med sjal


Sjal är nog min favoritaccessoar! Riktigt snyggt och finns mängder med variationer. Jag gillar speciellt de stora, som Ashlees. Söt outfit som komplitteras av en mönstrad sjal.



en sån start

Var uppe vid sju för att göra mig iordning för läkarbesök klockan åtta. Var där i god tid och vad händer, jo sköterskan har bokat in mig imorgon samma tid! Jag tror hon bokat på fel dag, det blev lite stressigt när jag var där eftersom telefonen ringde osv.. Jag menar, man hör ju inte fel på trettioförsta januari och första februari. Det är inte ens likt!
Nåväl, det var bara att vända tillbaka till sängen. Fick ytterligare några välbehövda timmar av skönhetssömn. Nu lyser dessutom solen, men det blåser något väldigt!
Ikväll blir det quality tid med lill-killen. Han ska nämligen åka bort... Hoppas bara han är pigg efterosm han ska på babysim i eftermiddag. Men faster brukar göra susen!!

grey's

Idag satte jag fast framför Grey's. HUR tänker Izzie? Hjälp. Okej att offra sig för den man älskar, men vi snackar liv och död här, på en tunn tråd! Ojoj..
Och, jag säger bara så här, inte en chans i världen att Meredith pratade om hunden när hon sade: Jag älskar honom verkligen, då hon kramade om veterinären! Spännande fortsättning om en vecka..
18534-4402

assistenten

Visst var det väl Becki Newton som spelar Amanda som var utklädd till Sofia (Salma Hayek's) Betty-kopia assistent? Kul twist. Men usch vad irriterad man blev på hela grejen med Sofia/Daniel. Stackare Daniel.
18534-4400
bild via google.se

F girl

Ännu en premiär av Factory Girl med bla Sienna Miller. Den här var lite mer av röda-mattan sorten än den på filmfestivalen. Gillar Siennas ljusa 1920-talsinspirerade klänning. Har alltid varit förtjust i klänningar där det hänger "fransar" som på den här.
18534-4393

På efterfesten bar hon desto märkligare klädsel. En luddig tröja med strumpbyxor och hotpants (knappt!) utanpå. Njae, det där var nog lite för hippt för min smak. Medspelaren guy Pierce verkar gill utsikten dock!

Mena Suvari hade också en roll i filmen och syntes på premiären i leopardmönstrat med stor hellugg.

Kan inte låta bli att undra vad modeoraklet Anna Vintour säger om Siennas helsvarta outfit. Får den ett höjt ögonbryn eller ger den ett läppsnörp till och med?!
Nej jag föredrar alla gånger Siennas ljusa klänning. Den bär hon fint!


bild gettyimages.com

trött

Känner i kroppen att det blev en hektisk första dag efter några dagars sjukvila. Men så blir det nästan alltid. Har nu fixat jobb tre kommande fredagar! Härligt.
Börjar nästan bli lite stressad av att detta är näst sista veckan innan nya skolan börjar. Allt jag skulle göra... Tyvärr vet jag vilken sak jag har mest efter mig. Och den är jag nog så duktig och tar tag i redan på torsdag faktiskt. Det kommer vara intressant och gå bra, men det är ju första meningen som är så svår... Ämnet är kul!

Snart är det sista Ugly Betty för säsong, buhu. Och sedan Grey's anatomy.
Undra vad som kommer hända med Meredith, McDreamy och the Vet i kvällens avsnitt. Spännande tv-kväll.

ljus lavendel

Paris och Nicole var propert klädda för en middag tillsammans. Nicoles ljuslila klänning var riktigt söt.

mössa

Lindsay passar i mycket, men mössan bakpå huvudet är inte min favorit på henne. Åtminstone inte den här mössan. Den är lite för stor och sitter långt fram. Skönt att hon inte är snygg i allt ;)
18534-4389

smidigt

Dagen gick smidigare än jag trott. Fick fixat alla ordrar, annonser, provisioner och rabatter. Krävde dessutom bara två samtal till Norge. Och jag fattade vad de sa! Mycket nöjd.
Lämnade även in tidrapporten, härligt att casha in de pengarna sedan.
Gick en kortis på stan efter jobbet. Behövde stilla suget efter nyheter, men tyvärr eller kanske tack och lov (för plånboken..) fanns det nästan inget. Köpte en långkofta som skulle kunna funka som en klänning. Måste bara testa med strumpbyxor för rätta känslan. Lämnade tillbaka en i julas och även en annan trikåklänning. Koftan ångrar jag inte att jag lämnade tillbaka, men klänningen!

sag

Ett axplock av SAG Awards bilder. Kolla bla in Sandra Oh's klänning, Jamie-Lynn's enkla vita och Dianes metallicsak. Rachel var söt, men jag fattar inte varför hon envisas med de rosa slingorna... Hoppas de hör till en filminspelning eller liknanade.


klart

Oj vilken skillnad att gå upp tidigt som bara den i jämförelse med helgens sjukdagar. Är övertrött vilket innebär att jag kommer gäspa stort innan arbetsdagen är slut, när den nu är det...
Ska jobba idag, men vet inte hur länge det blir. Vi har en del saker vi behöver göra klart men ett tag efter lucnh blir det nog. Behöver köpa födelsedagspresent också. Förslag?
Nu ska jag leta upp något vettigt att ta på mig. Snyggt, men framförallt bekvämt.
Himlen ser klar ut, verkar bli sol idag. Nice.

bättre och bättre..

Ännu lite bättre idag. Ingen feber och ingen huvudvärk, om jag bara kunde svälja utan att behöva ta smärtstillande så vore allt på topp.
Känner mig lite mer uppåt idag. Fast vi får väl se om några timmar.. Oj, optimistisk jag lät då...
Nåväl, det börjar bli trist att vara sjuk och inte orka med något. Läste faktiskt ut en bok igår. Lite märklig titel: ser min bak stor ut i den här kjolen?.
Innehållet var väl sådär också. Jag är lite trött på böcker där huvudpersonen nästan skrivs ner. Överdrivet med festande, dålig självkänsla, ingen koll på ekonomin, otrogen i ett äktenskap eller glider på jobbet och utför inget. Vad är det för en trist trend? Jag vill ha positiva böcker som jag mig lite jävlar-anamma. Det borde väl vara trenden för 2007. Nu kör vi liksom!

ska det synas?

Igår eller i förrgår (minns inte riktigt..) såg jag en brittisk variant av programmet på trean om folk som spenderar över sin ekonomiska situation. Det handlade om ett ungt par där tjejen hade två cabrioleter, flera designerväskor, skor och andra dyra plagg. De köpte dyr mat som de aldrig tillagade och åt nästan alltid ute. Mycket pengar som bara försvann alltså...
Tjejen ombads sälja en hel del av sina designerprylar för att betala av den skuld de hade. Hon vägrade sälja väskorna eftersom de var en "investering", ekonomikvinnans kommentar var: Jaha, som aktier ungefär? med sarkastisk röst... Tjejen köpte designerväskor där det skulle synas att det var designer och att alla skulle veta att de var dyra. Men så gjorde de ett test med anonyma designer väskor och vanliga väskor. Folk på stan trodde att de dyra väskorna kostade struntsummor och att de billiga var dyra designersaker. Detta lilla test fick tjejen att ändra uppfattning och väckte samtidigt lite funderingar hos mig. Varför är det så viktigt att andra ska se på väskan hur dyr den är?
Jag har inga designersaker, det finns helt enkelt inte i min budget. Jag vill ha mycket att välja på framför ett fåtal dyra saker. Sedan är jag sådan att jag inte gillar när det syns var sakerna är ifrån och det spelar ingen roll om det är H&M, Peak eller Marc'O Polo. Det är ett intressant ämne det där tycker jag. Antagligen hade jag också velat ha en Bayswater om jag tyckte det var värt att spara länge för att köpa en, visst är många designerväskor snygga, det säger jag inget om, verkligen inte! Men att köpa dem bara för att det ska synas att de är dyra... Det förstår jag faktiskt inte. Hoppas den där tjejen fick hjälp med sitt sätt att se det ekonomiska på och kanske insåg att en designerväska inte är värt att bli skuldsatt för. Många designerväskor är ju snygga för dess design, dess form och kvalitet, det är så jag väljer väskor jag gillar, inte att de ska se dyra ut...

stilen

Tight verkar vara ett plagg som Jessica Alba trivs i. Hon syns ofta i det på dagtid, oftast med klänning eller tunika upptill. Här ser hon rockig ut med kort kjol, cool t-shirt och skinnjacka.
Kvällstid bär hon också skinnjacka men då till raka jeans, leopardpumps och enkel vit top. Snyggt!


blaha..

Hjälp vad trist det är att vara sjuk! Inget finns det att göra och jag orkar inte läsa en bok. Åhhh...
Att jag dessutom har svårt att svälja gör ju det hela mycket mindre kul. Febern har åtminstone gått ner.
Ska väl se om det finns någon film att kolla på..

test

http://snappoll.com/poll/164543.php

lovey-dovey

När man ser söta par som Diane och Joshua så växer mitt gröna lilla monster och känslan av ensamhet letar sig på. Det ser ju så sött och trevligt ut... Men men jag får välja tv-program, mat och inredning alldeles själv...och betala för det! Wihoo, the joy of being single.. Okej, nu är det nog mest bitterheten över att vara sjuk som talar.

på turné

Jessica är med nya (?) kärleken John Mayer på turne i Florida. Genast har elaka rykten startats i USA att det bara är ett PR-trick för att få mer uppmärksamhet mm. Tänk vad skönt att man slipper läsa sådana där saker om sig själv så fort man gör något, vare sig de är sanna eller ej. Självklart hinner Jessica med en massa ombyten och den stora bilden visar den, hittills, bästaav dem. Fast det är väl lite överdrivet att matcha väska och jacka  (eller är det en skjorta?).
Jag kan inte låta bli att nynna på: Vi har varit på turné och har hamnat lätt på sné, är det ingen som kan säga var vi é...

