lite äpple

En härlig soft vardagsoutfit är kofta, jeans och converse. Det väljer jag alltid om jag vill vara bekväm men ändå se någorlunda proper ut. Det är alltid kul att välja en färgglad kofta istället för svart/grått..


bild netaporter.com


Olivia is wearing..

Snart är april slut och det innebär dessvärre att Olivia inte längre kommer visa upp sina outfits på Vogue.co.uk. Himla synd då jag verkligen gillar hennes stil och gärna hade sett att hon hade en ständig lookbook! Här är ytterligare två fina looks. Den första med grå klänning och jacka är vardagsfin och något jag gärna skulle sno rakt av. Den andra looken gillar jag på Olivia, men det är inget jag varken inspireras av eller skulle vilja klä mig i.


randig kavaj

Ända sedan jag såg Whitney i den här randiga kavajen har jag velat ha en likadan. Det var på modeveckan för ett drygt år sedan som Whitney bar kavajen då hon jobbade för DvF.


När jag såg en liknande kavaj på någon kampanjbild/bild av kommande varor från H&M så visste jag att den borde bli min :) Häromdagen hittade jag den alltså i butik och numera bor den i min garderob. Eller ja, mitt kök då garderoben fortfarande är en arbetsplats... Jag gillar kavajen mycket, den är mjuk i materialet och skön, det enda är att jag hade gärna velat ha möjligheten att kunna knäppa den på något vis, men man kan väl inte få allt :)


alba

Jessica Alba var fin i stort halsband och shorts matchat med strumpbyxor. Himla fin outfit. Shorts med strumpbyxor är ett bra sätt att bära sina shorts innan vädret tillåter bara ben.


Kate

För ett par veckor sedan var Coachella-festivalen i Kalifornien, en av de kändisar som hängde på festivalen var Kate Bosworth. Hennes ena outfit var den här söta klänngen. Somrig och fräsch.

De andra dagarna var det shorts och spetstopp samt stickad klänning. Jag föredrar den blå klänningen och shortsen+toppen framför den stickade klänningen.


grey

Grått kan vara fint, det är den här tjejen bevis på. Så snyggt med pilotbågar också. Jag har numera fyra (!) olika varianter. Åhléns har snygga (och prisvärda) solglasögon kan jag rekommendera!


bild styleandthecity.com


fredag

Härlgit med fredag fast jag har varit rätt tung i huvudet idag. Känner mig lite stressad för att jag flyttar om en-två veckor. Vet inte exakt när, kan inte fixa med elen till jag har ett datum, inte packat något ännu, min lägenhet är kaos på grund av jobb i garderoben (de drar en ledning). Ja ni fattar, lite som snurrar i huvudet just nu..
Var på ljusbehandling idag. Tog sååån tid. Tur man har sin iPhone att surfa/leka med under tiden. Är förresten supernöjd med den :)


närmar sig..

Det närmar sig slutet på säsong tre av Gossip Girl. Två eller tre avsnitt återstår (tror och hoppas det är tre). Själv är jag mest angelägen om relationen mellan Chuck och Blair. Blir det lyckligt eller olyckligt.. Jag lär få se i mitten av maj!


a little less clothes..

Idag har det varit fint och soligt här men lite kallt i vinden är det allt. Kan inte låta bli att längta efter mina sandaler och shorts. Det känns nästan overkligt att man faktiskt kan gå i det om ett tag. Tänk vad fort man glömmer, jag har redan glömt det snöberg som låg utanför huset för en dryg månad sedan... Årstider, can't live with them, can't live without them :)


bild netaporter.com


Olivia & Alexa

Häromdagen åkte Olivia och Alexa hästdragenvagn ihop i New York. Tydligen så gör Alexa ett nytt tv-program och man får väl anta att Olivia kommer vara gäst..


mq..

