måste skärpa mig på den avdelningen...
Bästa dagen: Då jag blev faster!
Jag har lärt mig: Väldigt mycket, men framförallt att jag gått igenom mycket för att vara 24(och ett halvt ;) )
Frisyren: Ovanligt mycket hängande, annars snedtofs med silverspänne.
Väskan: Den svarta jag fyndade från Asos i somras.
Plagget: svarta kostymbyxor.
Musiken: Mycket bra i höst, bara det passar humöret!
Höstläsning: Min smak är blandad, har läst både chicklit och Damernas detektivbyrå-serien, deckare mm.
Beautyprodukten: Hmm, älskar min Rosebud fortfarande.
Smycket: Inget särskilt...
Tesort: Grönt té med vanlijsmak
Skorna: mina ankelboots från Topshop funkar.


hits