18534-4367

kom ihåg

Okej, något för mig själv att komma ihåg i framtiden.
Det är ingen bra idé att åka till mataffären hemma på torget där jag är uppväxt om jag är sjuk, helt osminkad (inte ens lipgloss!) och är iklädd myskläder. Det hela är bara upplagt för att träffa någon jag känner som jag inte har lust att träffa just då.
Detta har såklart hänt och då träffade jag föräldrarna till en gammal klasskompis (visserligen inte så farligt, men ändå..) och den kille jag gick på balen med i nian. Hmm... Nu måste jag ju vara exemplariskt fixad tills jag träffar honom igen för att bevisa hur jag brukar se ut (eh, fixad alltså..).

gold bow

Vilken underbart söt kuvertväska från Chloé. Gold bow clutch heter den. Tänk vad snyggt till nästan vilken outfit som helst. Jag som föredrar guldmetallic framför silver skulle gärna ha den här i samlingen av väskor!
18534-4365
bilder netaporter.com

bacio

Tror inte att någon vill ge mig en kyss idag, inte ens om jag har Principessas bacio me på läpparna. Gillar produkter med söta namn, speciellt då de är italienska eftersom jag älskar det språket!
18534-4364

mysig

När man är sjuk gäller bekväma, varma och mysiga kläder. Detta hade gärna fått finnas som alternativ, men istället blir det Nike-byxor och rosa stickad tröja med dubbla linnen under.
18534-4363
bilder shopbop.com

not at all

Det är riktigt fascinerande att jag kan ha så ont i halsen och inte ha mandlarna. Aj, stackars mig :(
Ibumetin is my friend säger jag bara. Har en kompis som tycker att medicin är onödigt. Hon tar inte nässpray, huvudvärkstablett och smörjer sig inte utan blir hellre torr. Hennes inställning är raka motsatsen till min. Okej, jag tar ju inte medicin som första alternativ, men jag funkar inte med täppt näsa och funkar nässpray så blir jag ju glad, är man allergiker funkar det ju inte alltid..  Hade jag itne smörjt min hud ordentligt hade den nog mått ännu sämre än den gör idag, det är det som är min hjälp. Det värsta jag vet är känslan av stram hud. usch! Man ska hålla sig ifrån alkohol på huden eftersom det bara torkar ut och inte alls rengör så mycket bättre.
Känner mig redan uttråkad... Det blir en låång dag tror jag.

H&M+madonna

Snart kommer M for Madonna kollektionen till H&M-butikerna. Efter hennes turneringskollektion har jag inga direkta förväntningar.. Ska ändå bli kul att se vad det är för produkter, vilken stil det har och vilka material de använder.
18534-4362

factory...

18534-4361
Siennas film Factory Girl har nu haft premiär under Santa Barbara Filmfestival. Fast det kommer nog en riktig röda-mattan-premiär också, hoppas jag.. Den senaste tiden har Sienna bara synts med uppsatt hår och dte är först nu man ser vilken längd hon har efter klippet inför inspelningen av just Factory Girl. Det är ju väldigt passande att ha page när det är såpass "inne". Hennes klänning är söt, ser sommarsval ut och den obligatoriska långkedjan hänger på henne.


bilder gettyimages.com

hollywood prom

Söta klänningar då Hollywood hade Prom på Boulevard3. Audrina (till vänster) är med i The Hills och har en söt orange klänning, roligt med färg och även annorlunda skärning. Kaley (i mitten) är lite mer nerklädd med tights till en tvåfärgad axelbandslös klänning, riktigt snyggt. Lauren (till höger..) som är huvudpersonen i The Hills verkar förtjust i axelbandslöst, snyggt, men väldigt enkelt och inte så fantasifullt, plus för att den är heltight vilket kommer allt mer i vår.
bilder gettyimages.com

bad day..

Okej, följetongen säger att det var min kropp som vann över intalningsförmågan.
Vaknade med hög feber och superont i halsen, ännu mer. Det blev varken jobb eller det inbokade besöket efter lunch. Orkar knappt prata. Äta ska vi inte tala om. Det märklgia är att när jag är sjuk blir jag alltid sugen på onyttigheter som McDonalds mat, chips, popcorn och anant liknande. Konstigt. Fast just nu drömmer jag om rostat bröd och nyponsoppa. Min ont-i-halsen kost.
Fast jag har ingen nyponsoppa, ska åka till föräldrarna i eftermiddag och orkar inte göra nu eftersom jag ändå måste vänta tills den svalnar... (Gillar INTE varm nyponsoppa.) Och förhoppningsvis har de bröd att rota också, får dricka thé tills dess med andra ord.

antingen eller...

Avslutar kvällen med en antingen eller lista som Kerstin knåpat ihop. 

Scarf eller Turban
Bruuns Bazaar eller Mads Nørgaard
Hög klack eller Ballerina
H&M eller Hermés
Förklädesklänning eller A-linjeklänning
Edith eller Paddington
Stenar/kristaller eller nitar
En-axel-klänning eller tubklänning
Neon eller pastell
Kroppsnära eller A-linjeformat
Pyton eller leopard
Modeblogg eller modemagasin
Baddräkt eller bikini
Chloé eller Cacharel
Blommigt eller prickigt
Guldmetallic eller silvermetallic
Tighta byxor eller vida byxor
Sportchic eller Lyxhippie
90-tal eller 80-tal
Techometallic eller romantiskt

Nu går jag och lägger mig med förhoppningen att jag mår bättre imorgon än vad jag befarar... Vem vinner, kroppen eller intalningsförmågan? En spännande följetong här på emmaria.blogg.se


ischans

18534-4356
Idag tycker jag synd om mig. Vaknade med tjock hals, huvudvärk och lite hög temperatur. Under dagen har jag gått på ibumetin och det blir itne bättre om jag säger så... Just nu börjar det långsamt sätta sig i min nacke. Isch. Imorgon måste jag jobba under förmiddagen eftersom den sista januari är sista dagen som vi kan fakturera i det systemet som vi arbetar med och det funkar helt enkelt inte att göra det via det nya systemet. Så inte nog med att jag måste jobba, jag måste fatta alla rabatter, provisioner, avdrag och omräkningar i valutor. Bah... Tack och lov har vi fått annonserna så det är gentligen bara fakturerings tjafset att fokusera på, fast det är ju också det som är det svåra i situationen. Det ska nog gå bra. *intalar mig själv likt ett mantra*





bild via google.se

inte smickrande

Usch vad jag inte gillar att sättas i situationer där man verkligen inte kan säga vad man tycker. Tex när folk visar bilder på någon i en mobil (tagna av en mobilkamera), de flesta ser inte ut som fotomodeller då. Och är personen i fråga någon man håller kär så syns ju inte alla egenskaper och saker, som gjorde att man föll för personen, i bilden.
Okej, jag visar alltid kort på Filip, men det är ett riktigt kort skickat till mobilen, och han är en baby, han ser ut som alla småknoddar, men han är min brorson och det är ju det som är grejen!
Fick se kort på en kompis kompis relativt nye pojkvän, han är säkert jättehärlig och verkar vara bra för henne, men jag tyckte varken han såg bra ut eller kunde veta hur han var av några kassa mobilfoton.
Nej, varför förväntar man sig ett ärligt svar utav en bild?! Hmm...

Update: Okej jag låter grinig, men jag lovar, ingen märker vad jag tycker!

en nyans av gult

Gult är en av vårens stora färger, som superblondis så passar jag inget vidare i solgult men ljusar gul är ruskigt snyggt till min bruna hud och blonda kalufs. En sommar i Italien för en hel del år sedan hade jag en halterneck-bikini i ljusgult, efter första veckan hade jag tillräckligt med färg och det var riktigt fräscht med gult! Margertiha Missoni har här en ursnygg gul klänning, från familje-märket Missoni såklart, men den är helt klart en inspiration inför en soligare vår.

bild gettyimages.com

no skull

18534-4354Med risk för att låta extremt töntig, men de flesta har ju lämnat trenden med döskalle sjalar ala Alexander mcQueen men här syns Nicky i en nytagen bild med en klarblå sådan på sig. Härligt med folk som inte följer trender helt och fullt, men jag tycker nog tjusningen har försvunnit.. Min kopia från Asos används inte längre.





LB3

Den tredje säsongen av Laguna Beach började i måndags på svenska MTV. (den är väl svensk nu...?) Jag har varit ett fan av de första två säsongerna och gillar även spin-offen med Lauren i The Hills.
Hittills kan jag konstatera att jag inte alls gillar det nya gänget i Laguna. De är elaka, plastiga, oäkta och allmänt irriterande! Men som den tv-tönt jag (tyvärr!) är har jag sett avsnitten som hittills har visats!
Någon som vill dela med sig, om den tittat?
18534-4353

bild mtv.com

bell

Nu när det är superkallt ute borde man verkligen lämna sin fånfänga och använda mössa! Egentligen är det väl inte så mycket fåfänga som gör det utan hur illa jag tycker om att mitt hår blir alldeles statiskt när mössan åker av. Jag varken kan eller vill använda mössa inomhus på jobbet, det passar sig bara inte. Kristen Bell ser riktigt söt ut i mössa bakpå huvudet, också något jag konstaterat tidigare..
18534-4349

I övrigt ser hon söt och glad ut under Sundancefestivalen. Men på mittbilden var hon bra mycket sötare då hon inte provade den rosa Lacostemössan som nog föll ner i hennes goodie-bag. Tänk om man blev bjuden på festival eller awardshow och fick välja och vraka mellan gratis saker, fast å andra sidan skulle det kännas väldigt konstigt! Men tanken är lockande måste jag erkänna...

slim



Ashlev bär upp svart snyggt. Här i tighs eller möjligtvis stuprör (svårt att se när dte är svart...), skinnjackan är självklart på och färgen kommer fram genom en sjal, så snyggt så.




estylo

Inte alls fula America Ferrera som spelar Betty i succe-serien Ugly betty är absolut allt annat än ful. Jag har konstaterat det tidigare, men nu gör jag det igen! That's my perogative. Till skillnad på hur man undrar vad de fixar för att förbättra någons utseende i vanliga fall så kan man ju undra vad de gör med America innan inspelning av serien. Jag älskar iallafall den serien. Så bra och underhållande! Men jag hoppas hon väljer Henry snart, framför trista Walter...

manligt


Killarnas mode är enkelt, stilrent och fräscht. Gillar de här stilarna från H&M. Väldigt fräscht!





bilder hm.com


a-linje

18534-4341






Jag är löjligt förtjust i raka jackor, kappor, klänningar, toppar, koftor och tunikor, speciellt med tanke på att det är långt från alla som passar min kroppstyp. I somras köpte jag en ljus kofta i rak modell från TopShop, den passar mig perfekt och är en kofta att ta på sig en kldångest dag eftersom den är bekväm och snygg! Den här kavajen i linne och viskos vore perfekt
till våren, men allra helst i en ljusare färg.









bild hm.com

jeans

18534-4339




Den här var också riktigt snygg. I sommar skulle jag kunna använda den här till ljusa byxor sommarblont hår och stora brillor! Åh vad fräscht!