Han har onekligen något visst den där Joel Kinnaman. Trevligt med lite ögongodis på stan ett tag framöver då han är MQ-modell.


torsdag

Var superseg imorse så kom inte riktigt upp då jag tänkt. Men det fick jag ge mig själv då jag igår gick upp vid sju för att vara redo när/om de kom och skulle jobba i min lägenhet.. Men tji fick jag för de kom inte!
Nåväl, nu ska jag snart åka till Sahlgrenska. Tredje besöket den här veckan och efter imorgon är det fyra på tre dagar. Roligare kan man ha! Fast det är å andra sidan inte så farligt osm det låter heller.
Senare är det även dags för Pilates. Det och tennis är helt klar mina favoriter när det kommer till träning. Kul träning dessutom. Tyvärr har ju min tennispartner flyttat så det blir nästan aldrig något spelat...
Nej, nu ska jag klä på mig så jag kan susa till bussen.


onsdag

Idag har jag skrivit på kontrakt för min nya lägenhet. Känns så kul. Lite fjärilar i magen är det allt. Ska bli kul att få mer plats och ett rum till! Nu blir det att beställa soffa och leta inredningsinspiration. Gardiner och tavlor brukar vara lite mer tricky. Känns som torsdag idag, men det är imorgon. Och torsdag betyder pilates och det ser jag fram emot! Min mage gillar det också :)


Färglöst men fint.


jeans

Känns som att jag bara använder samma par jeans just nu.. Därför är jag på jakt efter ett par nya. Men hurdana?! Det är frågan. Funderar på Acne. De har snygga modeller och flera bra tvättar. Eller köra mer budget och hoppas hitta något på en kedja.. En sak är i alla fall säker, jag HATAR att prova byxor och jeans. Det är fruktansvärt tycker jag.


bild acne.se


tisdag

Vaknade av ett ryck idag. Det ringde på dörren för de ska dra elledningar i min garderob. Känner mig alldeles snurrig.. Vet inte om det var pga väckningen eller något annat. Hoppas iallafall kunna åka in till jobbet lite tidigare så jag slipper sitta här och lyssna på borrandet. Då börjar jag mycket hellre jobba tidigare med den positiva effekten att jag kan gå hem lite tidigare :) *hoppas*
Ser ut som kom och hjälp mig här nu. Bor i en etta så hela köket är numera min garderob och lite annat halkrafs finns i det stora rummet.. Gah! En fördel är att jag kan få möjlighet att rensa bland de kläder som hänger. Få lite ordning på hur de hänger, byxor/kjolar/klänningar/skjortor/blusar typ.


walking the dog

Alltid lika stilsäkra Olivia ser chic ut då hon går med sin hund i New York. Den där jackan är så fin! Från Zara, men jag har redan en liknande och behöver inte någon ny/fler jackor... Jag får sukta på avstånd.


blus

Såg den här blusen bland Glamours nyheter hos H&M. Känner dock inte alls igen etiketten och blir lite osäker på om den verkligen är därifrån. Men söt är den hur som helst! Vår och sommar använder jag mina blusar extra mycket.


bild glamour.se


fredag

Fredagen bjuder på sol och blå himmel. Himla härligt. Har varit iväg och färgat mina ögonfransar idag. Jag är ju väldigt blond och har väldigt ljusa ögonfransar (och ögonbryn) så på våren/sommaren har jag de senaste åren färgat mina ögonfransar några gånger. Mycket nöjd! Varje gång frågar de om jag verkligen bara ska färga fransarna och att färga ögonbrynen finns inte i min värld. Inte som det är nu iallafall. Färgade dem själv när jag var 16-17år, blev väl rätt okej, men nu föredrar jag dem naturliga (som visserligen är mörkare nu än då jag var yngre).


blommor

Hittade den här söta koftan på Zara i förra veckan. Har länge velat ha en blommig kofta men inte hittat någon bra tidigare. Den här fall jag för totalt. Mjuk och skön, fina färger och bra modell.


Bjuder på något ovanligt, nämligen en bild på mig...


torsdag

Nu ska jag gå ut en promenad i solen. Blir nog inte så långt eftersom jag har min dumma fot att tänka på. Ska iallafall gå till tapetaffären och hämta färgprover. Måste ge dem till målaren idag. Blir inget konstigt, men känns härligt att få välja ändå. Ikväll är det dags för pilates, ser verkligen fram emot det. Det är jobbigt men kul. Extra kul när man känner skillnaden och ser att magen är starkare..