print

Ljuvlig topp med volang runt ärmen och rak form. Roligt med mnster och snygga färger. Skulle passa utmärkt till stuprör eller kanske tights och ballerinas i vår. Give me from TopShop!
18534-4338


längre kofta

Snygg längre kofta från Twelfth Street by Cynthia Vincent. Tillsammans med en långärmad topp och stuprr hade den passat perfekt idag.
18534-4337
bild shopbop.com

for Keds

Mischa har inte kvar samarbetet med Bebe längre, men Keds har hon haft ett bra tag, hoppas hon får behålla det ytterligare. Skorna är väl inte något att hurra för, även om enkla tygskor är perfekt under sommaren. Gillar de härliga bilderna, de ger en ljuvlig sommarkänsla. Tycker den stora bilden känns mest Mischa, hennes hund får till och med vara med på bild!
18534-4334


klänning&kappa

Sienna har varit på Sundance festivalen och promotat kommande filmer. Hennes nya stil, eller återtagande av stil, faller mig i smaken. Det som trots allt är skönt med henne är att hon kombinerar efter eget humör. Klänningen är i en ursöt modell. Önskar bara jag kunde ha fler modeller, är de snäppet stora så ser det ut som att jag badar!
Kappan är också riktigt snygg. Snygg krage, fräscht med bälte och fin grå nyans. Men frågan är ju hur den ser ut uppknäpp. Många kappor funkar bara då de är stängda vilket är jobbigt på vårkanten...

opraktiskt men snyggt

Tyvärr, eller kanske tack och lov, har jag ärvt min mammas känsla för praktiska kläder. Ingen mage bar, inga glipanden mellan jacka och byxor, handskar och halsduk. Okej, jag är ingen drömelev eftersom jag vägrar mössa, inte bär ylle och endast använder långkalsonger i fjällen eller vid de fåtalet tillfällen då jag åker skridskor. Molly Sims visar ändå upp en ursnygg kappa som jag verkligen skulle vilja ha. Den korta ärmen kan man lösa med ylletröja (ehm, vad skrev jag just.. ehh..) och långa handskar. Men vinden är nog ändå största boven! Nåväl, snyggt är det!

bilder gettyimages.com

vindruvor

Igår när jag kom hem så kände jag att det började göra ont på vänster sida av halsen men försökte trycka undan det. Imorse när jag vaknade var det svårt att ignorera eftersom det känns som att jag har två vindruvor i halsen som jag glömt att svälja... Fattar inte att man kan få ont och bli sådär svullen efter att man opererat bort mandlarna. Eller okej, jag vet hur det funkar, det är ju körtlarna som är boven nu, men man trodde ju att man slapp det efter bortknipsandet av mandlarna...
I eftermiddag ska jag jobba, bara svara i telefon som tur är. Orkar nog inte så mycket mer. Måste köpa halstabletter på väg till jobbet. Allra helst behöver jag Bafucin som bedövar lite.
Efter jobbet kommer min supersnälla pappa för att hjälpa mig byta lampa i hallen. Det är ju ganska högt i taket här och jag är inte så lång. Når inte upp och efter att ha slagit mig gul och blå i pannan förra veckan är jag inte så intresserad av någon nära döden upplevelse på grund av lite ljus. Fast det behövs verkligen. Igårkväll fick jag stå med ficklampa och lysa in i garderoben...

portkod

Ikväll har jag varit borta och ätit middag. Väldigt trevligt och något som borde göras oftare. Inte att jag går bort alltså (visserligen hemskt trevligt) men man får ju bjuda åt bäge håll alltså.
Det var kallt ute och jag orkade inte bara stå utanför och vänta utan ville luska ut portkoden. Tog till det väältalade knepet att andas på knapparna. Nu när dte är typ hundra minus gick det riktigt bra och fyra knappar fick nästan ingen ånga alls på sig. Råkade trycka rätt kod med en gång och blev insläppt! Såå coolt! Det funkar alltså. Jag är nöjd och lägenhetsinnehavaren är nöjd eftersom de nu vet koden!

likt ett äpple..

18534-4324
En färg som jag gillar som syns mycket inför våren är äpplegrönt. Härligt, passar både till mörkt och ljust. Jag är lite osäker på hur jag bär upp det, men jag har redan smygstartat med en kofta från H&M som jag hade på dopet till helsvart och det blev bra! Den här klänningen är från Karen Zambos Vintage Couture. Modellen är ju ursöt och skulle få ta plats i min garderob med nästan vilken färg som helst!

Bild shopbop.com

YSL


18534-4324 

Jag är en sån tönt men jag tycker det är kul att den nya parfymen från Yves
Saint Laurent, YSL, heter Young Sexy Love, YSL. Snygg flaska, men frågan är ju hur den luktar... Vet kompisar som köper parfym efter flaska, det intresserar mig inte, jag köper efter doft!






if only...

18534-4322







Tänk om den här klänningen kunde bli min. Det är ytterligare rea på shopbop och klänningen från Foley som förr kostade $335 är nu sänkt till $234.50. Den skulle passa så fint till sommaren med bruna ben, ballerinas och solglasögon. Lovely!! Nåväl, jag är väldigt bra på att drömma om dyra saker och hitta mer prisvärda (läs billiga)!













Bild shopbop.com

coldish

Usch idag var det kallt ute. Tog ändå på mig vanliga byxor och inte jeans som känns som en kylklamp på benen då det är minusgrader ute. På fötterna åkte min älskade pälsstövlar från Clark's. Ljuvligt! Men antingen har mina fötter krympt sedan jag använde dem sist eller så hade jag sulor i. Dessvärre tror jag inte jag hade sulor.. Så himla märkligt! Kan fötter krympa? För om de kan det så lovar jag att mina gör det. Förr kunde jag lätt ha 37 på skor, nu händer det på ett par av tio ungefär.
Äntligen gör min panna mindre ont. Hurra! Att det skulle behöva ta så lång tid bara...

devil for oscar

18534-4321

Idag tillkännages Oscarsnomineringarna, just nu faktiskt... Meryl Streep har en nominering till Kvinnliga huvudroll för Miranda i Djävulen bär Prada. Här kan man hitta listan, som uppdateras allt eftersom de tillkännages i USA.

flower

Schysst blommig väska från Asos. För endast 243,79:- kan den bli din,eller min! Livar upp en mörk vinteroutfit. Fast det faktum att den är i bomull gör den mindre passande för vinterbruk. Snygg hur som helst.
18534-432018534-4319

bilder asos.com

idol-tvåan

Såg Erik Segerstedts video på MTV förut. Gillar låten, tänker på Daniel Powter när jag hör den, tror jag åtminstone... Här kan man se en snutt.
Tydligen har vinnaren, markus slagit försäljningsrekord.. Fattar jag inte alls. Alla tycker vi olika, men jag gillade inte vinnaren av 2006 års Idol.

blåsvart

Systrarna Simpson åt middag på stan och Ashlee bar en söt topp i svart och blått. Gillar modellen och kombinationen av färgerna. Snyggt!
18534-4318

snö

Nu snöar det ute. Men enligt min termometer är det flera plusgrader ute. Funderar på om den verkligen stämmer... Igår var det mycket varmare här uppe hos mig än i bilen när pappa körde mig hem. Märkligt!
Skulle jobba idag på förmiddagen men när jag vaknade gjorde det så ont i bulan och huvudet plus att jag kände mig småkrasslig. Bulan känns fortfarande men krassligheten var nog mest sömn..
Försökte kolla upp när jag klippte mig senast, men jag har, av någon märklig anledning, inte skrivit det i min kalender. Hur ska jag då kunna veta när det är dags att boka ny tid?!? Hmm, om jag betalade med kort kan jag ju luska ut det iofs.
Ska ägna eftermiddagen åt studier, men det är jobbigt när jag har ont i huvudet.

så fint

18534-4316
Rashida Jones befinner sig också på Sundance filmfestival. Hon ser ljuvligt söt ut i vinteroutfit. Kappa med trekvartsärm som fylls ut med tjock tröja. Mössa baktill på huvudet och väska snett över kroppen. I like!



brody

Adam Brody fördriver tid under Sundance festivalen. Söt som alltid, men det är så trist att han inte är tillsammans med Rachel längre.





belly


Söta Amanda Peet visar upp sin växande mage på röda mattan. Vilken ursöt kappa hon har dessutom. Vintervitt är så fräscht och snyggt i kappor och klänningar. Men aldrig i byxor!

vinterklädd

Hilary kan klä sig för kallare väder. Stövlar, jacka och halsduk är min bästa vän när temperaturen sjunker.

kallt

Idag är det kallt ute! Usch! Jag håller mig helst inne då. Just idag blir det lätt eftersom det är studier som gäller. Det verkar som det ska vara kallt några dgar innan det blir mildare igen. Kom tillbaka!!!
Börjar bli riktigt trött på att min blogg inte uppdaterar som den ska. Jag får lägga mer energi på att få mina inlägg publicerade än det tar att skriva den. På grund av detta har det varit dåligt med uppdatering och svarande på kommentarer, men jag får ta igen det när felet är åtgärdat! Vilket jag hoppas är snart.
Igår kväll var jag och träffade prinsen. Han är ju helt underbar. Fem minuter med honom ger mig ny kraft! Jag är så fånig :)
Funderar på att ta lite luft, men jag både vill och vill inte. Får se... Fast nu lutar det åt inte. Men kanske är lite luft precis vad jag behöver... Jaja.

vintrigt

18534-4311







Söta Michelle shoppar i en vintrig outfit. Svarta stövlar, heltäckande strumpor och klänning. Sött och fint. Hon kör också med väska över axeln, snyggt och praktiskt!

















bild people.com

gårdagen

Gårdagen blev väldigt trevlig, sen men bra.
Först mötte jag upp en kompis för en fika innan vi åkte för att titta på en revy som hennes sambo är med i. Blir så imponerad av alla duktiga som kan sjunga, dansa och agera! OCh de kallar sig amatörer...
Efter det bar det ut på stan. Någon tur i blåsten slutade på en pub. Väldigt trevligt och där satt vi tills de stängde. Jag var ju lite tveksam till klädsel. Hade det bara varit revyn hade jag nog tagit kjol eller klänning, men det passade nog inte till pubhäng så jag blev lite tveksam. Efter lite velande (läs Mycket!) välde jag att ta på mig:


gulgrön

Idag har min bula, som gör oväntat ont (fortfarande!), ändrat färg. Det är svullet och missfärgat i pannan och vid näsroten. I rätt (läs fel) lju så är jag ordentligt gulgrön. Inte ett dugg snyggt, men vad ska man göra... Morgondagen ska spenderas inomhus och sedan hoppas jag att den gått ner och pannan ser ut som vanligt igen.
Har ont (i bulan..) och är lite trött idag. Tar tag i lite förarbete till morgondagens superpluggande. Letar information på nätet, laddar ner gamla tentor osv. Det är en viktig del och jag bör nog fokusera på den idag för att vara effektivast.

snurr

Det blir nog en ganska lång kväll, men på ett trevligt sätt. Svårt bara att få till en outfit när man ska träffas på eftermiddagen och sedan gå ut och ta en öl. Hmm... Tar nåot som passar både och, blir nog bra. Skorna måste ju dessutom passa till slasket som råder i Göteborg. Var det tvunget att snöa med tanke på slasket som blev efter bara ett par timmar?!?!
Men till klädseln, jag har ingen susning om vad jag ska ta på mig... Gah!! Min garderob är tom ju! Haha, eller inte.. Men just nu känns det så.
Jaja, nu har jag.....stressigt. Surprise! Trevlig kväll!

snö.

Jaha, så har det snöat då. Det är dunt nollan ute och ska visst regna i eftermiddag, så det lär väl knappast hålla så länge. Men än så länge är det vitt ute. Småkidsen i grannhusen jublar, jag är mindre glad.
Gillade den här sk vintern precis som den var utan snö som skulle förstöra.
Nej, om jag skulle ta och klä på mig och få något gjort idag... Senare blir det fika och revy med en kompis. Blir nog trevligt tror jag.

kate


Kate på gatan i London i schysst enkel outfit. Bara enkelt och bekvämt, mina ledord. Ljusblått, svart och jeans passar dessutom bra ihop. Söta liten väska också. Snyggt helt enkelt.

kväll

Lugn kväll ikväll. Är hemma hos föräldrarna.Har just ätit tacos vilket var väldigt gott, länge sedan sist.
Jag har ganska ont i pannan och har kännt mig lite illamående. Kopplade inte först, men det kan faktiskt finnas ett samband... Nu ska jag läsa en bok och kolla på tv. Den här veckan har varit ledig från studier, men jag behöver nog ta tag i en grej imorgon. Hoppas det ska gå bra.
Mina naglar har dålig period, så jag ska nog försöka fixa dem också. Trivs inte med fula naglar...

Har hunnit städa mycket hemma. Idag blev det kööket som fick en upplyftning. FLyttade runt bland burkar med spaghetti, ris, pasta och te som står framme. Nu står de lite mindre synligt, jag gillar det så eftersom det blir mindre rörig känsla. Får se hur länge det varar men just nu är jag nöjd!
Ska bara ta hand om garderoben också så kan jag bocka av allt på min städlista! Det får bli efter torsdag... Så efter nästa helg kanske.

soligt..

Vaknade av att jag rynkade pannan och bulan var ivägen. Aj!
Har jobbat under förmiddagen. Lite jobbigt bara eftersom jag har lite ont och även blir så trött i ögonen av trycket i pannan.
Solen skiner och det är blå himmel! Härligt. Det gillar jag. Tyvärr verkar det som att det ska bli kallare nu, men det ska visst vara mildare väder i nästa vecka igen.
Varför måste alltid något gå dåligt när flera saker går bra? Åhh...
Idag ska jag städa lite i köket, det behövs. HInner jag ska jag även städa i garderoben. Senare ska jag åka till mamma och pappa. Trevligt med sällskap och skönt att få lite miljöombyte.

3 för 30

Äntligen en rolig anledning till att jag blir 25 i år. Fick ett erbjudande från Tidningen Hennes om att testa på en prenumeration i ett halvår. Jag skulle betala 10:- för ett nummer vilket innebär 30:- för ett prova-på-kvartal. Låter nästan för bra för att vara sant... Fler sådant tack!
18534-4309

bild tidningenhennes.se

aj!

Skulle slänga massa gamla tidningar i återvinningen och fick den blåa tunnans lock i pannan. AJ!!!
Nu har jag en bula i pannan och en vid näsroten. Usch. Det gör ont och ser galet ut.
Stackars mig :(

Uppdatering: varken ysningar eller skratt är att rekomender med bula i pannan. Att kisa eller rynka på ögonbrynen är inte heller något trevligt att göra... Lite botox-effekt nästan..

färg!

18534-4308







Visst är det härligt med färg! Lauren Conrad bar färgglad klänning med röd matchande kofta och väska under presentdagar i samband med Golden Globe galan. Sådär härligt färgglad kan man inte bli annat än glad av. Borde användas mer färg under vinterhalvåret med tanke på hur lite solen skin här i norr.












ack så sant...

Tvillingarna 21. maj - 20. juni
Du kan känna, att du är inne i en trög period i ditt kärleksliv, men ta mod till dig; för saker kan ändra sig, förr än du anar!

fläta

Jag har inte postat något mer om Golden Globe. Men det kanske kommer något här och där.. Molly Sims var på InStyles after-party och såg lika snygg ut som vanligt. Jag gillade hennes frisyr. Flätani luggen och en lös hästsvans. Det gick riktigt
bra ihop med hennes långa ärmlösa klänning. Så fint så.

på trl

18534-4305Enligt rykten verkar det som att MTV ska lägga ner videoprogrammet TRL som kändisar ofta besöker för att promota skivor och filmer. Sophia Bush var där för att promota en ny film och det gjorrde hon iklädd helsvart. Jag gillar linnet. Snygg modell och lagom glittrigt. Det hade oassat på nyårsfest eller så. Men nu känns det som att paljetthysterin lägger sig, det hör mer till december månad på något vis. eller i lagom mängd funkar det, men som sagt, lagom är bäst.

renee

Jag gillar Renee Zellweger i Bridget Jones men i övrigt kan jag inte säga att jag är ett stort fan. Tycker dock det här omslaget av Vogue var ganska fint. Enkelt, snyggt och hon passar bra i pagen.

music&lyrics

På alla hjärtans dag har Hugh Grant och Drew Barrymore's senaste film premiär. Music and Lyrics heter den. Jag gillar Hugh och vill gärna se den här. Kanske med min nyvunna biobiljett? Jag lever fortfarande på den vinsten..
18534-4303

bild justjared.com

dimmigt

Oh I like! Snygga tunikor från Velvet. Gillar färgerna också, lite dimgrå och gimgrön. (kan hända att jag just hittade på färgerna, men de är lite dova..) Modellen är ursöt med liten ficka framtill. Enkel modell som är lätt att variera. Snyggt.
18534-430218534-4301

bilder shopbop.com

något nytt

Idag har jag varit iväg och gjort något nytt på förmiddagen. Önskade att jag kunde säga att det var något spännande, men det var det itne. Men jag tror det kan bli riktigt bra. På sikt kan det göra mig riktigt gott. Det behövs!
Nu ska jag fortsätta städa. Igår hann jag med en del, bland annat två jättehögar med tidningar i min Expedit och två lådor i byrån. Försökte vara ordentlig och lägga undan sådant jag vet att jag inte använder. Nu ska jag nog ta tag i de två övriga lådorna och garderoben. Garderoben är närstan värst, den är så stor och djup, vilket innebär att massa saker kan "försvinna" där. Sedan finns ju den del av garderoben där saker bara hänger, den skulle behöva en organisering... Hjälp! Fast egentligen borde jag ta hand om alla skor först. Ja ni hör, det finns en del att ta tag i. Bara att sätta igång alltså!

klänningar

18534-4299ABC hade ett event och jag hittade två enkla söta klänningar jag gillade. Den blåa axelbandslösa hade fina detaljer och snygg kombination med det svarta bandet under bysten. En färgkombination som jag gillar allt mer. Den svagt rutiga klänningen är för söt! Jag gillar detaljen runt axeln och nacken. Ursöt och härlig, en liknande modell fast helst i annan färg vore kul att hitta.

miumiu

18534-4300
Ännu en bild ur Miu Miu-kampanjen med Linsay Lohan. Det känns inte riktigt som den Lindsay man ser nu eftersom hon har svart hår och inte så skinny, men de är lite roliga. Väldigt annorlunda på sitt sätt, men de funkar nog, Lindsay Lohan är ju en omskriven person som ger kampanjen uppmärksamhet =bra marknadsföring.
18534-4297

sommarkänslor

18534-4296
Ute är det mörkt och regnigt, riktigt novemberväder såhär i januari. Trist men jag måste erkänna att jag hoppas det är fel när tidningen säger att det ska vara 0/-5 i rutan för Göteborg på måndag. Usch jag gillar 5-10 plusgrader!! Lite skönt är det när man kan kolla på sommarkläder i olika nätshoppar. Vårnyheter börjar även droppa in i butikerna på stan. Härligt eftersom vissa plagg faktiskt går att kombinera så att dte är lagom påklätt och passande för årstiden. Men snälla, håll oss undan från vita byxor!!
Charlotte Ronson har gjort den är söta randiga klänningen. Den ser skön och mysig ut, passar en sommardag på landet eller på väg till stranden.















bild shopbop.com

lugnt

Idag är det lugnare än igår och i måndags, vääldigt mycket lugnare. Skulle jobba ikväll men kampanjen var färdig för månaden så jag missar tre arbetskvällar. Måste kolla upp hur avtalet ser ut och fungerar. Känns ju surt att missa såpass mycket jobb.
Fick nu en massa ledig tid som jag inte hade räknat med... Där ser man. SNart ska jag bege mig ut i grådassiga vädret för att handla lite. Sedan blir det operation storstädning. Än slå länge har jag inte varit så produktiv idag, men hey det får jag lov till emellanåt.
Fördelen med att jag inte ska jobba är att jag nu ska träffa en kompis imorgon istället. Det är bra och trevligt.

sleepy

Det blev en riktig helkväll. Kpm inte fram till träningen i tid men det var för en gångs skull inte mitt fel :)
Hängde på gymmet och drog i maskiner. Skönast är när jag på slutet går på trappmaskinen i tio minuter. Blir lagom svettig och känner mig härligt trött. Sedan blev det bastning och snack. Trevligt värre men jag var inte hemma förrän efter nio. Tur att jag hade förberett videon på Grey's Anatomy och Ugly Betty. Nu är jag obeskrivligt trött och ska sova. Imorgon har jag jobb på kvällen men dagen ska ägnas åt att städa! Jag är trött på att ha det rörigt och ska nu fixa lite. Tänkte även "möblera" om bland burkar i köket. Gillar inte att ha så mycket framme. Jag måste nog ha det där, men jag ska försöka omorganisera så att dte itne lyser på samma sätt som det gör nu. Planerna är många, hoppas bara jag tar tag i dem också!
Nu säger jag godnatt!