onsdag

Ljuvliga sol! Hur härligt är det inte med sol och vårkänslor. Molnet på min himmel är dock att jag glömde mina glasögon hos mina föräldrar och nu ska jag jobba hela dagen. Kommer få megahuvudvärk och trötta ögon.. Ska ta med mina gamla, men de är svagare. Kass jag är!
Nåväl, drog på mig en fin blus som jag köpte förra året men som finns att köpa nu också. Får väl kompensera att jag kommer se suddigt, men det vet ju bara jag :)


måndag

Vad ljuvligt med en solig måndag. Har fixat massa grejer på förmiddagen och nu ska jag slänga på mig lite kläder och ta mig till jobbet. Trevlig måndag.


snygg väska

Lanvins snygga väska hade varit perfekt som vårväska för mig här i Götet. Nackdelen är väl att den inte har en lång rem, och priset då... Looken på modellen gillar jag också. Lite sen inspiration för måndagen kanske?

bilder netaporter.com


söndag

Ljuvlig söndag! Himla varmt har det varit idag. Har suttit i bikiniöverdel och shorts. Väldigt läigt visserligen men det gick utan den minsta antydan till kyla. Love it! Måste hitta ny spf att ha i ansiktet, den jag använt nu luktar inte gott och det tycker jag spf ska göra :) Imorgon är det jag som tar fram några andra skor. Fick nämligen ont i min fot (samma som jag haft till och från sedan 2000 när jag ramlade på en klubb i Florens) och kan just nu bara använda mina vita Reebok skor. De har fått stå ut en del, tror faktiskt det är dags att investera i ett par nya. Men det känns trist att alltid ha gympaskor, vill ha kjol/klänning så jag hoppas några andra skor kan komma överens med min fot.


Söt kjol på en tjej med grymt bra stil. Även om den ibland är lite för modig för min smak...


Today I'm wearing...

Brittiska Vogue har ett kul koncept som heter Today I'm wearing. Där får en person skicka in bilder på vad den bär varje dag. Alexa Chung hade äran i februari, sedan var det Rosie Huntington-Whiteley's tur och nu i april är det min stilfavorit Olivia Palermos tur.

Min vardagsfavorit är helt klart den högst upp till vänster. Så enkel, hon bär mycket Topshop, med snygg väska och klackar som piffar till det. Jag gillar det starkt!

En annan favorit är bilden nedan med snygg militärinspireradjacka från Zara. Gillar att hon har sån snygg och lyxig stil men mixar med mycket (butiks)kedjor, sådant som vi vanliga döda kan köpa utan problem.

bilder vogue.co.uk


lördag

Härligt med lördag. Känner mig alldeles slut och njuter därmed lite extra av att vara ledig. Solen har gömt sig bakom molnen lite för mycket för att kunna sitta ute, men nu verkar det bättre.


Blommigt och skinnjacka gillar jag fortfarande lika mycket. Trots att jag säkert är ensam om att inte äga en skinnjacka :)


SATC2 - the trailer


en skvätt färg

Färg bär jag året om, men på våren tycker jag det hör ännu mer hemma. Undviker i stor mån att bära helsvart utan slänger gärna in lite färg för att pigga upp det hela. Den här tjejen har en superfin vårig outfit. Passar perfekt den här soliga och våriga fredagen. Snygg kofta hon bär till också. Var på ett möte igår och tjejen i receptionen hade en urfin mörkblå kofta, måste spana in dnågot liknande!


rutan

Rutiga skjortor har helt plötsligt blivit lite av min grej. Har två superfina från Zara. Garance Doré bjuder på en fin bild med rutig skjorta!


bild garance doré


field jacket..

Den militärinspirerade jackan har jag gillat i flera år. I år är den återigen modern. Snyggt när det matchas rätt. Personligen tycker jag inte Gwens matchning är den bästa... Föredrar Whitney och Rachels sätt att bära den!


bild WWWdaily.


Sämst...

Usch vad sämst jag är på att blogga just nu... Nu sitter jag på SU och väntar lite. Ska göra några ärenden. Innan jag ska träffa en kompis. Härligt med påsk! Eller ja, ledighet åtminstone. Var och kikade in i nya lägenheten igår, köket blir super! Fjällen var förresten riktigt bra! Första gången på år som jag tyckte det var riktigt kul att åka! Tackar Anna, min skidlärare, för det:) vad hände med solen då? Den sken när jag gick in, men nu, moln!

hits