sloow

Hjälp vad segt det gick att röngta sig! Satt mesta tiden i väntrummet och då spenderade jag en och en halvtimma på sjukhuset... Tur att jag tog med mig en bok, det  höll mig sysselsatt och mindre irriterad.
Nu ska jag plocka ihop mig för att åka till träningen. Lutar åt att det blir bastu efteråt. Det var ju ett tag sedan så det kanske blir skönt.

golden globe

Inatt hölls Golden Globe galan i USA. En massa kändisar, priser och klänningar. Har tittat lite och hittat några favoriter. Fast jag är inne i en "enkel är bäst" period vilket innebär att mycket faller under njae-skalan. Några söta hittade jag allt. Camerons var ganska nice, fast hon kunde skippat bandet över axeln, Sarah Jessica Parker var riktigt fin, Sienna var söt. Reese hade fint gult fodral och Eva Longorias mörkblå var fin. Återkommer med bilder och bättre utlåtande.
18534-4295

snurr på norska

När man jobbar med Norge såpass mycket som jag gör på mitt ena jobb så borde man lära sig att fråga massa gånger så man är säker att man förstår vad man tror att de säger. tack vare lite snurr så har det blivit en massa fram och tillbaka, men jag satt vid rodret idag och hade koll på allt vilket kändes skönt. Lättare för mig som förstod åtminstone.
Efter jobbet åt jag lunch med pappa. Supertrevligt. Jag gillar min pappa!
Nu har jag varit hemma en kort stund och ska snart åka till röntgen. Ikväll är det sedan dags för en sväng till gymmet. Ska träna med en kompis så det blir gymmet långt bort. Men det gillar jag egentligen bäst eftersom jag kan maskinerna. Det är bekvämt att ha det nära, men det är så många maskiner som inte finns där som jag tycker är viktiga. Så på gymmet här blir det mer fokus på kondition... Olika träning är bra, då blir dte allra bäst tycker jag!

puh

Veckans arbetsmässigt längsta dag är över och jag överlevde med ett resultat över förväntan. Tyvärr hade jag flera upprörda/gnälliga personer i telefon under kvällen, men men vad ska man göra... Det är bara att försöka tala dem till rätta och sedan avsluta samtalet så snabbt som möjligt.
Nu blir det sängdags för att orka med morgondagen. Då ska jag jobba och röntga mina lungor och bihålor. Märklig grej, det har jag nog inte gjort innan. Men vanliga röntgen är ju knappt någon match. Jag har gjort vanliga massa gånger, datortomografi, magnetrönteg och en tredje variant där de sprutar in någon läbbig vätska i en. MInns att spruta var ganska stor och läbbig, mamma hade nog mest ont av just det, själv tyckte jag det var spännande att inte vara i skolan på en hel dag och åka till mormor och morfar för att äta bakelser, på en vanlig dag! Nej när det kommer till sjukhus grejer är jag, tyvärr, ganska avtrubbad. Men jag försöker se det som att allt jag varit med om har gjort mig till den jag är idag. Det har gett mig kunskap och förståelse som jag märker att kollegor, som är dryga femtio, inte har.

You have to see the bright side of life!
...and I'm trying really hard!

konstigt...

Det är något konstigt med min blogg idag. Den uppdaterar sig inte riktigt som den ska. Åtminstone inte där jag ser den. Kan inte svara på kommentarer eftersom jag inte ser dem på plats i inläggen utan bara inloggad på blogg.se. Så svaren kommer, jag igonrerar dem inte!

Snart är den här delen av arbetsdagen klar. Då tänkte jag köpa något att dricka med mig till nästa jobb. Behöver lite energi. Det tar på krafterna att må lite halvskumt som jag gör. Ena stunden småkrasslig och inte den andra.. Strange!

over body

Just nu är jag väldigt inne på väskor som går att bära över kroppen. Det är skönt att ha händerna fria och jag slipper spänna axen för att väskan ska hålla sig på plats. Känner mig lite som en skolfröken (preppy alltså..) men det är snyggt och praktiskt.
Den här modellen från Asos gillar jag. Snygg färg, bra pris och lagom detaljer. Och visst är modellen Maja från svenska TopModel. Det syns om man tar close-up på en asos-bild!   

18534-4294

bilder asos.com

insnöad

Jag har väldigt lätt för att snöa in på olika saker, trender, personer och stilar. Just nu har jag fastnat för Siennas comeback. Hennes klänning ser härligt avslappnad ut. Dessutom är jag väldigt förtjust i hennes platta sandaler. Snyggt, bekvämt och praktiskt att ströva omkring i. Toppen är också snygg. Ser ut att vara i snyggt material, det är ju också väldigt sött med stnerna som detaljer runt ringningen. Tänk vad märkligt att hon kan gå från flopp till flipp
sådär. Stavas det stylist?

15/1

Idag är jag bekvämt klädd eftersom jag mår sådär och det är en lång arbetsdag.

  • mörka jeans, Filippa K
  • svart tunikatopp med turtelneck och markerad underbysten, H&M
  • grön kofta, H&M
  • svarta boots, Clark's

10 viktiga i vår

I butikerna börjar vårmodet rulla in. Trevligt värre säger jag. I alla tidningar läser man om vårmodet, alla måsten och trender. Snart r modeveckorna med höstens mode, något som jag inte brukar ägna mycket energi.. Möjligtvis i slutet av augusti. Net-a-porter listar tio viktiga trender i vår:

  1. Färger - vårens mode är en explosion av färg. Härligt säger jag, men det gäller att välja sina färger istället för att stirra sig blint på trender....
  2. Metallic - både silver och guld funkar med vårens metallicmode. Det beror helt enkelt på vem man frågar. Jag gillar metallic i lagom mängd, tror inte jag kommer dra på mig en klänning i guld/silver..
  3. Slimmat - i och med 90-talets influenser kommer mycket tight och slimmat. In med magen helt enkelt. Jag väljer nog hellre raka modeller, har vant mig att slippa tänka på magen...
  4. Blommor - med våren och sommaren kommer ofta det romantiska, så även våren 2007. Fint och sött, jag gillar kombinationer av blommor och det lite tuffare. Då blir det alldeles lagom.
  5. Siluetter - den raka modellen fortsätter och A-linje format, trapeze, baby-doll och säckformat är att satsa på. Hurra säger jag, både snyggt och bekvämt.
  6. Mini - kortkort och mini är ledord. Shorts, kjolar och klänningar ska alla vara korta. Jag föredrar att visa ben fram för urringning så jag är nöjd!
  7. Stora jackor - "pojkväns"-jackan syntes hos Stella bland annat. Nej tack är min reaktion. På en nätt person är det lätt att det ser konstigt ut, tycker åtminstone jag.
  8. Plattform - tjock sula gör entre ordentligt den här säsongen. Not my cup of tea, även om jag kanske skulle behöva komma upp lite...
  9. Uppdaterad 60's - vi ser 60-talets mode ur 2000-talets ögon. Många kollektioner är inspirerade av 60-talet. Men vi ser även 80 och 90-tals influenser. Själv lutar jag nog mest åt 60-talet med kortkort.
  10. Vitt - elegant, fräscht och snyggt till bruna ben. Vitt är en sommarfärg, så är det bara. Det gäller att bära det då man klarar av det...

critics choice

Ciritcs Chocie Awards hölls i helgen i USA och självklart bjöds det på en del röda mattan kreationer.
Maria Bello matchade en mörkblå klänning och silvriga skor, Sienna satsade på guld i en ursöt klänning med markerad midja. Jessica Biel hade ett diskret fodral medan Jennifer Garner hade en svepande blå klänning, jag gillar fallet men inte hur den hänger upptill. Sophia Bush valde ett säkert kort i ett svart fodral. Min favorit... Sienna. Gillar modellen på klänningen, skulle gärna ha en sådan till sommaren.

18534-4292

navy

Enkel och söt klänning i mörkblått. Fin detalj i ryggen. Det enda som saknas är lite varmare väder.
18534-4287

bilder shopbop.com

grått ute

Idag är det riktigt grått ute. Saker har blåst omrking så det ser "stökigt" ut på gatorna och fönstrena är fulla av salt. Nackdelen med att bo vid havet då vinden kommer från havs, mycket salt!!
Sitter på jobbet, inte så jättemycket än så länge, lär väl inte ändras heller... Idag är en låång dag för mig. Först dagjobb hav nio till fem och sedan kvällsjobb från fem till nio. Jaja, det är ju pengar iallafall!
Precis när jag skulle gå hemifrån och skulle ta på mig mina örhängen tappade jag ena pluppen. Det innebar att jag fick ägna fem minuter åt att krypa omkring på alla fyra. HIttade den som tur var, men det var lite irriterande!

wacko

Min blogg har blivit wacko.

låång dag

Det har varit en lång dag. Den började med storm och vindar. Samtal fram och tillbaka mellan släkt, bror, hemtjänst och andra... Flera kunde inte komma till dagens stora händelse, dopet av min brorson! Hans mormo, morfar och moster med sambo kunde inte komma pga vädret.
Vi kunde självklart ta oss dit. Men det blåste kan jag säga! På min gata kom vinden åt ordentligt och jag tappade faktiskt andan. Det är klart, med astma kanske man blir känsligare, men det var ändå en läbbig känsla.
Själva dopet gick bra. Fin kyrka och bra präst. Filip skötte sig exemplariskt. Skrattade och tjöt (positivt alltså..). Jag, som gudmor, stod därframme och höll honom en stund, tills dte blev tungt. Sedan fick jag hålla dopljuset.
Kyrkan var Örgryte Gamla kyrka, samma ställe som min morfars begravning var. Jag kan säga att jag inte hade ett minne av att kyrkan såg ut som den gjorde... Prästen var faktiskt också densamma, det berättade mamma. Jag minns inte. När jag tänker efter kommer jag bara ihåg mannen som spelade dragspel (morfar gjorde också det nämligen...). Ni anar nog att jag inte mådde så bra just då...
Men nu har jag ett fint minne från den kyrkan vilket känns bra!
Presenten blev nog också bra. Det var ju lite mycket påen gång, men jag tror de blev glada.

skratt

En stund nu ikväll har jag gosat med älsklingskillen. Han har lagt till sig med ett roligt skratt. Söt och charmig som alltid.
I övrigt har jag tillverkat kort till dopet imorgon och även fått tavlan inslagen. Känns skönt att det är klart!
Nu ska jag lägga mig, känner mig lite småkonstig i kroppen. Vet inte om det är på grund av att jag var uppe tidigt och skrev tenta eller om jag håller på att bli sjuk. Tyvärr tror jag att det är det sistnämnda, men jag hoppas jag har fel känsla.
Imorgon är det som sagt dop. Då blir det kjol, kofta och kuvertväska. Ska bli nice att göra sig fin. EFtersom jag är gudmor ska jag ju trots allt stå längst fram i kyrkan...
Nej, nu säger jag godnatt!


Chanel-O

Sienna Miller var värdinna för en "intim" middag sponsrad av Chanel. I en härligt grön klänning lyste Sienna som kvällens huvudperson. De satsar verkligen på att hon ska synas nu inför preimären av Factory Girl. Kul eftersom jag gillar hennes nuvarande stil.

Andra gäster var Rachel Bilson (se inlägget nedan..), Lindsay Lohan, Evangeline Lilly och Dustin Hoffman. Kate Bosworth var söt i vit enkel klänning, även Jaime King var söt i byxor och blus.

Däremot imponerade varken Cameron Diaz eller Rachel Zoe med sin outfits för kvällen.. Cameron ser bara..märklig ut tycker jag. Inte alls fin make-up, lite för mycket.. Rachel såg inte så genomtänkt ut, lite för mycket singoalla, spanjorska känsla över det hela.
Nej Rachel Bilson och Sienna va rmina favoriter för kvällen!


bilder gettyimages.com

hos Chanel

Rachel var en av gästerna då Sienna Miller var värdinna för en Chanel-middag. Jag tyckte Rachel såg riktigt söt ut. Speciellt gillade jag den randiga kappan hon bar vid ankomsten. Ursöt!!
18534-4281 

stor väska

18534-4273







Efter en kort sväng till skomakaren har nu min väska jag fick i julklapp blivit kortare i axelremmen. När den var som kortast hängde och slängde den på min rumpa... Nu är det perfekt längd och idag invigdes den då jag var i skolan. Äntligen har jag en sådan skolväska som jag letat efter. Den här från Anna Cornina vore inte heller så dum att ha i min ägo...














senap

Jag är inte särskilt förtjust i senapsfärgat och jag förespråkar det vanligtvis inte heller, det är ju väldigt svårburet... Men Jennifer klär riktigt bra i den här lilla klänningen i två senapsnyanser. Modellen på klänningen är helt fab. Dreamy till och med för att svänga med lite svengelska. Läste förresten att MTV ska sända något dansprogram med eller av Jennifer, kul tycker jag. Gillar både dans och J.Lo.
 18534-4272 

styling

Den som läser min blogg relativt ofta eller känner mig för den delen vet att kläder och smink inte är mina favoritområden. Kläder är ju så mycket roligare! På senare hår har jag begåvats med lite självvågigt hår vilket jag gillar. Det ger lite liv till frisyren och kan ju lätt försvinna med en plattång. Ibland vill jag dock framhäva våget och då tar jag hjälp av lite produkter.
Nu när jag har längre hår och inte så uppklippt, mot tidigare i allafall, så är det lite för tungt för ett suveränt resultat, men det funkar. Då jag först började framhäva min "lockar" för fem år sedan hade jag mycket kortare hår som var klippt för att framhäva vågorna.
Tack vare min
Silk-repair produkt så har håret blivit mindre tungt vilket är skönt, men för bra effekt bör mer produkter användas.

18534-4268

Wella System Professional
- Hypercurl - curl definer with light hold
Lite lättare känslan. Jag brukar ta den i handdukstorkat hår och sedan blåsa samtidigt som jag "kramar" håret. Den finns kvar lite i håret efter första tvätten och ger skön lagom känsla utan jobb då. Nackdelen är att den kan bli lite tung och därmed inte håller en helkväll. Fast då kan man ta mousse eller spray för ett fastare resultat.

18534-4269
Wella High Hair
- Smooth & Curl Liquid - strong hold, multiactive protector
Ger hårdare effekt är Hypercurlen. Tar jag också i handdukstorkat hår och kramar håret då jag blåser det. Den syns mer i håret medan Hypercurlen är lättare i konsistensen. Ger lite samma känsla som mousse, fast inte riktigt lika hårt.

18534-4267

Goldwell superline - super ego
Detta är ingen lockframhävande produkt utan ger bra stadga. Om man som jag har väldigt ljust och tunt hår så är det svårt att hitta bra produkter som inte ger "fet" känsla. Den här funkar, men man får bara ta pyttelite och inte vid rötterna.


svart

LIndsay verkar trivas i svart. Stilrent och funkar ofta. Men lite färg är ju trevligt att piffa till tillvaron med. Jag kan klä upp eller ner mitt humör med färger och typ av kläder. Vad olika man är, vissa går ju klädda i svart från topp till tå jämnt och ständigt, men de kanske mår lite bättre i allmänhet än jag just nu eller så är de deppiga jämnt... Svart är snyggt men det räcker med lite Lagom dos.
18534-4266

skola på en lördag..

Det är helt fel att vara i skolan på en lördag. Speciellt när man måste skriva tenta. Hela helgen blir galen och nu är jag trött och seg.
Den här veckan har varit lite väl stressig. Nästa vecka blir det ganska mycket jobb. Hurra ropar plånboken! nu är det en månad tills min nya utbildning börjar och den här tiden ska jag använda till jobb delvis men också till saker som jag inte hunnit/orkat på ett tag.
Jag tänkte sy lite, städa ordentligt hemma. Gärna gå igenom garderober och byrå. Skriva ett marknadsföringsarbete som jag haft efter mig för länge och möjlgitvis även skriva en tenta. Det finns mycket på programmet så jag lär knappast känna mig sysslolös. Dessutom startar två kvällskurser som jag ska läsa, åtminstone en av dem. Okej, nu när jag har allt på print så inser jag att den kommande månaden inte kommer skilja sig från hösten. Skola, jobb och annat kommer definitivt ta upp min tid!

all red

Oj vad mycket Sienna det blivit de senaste dagarna. Den här lilla kavajen hon bär verkar vara en favorit, för visst syntes hon väl i några liknande varianter sommaren 2005? Här startar hon en kampanj inför Alla hjärtans dag... Ojoj, som om det inte vore tillräckligt grått och trist ute. Bitter, jag, nej aldrig :)
18534-4264

twinkle

Twinkle är inte bara ett fint ord utan även ett märke. Ett nytt amerikanskt märke designat av Wenlan Chia. 

With its whimsical take on feminine dressing, Twinkle is the brightest new star of American fashion. Created by Wenlan Chia, Twinkle adds a dash of the exotic, a dose of pop culture, and a touch of humor to every new piece. The designer uses signature creative knits to transform chunky yarns into unexpected shapes. But the world of knit is nothing without intarsia, and each season, Wenlan uses these designs to present a knitwear story, making Twinkle a brand any girl would wish for.


De här två klänningarna är riktigt fina och finns hos shopbop.
18534-4259

bilder shopbop.com

blue


18534-4258




Development har gjort den snygga blå klänningen. Gillar de mörka banden och markeringen under bysten. Nederkanten förstör stilen lite, men sånt är ju lätt att fixa. Hade den varit rak hade den varit perfekt till sommaren med bara ben, tights eller jeans.


















bild shopbop.com

silver

Gillar den här klänningen som bars av Minka Kelly under GM-visningen i början av veckan. Metallic sägs ju bli stort och en variant av den här klänningen vore inte dumt att slänga på sig, fast kanske kortare eftersom det är mer lättburet...
18534-4257

12/1

Idag slänger jag på mig följande:

  • svarta tights, TopShop
  • vitt linne, Lager 157
  • rutig skjortklänning, present..
  • svart kofta, Zara
  • svarta stövlar, julklapp

Ser ut såhär, fast med stövlar och tights..


fredag

Idag är det fredag. Nästan helg. Vore ju skönt om det inte var för att jag skulle till skolan imorgon också... Lördagsskola är verkligen supertrist. Nåväl, snart blir jag ju faktiskt ledig inför nya utbildningens start, så jag tänker inte klaga ändå...
Inatt sov jag kasst. Känns som en dålig följetong så jag stannar vid det.
Snart ska jag iväg till jobbet. Blir jobb fram till lunch, hem till en kompis för att mata katten och sedan hem för att plugga. All work and no play.

tulip

18534-4255



Det bästa med den här tiden på året är alla ljuvliga tulpaner! Det är så snyggt och fräscht. Just nu har jag ett fång ceriserosa tulpnaer i fönstret. De passar suveränt där i min nya blåa vas som mamma köpte i glasriket i december. Klockan tickar på, ikväll har jag testat dopklädsel och fixat och donat plus kollat på Veronica Mars som jag spelade in eftersom jag jobbade. Nu blir det sängen för imorgon ska jag upp och jobba.





bild via google.se

grey's

Hela Grey's Anatomy gänget på Peoples Choice awards... Alltid kul att se karaktärer utanför sin roll tycker jag.
18534-4254

h*2

Systrarna syns ofta shoppandes på stan. Här bryter Paris klacken på sin ena sko och Nicky skrattar lite åt henne... Det är vanligast att jag gillar nickys enkla stil och så även här. På de små bilderna har Nicky shorts på sig, åhh.. Jag längtar till jag kan dra på mig mina randiga shorts från Zara igen!
Kolla förresten in Nickys klocka på den stora bilden, riktigt snygg!
18534-4253



bilder people.com och nicky.com

på stan..

Lånade den här bilden från Stockholm Street Style. Den här tjejens outfit var ju så snygg! I like.


bilden brutalt lånad här.

kofta

Den här randiga koftan verkar Kate gilla, hon har synts i den förr! Jag gillar den också och önskar att hon kunde råka skicka den hem till mig stället för till sin garderob... "Ursnygg, rädda en trist dag utan inspiration"-kofta. Själv drog jag på mig min favoritkofta med trekvartsärm och i a-linje form trån Topshop idag. Det är min rädda dagen kofta.
18534-4249
bild people.com

vad bra jag är

Idag fick jag en riktig självförtroende boost på jobbet. Vi gick igenom förra månadens kampanj och den ena vann jag! Jag var alltså bäst min första månad på jobbet. Känns otroligt bra för tävlingsmänniskan i mig. Det värsta är ju bara att mitt mål inför nästa kampanj blir ännu högre! Men men, jag måste ha något att kämpa mot. Tävla mot mig själv är helt okej, det är jobbigare när jag tävlar mot andra! Så nu får jag se till att gå på bio eftersom jag fick en biobiljett.
18534-4248

no inspiration...

18534-4247


Idag är det grått och regnigt ute. Många andra delar verkar ha fått snö över natten, men det slapp vi! Dessutom har graderna dragit sig upp från 1-2 till 6 grader. Skönt! Ingen inspiration alls idag och nu måste jag byta mina mysbyxor mot bättre jobbklädsel. Idag är jag glad att mina kläder inte syns under arbetet. Sienna ser söt och fräsch ut i t-shirt och jeans, men sådär fräsch ser jag itne ut i en enkel t-shirt.. Möjligtvis på sommaren då jag är brun och fräsch. Nej, det blir nog jeans och skjorta, snyggt men inte så engagerat...


Obs, vill dock påpeka att Sienna borde dissa giftpinnen i handen! Gillar inte rökning.... Dagens moralpredikan!











casual

Nicole imponerar inte lika ofta med sin aoutfits, men enkelt funkar oftast bäst ändå. Här i stuprör och vitt linne. På ena bilden matchar hon med kavaj och vit väska, stilrent och snyggt. Den andra bilden tar hon till lite färg och matchar det enkla med en gul väska som lyser upp. Väldigt snyggt men enkelt.
18534-4246

Sienna

SÖta Sienna har verkligen ryckt upp sig på sistone. Här på ett event för filmen Facroty Girl där hon spelar Andy Warhols musa. Hennes svarta klänning är riktigt söt och här snackar vi låångt halsband. Lite väl enligt mig, men hey, det funkar.
18534-4244

cameron

På People's Choice Awards vann Cameron pris och bar en söt fluffig svart klänning. Något som är kul med Cameron är att hon itne verkar fixa håret så extremt jämnt och ständigt. Eller så vill hon bara inte betala en stylist att fixa det åt henne... Här tycke rjag det funkar och ger en lagom stil. Fin puffig klänning, men lagom slarvigt hår.
18534-424118534-4239 

tokseg

Sov som vanligt ganska oroligt inatt. Inte bra alls. Tentan var svårare än jag trott. De hade med de tre grejer som jag har svårast för.. Inte kul! Men men...
Nu gäller dte att samla kraft för nästa grej. Tror det ska gå bra.
Har hämtat ut doppresenten till Filip nu. Eller än så länge är dte väl mest till föräldrarna eller vad man nu ska säga.. Jag är väldigt nöjd med tavlan iallafall! Tack
Jenny för tipset om Målarliza.
Hann med en kortis på stan, eller njae, jag gick in på Åhlens och H&M. HIttade en trikåtopp och en kofta. Hoppas att något av det blir snyggt till min kjol. Annars blir det stressigt imorgon efter jobbet.
Nu ska jag plugga vidare... Måste nog se om jag hittar något för lite energi också. Har lite morotosjuice, det är gott!

träning

Skönt med träning men jag befarar att min fot inte tyckte dte var lika trevligt... Den börjar göra ont och det är ju inte bra. Har kännt av den lite ett tag, men idag tog priset. Hoppas det bara var överansträningen under passet. Gillar musiken som det var idag, både Scissor Sisters och Melody Club. Stundtals har hon bara lite trista rörelser. Jag gillar lite mer variation, men alla är ju olika.
Nu ska jag smörja in mig efter duschen, äta lite och göra det allra sista rycket inför tentan. Känns som att jag glömt att göra något, men det hoppas jag verkligen är fel!

hallelujah

Sitter med den här låten på repeat över Youtube. Hallelujah av Jeff Buckley. Tror det är en cover av Cohen, men är inte helt säker... Den är väldigt långsam, lite sorgsen men och också väldigt bra! Trots att jag itn ehar en low-dag idag så är den dagens låt.
Fast om ett par timmar får jag nog sätta på Jamelia - Beware of the dogs eller liknande för att dra igång mig inför träningen!
Låten är från OC och spelades i det andra avsnittet. Aneldningen till att jag fastnat på den nu var att jag såg några killar sjunga den i någon repris av det där norska talkshow programmet. Sedan hörde jag den även på radion någonstans jag var... Så efter lite letande hittade jag den!

Uppdatering: och ska man titta på en soft Oc-låt så måste man ju se den här! Visar slutscenerna i säsong 1. Såå bra! Låten är Maybe I'm amazed med Jem och jag har låten i min Mp3-spelare, med skådespelarnas röster...

vad skönt

Något som hängt över mig ett tag verkar nu ordna upp sig. Så himla skönt! Vet att jag mår lite sådär eftersom mitt humör är som en berg och dabana, men jag hoppas verkligen få rätsida på det snart. Eller åtminstone kunna hantera det!
Idag blir det sista rycket i pluggandet och även träning. Det som är bra med att trycka in träningen också är att jag kommer sova bättre ikväll (ganska stor chans iaf) och jag får ny energi imorgon. Så brukar det vara... Imorgon efter tentan kommer det känns sååå härligt. Jag har haft ont i magen av stress några dagar nu och det är jobbigt! Sedan underlättade det väl inte att jag åt apelsin i söndags, men den var ju såå god! Eller att jag drack lite kaffe med mjölk(!) i måndags för att orka med jobbet.
Nej, nu blir det plugg plugg plugg.

the hat

18534-4238Just nu är jag alldeles kär i mössan som alla stjärnor bär bakpå huvudet. Det ser så snyggt, avslappnat och nonchalant ut. Precis så som jag kännt mig de senaste dagarna. Var är alla snygga trender som jag passar och trivs utmärkt i? Antagligen inom räckhåll, men det som inte går att ta på är så mycket roligare att eftertrakta...
Kirsten ser schysst ut backstage på GM visningen. Tyvärr stylade Rachel Zoe henne inte till sin fördel under själva visningen enligt mig.

best dressed

2006 års bäst och sämst klädda är utsedda. Orkar inte rada upp alla men förvånande nog så vann Kylie Minouge. Ja, jag är åtminstone förvånad. Så himla snyggt tycker jag inte hon klätt sig nu eller tidigare. Eftersom jag är på det humöret så skriver jag vad jag tänker, det känsn mest politiskt korrekt!
Missförstå mig rätt. Hon är fantastisk. Hon har gått igenom något otroligt jobbigt och rest sig upp och är nu på turné igen. Helt otroligt! Men bäst klädd...
Njae.
Viktoria Beckham kom två, Nicole Richie trea och Kate Moss fyra. Vet inte vem jag föredragit, men jag förstår att den som utsett de på listan inte tittar på det som jag tittar på.

polkadotts

Paris spelar in film och får då bära den här söta prickiga klänningen. Jag gillar den skarpt! Ursöt och somrig, perfekt en sommardag i juli.

not so ugly

Studier, så kan man sammanfatta min dag. Med undantag för jobb under förmiddagen. Efter lunch lyckades jag låsa upp en mobil som jag får låna av min bror. Min egen mobil har inte varit sig själv så det känns bra. Ska bara kolla med brorson vad jag ska göra med hans gamla sms och bilder så är saken biff.
Tittade på Ugly Betty och Grey's Anatomy. Obligatorisk tisdags-tv. Ugly Betty var riktigt bra idag. Men en sak måste jag säga, tycker nog att Salma hayek tar lite för mycket plats. Det är Betty det ska handla om ju!
America Ferrera, som Betty egentligen heter, pryder Teen Vogues omslag. Och visst är hon allt annat än Ugly?! Med risk för att ltåa extremt osäker och utseendefixerad (den smällen får jag ta) så vet jag inte hur jag skulle palla att "förfulas" varje dag.
18534-4236

9/1

Det lutar åt att jag tar på mig:

  • mörka jeans, Filippa k
  • vitt linne, Cherry tee
  • rosa/vit randig skjorta, Benetton
  • ljus paschmina

worky

Snart är det dags att rusa ut genom porten för några timmars jobb. Blir nog bra.
Min mobil börjar bli märklig, batteriet går inte att ladda.. Måste kolla om jag kan låsa upp brorsans mobil och vad det kostar. Vore toppen pm jag kunde använda den. Det finns inte riktigt i budget att köpa ny telefon. Håller tummarna att det funkar.

dop

Nu känner jag mig lugnare inför dopet. Present är beställd. Hoppas den kan hinna fram, men om den inte gör det så ska jag fixa en sak de kan få på söndag så länge. Vad skönt.
Den här veckan är tillräckligt tung ändå för att fundera på en massa dopsaker. Nu kan jag ägna mig åt trevligare dopfunderingar, nämligen klädsel! Tänkte ha svart, kort och puffig kjol, men frågan är ju vad jag ska ta till. Har lite funderingar, men jag får se. Kanske hinner gå en sväng på stan imorgon under lunchen..

i sommar

18534-4231









I sommar vill jag ha en kortkort klänning i härlig färg med långa ärmar. Den som Paris har är ursöt! Tycker om när men satsar helt på att framhäva EN del av kroppen. Urringat och kortkort går fetbort (för att använda ett gammalt och slitet uttryck). Nej när jag ska ha kortkort är det påklätt upptill. Inge Pretty Woman vibbar här inte... Nej, när det kommer till sådant blir jag mycket preppy.

















softdag

Idag är det grått ute, gråtti sinnet och jag känner mig småkass. har ont i bihålan av någon anledning. Strålar upp mot ögat och ner i käken.. Jobbigt.
När jag lite senare ska iväg till jobbet orkar jag nog inte klä upp mig. Får bli jeans, ljusblå sneakers och en skön tröja. See by Chloe har en schysst t-shirt med ett spelkort på. Tillsammans med väskan, stuprör och svarta sneakers skulle det blivit en perfekt slapp, men schysts outfit. Tyvärr är jag och t-shirt ingen framgångsrik kombination. Men men, det finns så mycket annat jag går bättre ihop med!



bilder netaporter.com



keep child alive

Mischa är nästa i raden av kändisar som ställer upp i kampanjen Keep Child Alive. Allt för ett gott ändamål är bra tycker jag!
18534-4235

puffy

Ursöta Marc by Marc Jacobs shorts som väcker sommarkänslor. H&M har ett par i liknande modell. Får nog hålla mig till budget-varianten..
18534-4234

ny start?

Nope för mig känns livet precis som vanligt den här måndagen i januari. En del kanske har mål och löften som fokuseras på, men inte jag... I februari börjar min nya utbildning och då känns det mer nytt och fräscht. Just nu känns allt bara... som vanligt.
Jag är så trött på mitt berg-och-dalbane-humör. Men men vi får väl se.
Varför finns det så många puckade människor som inte lyssnar? Som inte fattar situationen. Ibland undrar jag hur vissa har det yrke de har, hur lyckades de genom sin utbildning, hur kunde vissa bli chefer osv?! Livet är orättvist. Så är det bara, men kan det inte vara lite mer jämlikt ändå?!

enkelt är bäst

Mina favoritplagg är oftast de enkla, stilrena som kan piffas till med accessoarer. Shopbop har mycket som faller under den kategorin. Här är ett axplock av mina favoriter just nu.
LaROK's enkla tunika som går att variera entingen rakt hängande eller med skärp i midjan.
 



Enkel sött linne från Rachel Polly passar lika bra till shorts och stranden som jeans och en stadstur.







 Splendid gör den enkla trikåklänningen som jag fortfarande gillar. Ett enkel, bekvämt och sött plagg som borde finnas massvis med varianter av i min garderob.







Men högst på listan ligger nog en topp från Velvet. Den här söta går också att variera samt funkar till tights eller byxor. Kanske även som den är om det är riktigt varmt (och man tänker på hur man rör sig...).



bilder shopbop.com

paul&joe

Hittade den här söta toppen då jag surfade hos Net-a-porter. Gillar att den är enkel, lite lös och med fin detalj i ryggen. Tycker dock det är svårt med den typen av tröjor eftersom man nästan bara kan ha tighta byxor nertill, enligt min mening åtminstone.


bilder netaporter.com

anne

Hittade den här snygga bilden på Anne Hathaway i någon blogg.. Gillar speciellt den stora bilden. Det är sällan man ser henne i snygga reportage som sig själv. Nu senast var det mest bilder på henne från Devil wears prada.
18534-4222

flygande

Jessica Simpson har ofta sin Speedy som ressällskap då hon flyger runt i USA. Här har hon den på armen både då hon anländer till LAX och reser därifrån. Extra söt tycker jag hon här på den vänstra bilden.
18534-4221


hellångt

18534-4218





Sienna gick också på röda mattan i Palm Springs. Riktigt söt i lång svart klänning. Den här stilen gillar jag på henne. En uppryckning från den senaste tidens klädfiaskon. Den hellånga klänningen hon bär ska visst göra comeback till sommaren, tillsammans med den minikorta. Konstrasternas sommar.. Allt eller inget.

















kobolt

Både Kate och Cate bar koboltblå klänning på röda mattan i Palm Springs. Jag föredrar Winslets. Enkelt är min melodi framför Blanchetts.. märkliga!




bild justjared

söndag

Idag har nog många lite småångest eftersom vardagen är tillbaka på allvar imorgon. Själv har jag en full vecka framför mig. Har nog tagit på mig lite mycket jobb faktiskt... Får se hur jag ska lösa det!
Tycker det känns som en evighet sedan det var jul. Eftersom vädret inte är så vintrigt känns julgranar och adventsljusstakar lite fel på något vis.. Om en stund bär det av till brodern för att hjälpa till med möbelflytt. De har haft otur och inte kunnat bo i sin lägenhet sedan november. Minst.. Stackars dem. Tur att de fick lägenheten de bor i nu iallafall. Jag har erbjudit mig att passa Filip. Hehe.. :)

min grej

Eftersom jag inte kan gå i flip-flops på grund av en dålig fot så gillar jag den här typen av sandaler. Köpte ett par förra året som är lika och de användes ruskigt mycket! Dessa tre kommer från Josefsson. Snygga och i suveränt pris. Kanske ska man ge det nyligen uppdaterade postorderföretaget en chans?!


bilder josefssons.se

utvilad

Det är så underbart att sova ordentligt en hel natt och sedan vakna härligt utvilad! Det gjorde jag idag.
Dessutom är jag så glad över att jag blir gudmor till Filip och att jag fick träffa honom igår. Han är mitt må-bra-knark! :)
Idag är det studier och skola som är fokus. Känner mig lite stressad eftersom en dag försvinner nästa vecka som jag inte tänkt på tidigare... Ahh... What to do?!?!
Imorgon ska vi nog hänga med brorsonen, supermysigt! Jag är tjatig jag vet, men när det gäller bra saker så är det förhoppningsvis mer okej att tjata än när det gäller trista saker. Nej, tillbaka till skolböckerna.
Och kom ihåg, TIPSA GÄRNA OM DOPPRESENT!

personlig tavla

En sådan här personlig tavla vore så fint för Filip. Det finns bara två bekymmer, dels hinner den inte hit i tid och dels så ligger den tyvärr lite utanför min strikta budget. Å ena sidan har jag bara en gudson, å andra sidan har jag inte så gott ställt just nu...Söt är den åtminstone.
18534-4211

bilden lånades från Isa form
www.isa.nu

lilla moi

På väg in till stan för att träffa min kompis för fika åkte jag vägen om min bror för att lämna några nycklar. Grädden på moset blev också att jag då fick träffa min brorson. Han var minst lika söt och härlig som jag mindes. Det roliga är att han känner igen mig och dessutom verkar bli glad när jag kommer. Något som gör mig ganska kaxig bör erkännas!
Till det roliga: Jag ska bli gudmor/fadder!!
MIn bror frågade om jag ville bli det och det var ju inte något tvivel. Eller nja, han frågade inte så mycket som han bara sade det. Han visste nog vad svaret skulle bli tror jag!
"Problemet" är nu vad Filip ska få i doppresent! Från sin gudmor måste det vara något extra. Jag ska ju vara världens bästa faster, det är mycket att leva upp till det! Något annat som är kul att jag får chansen att klä mig extra snyggt eftersom jag kommer stå där framme under hela cermonin.
Åhh, vad jag är glad!!

Uppdatering: surfar runt lite i jakt på tips men jag känner mig nu bara ännu mer stressad! Hjälp!!!

velis

Jag är nog veligast i stan och jag är glad att min lovely vän H står ut med alla turer. Snart ska jag bege mig på stan för att träffa henne för en fika. Det blir trevligt.
Så skönt det var att sluta vid två idag! Dagen kändes mer effektiv än i tisdags då jag mest velade, men idag hade jag ju en dator vilket nog hjälpte. Hoppas saker och ting löser sig tills nästa vecka. Då är ju chefen tillbaka, får väl se vad han säger... Man märker även ganska snabbt vilka som tar energi från en grupp när folk är borta! Vissa tar väldigt mycket plats. När jag var några år yngre var jag väldigt fascinerad över att detta hänger med folk som är medelålders och äldre. Trodde det var något som ungdomar sysslade med. Men tji fick jag, vissa drag försvinner inte!

blus

Ursöt blus från TopShop. Skulle inte ha något emot att använda mitt tillgodokvitto till den här!
18534-4210

bild topshop.com

kloka ord från barn

En kollega rensar sina mail och skickar kopior till mig. Just nu skrattar vi åt söta saker som barn har sagt.

Den här är fin:
 
Den stora kärleken blir större med åren. Den lilla går det inte lika bra för. Den minskar väldigt fort och slutar med skilsmässa med buller och bång/ Gun 7 år

fina färger

Den här kortärmade koftan från Twinkle får gärna leta sig direkt till min garderob istället för genvägen om Shopbop! GIllar ränder och färgerna. Komibinationen av svart, grått, vitt och den turkos-blå-grå-aktiga färgen är ursnygg. Skulle passa utmärkt till mina jeansshorts och ett par ballerinas!
18534-4203

bild shopbop.com

linne

Hopplöst att det ska komma massa snygag vårkläder redan! Jag vill ju kunna slänga på mig det nu. Läste att 2007 ska bli ett ovanligt varmt år. Bring it on bara! Okej, anledningen är ju oroväckande, men just nu orkar jag inte oroa mig. Detta snygga linne kommer från Bottega Veneta (har jag för mig). Snyggt både framifrån och bakifrån!
18534-420618534-4207

bilder netaporter.com

5/1

Idag är jag mysklädd på jobbet:

  • svart ribbat linne, Filippa K
  • svart omlotklänning, TopShop
  • svart kofta, Zara
  • rosa paschmina, från New York
  • grå tights
  • svarta stövlar

färgglatt

LeSportSac gör de här färgglada väskorna. På deras hemsida kan man själv välja vilket tyg man vill ha. Så borde det alltid vara! Den till höger vore perfekt som weekendväska. Den vänstra är snygg i mönstret och kommer från deras OC-kollektion. Hilary Duff hade en LeSportSac på armen när hon reste i mellandagarna.

covers


Snygga covers tycker jag. Drew's Harper's Bazaar omslag är riktigt snyggt. Inte massa  färger och stilren bakgrund.







sol

Idag lyser solen. Härligt! Lite trevligare än den mörka dimman som hägrade igår.
Just nu är jag på jobbet, inte så mycket att göra, men på morgonen gjorde jag lite iallafall! Skönt med kortare dag idag. Märkligt egentligen, vissa jobbar heldag, andra halv medan en tredje är helt ledig.
En kompis som just nu har ett vikariat jobbar på "riktigt" för första gången och är lycklig så fort hon får betald ledgihet. Låter mycket trevligt tycker jag. Till skillnad från hopplösa timjobb där du bara får betalt för tiden du är där...
Nästa vecka drar allt igång igen. Kvällsjobbet, tentor, kattvakt och sedan även dop.
Måste köpa doppresent!! Vad ger man världens bästa brorson?

liten tunika

18534-4202








Jessica ser ut att trivas på stranden. Vem skulle inte göra det... Här i ytterligare ett färgglatt plagg. Söt liten tunika som matchas med svarta raka byxor. Skönt att dra på sig på stranden om vinden blir lite sval.






















just as you are...

Läste på SalongK om dejtingböcker och alla dessa tips. Man ska inte vara intresserad, inte hångla, inte göra det eller detta... Det bästa var i slutet av artikeln då hon som skrivit sammanfattade att de flesta dejtingböcker hör hemma i skräpkorgen och:
Var dig själv istället, det kommer du längst med. Våga visa att du tycker om honom. Den rätte gillar dig precis som du är.
Helt rätt!
Om Mark Darcy gillar Bridget "..just as you are.." så kommer min drömprins tycka detsamma om mig. Så det så!

en film?


18534-4201
Okej, jag får sälla mig till skaran som bloggat om
detta.. Men det känns ju bra att skriva något positivt, även om det fortfarande bara är ett rykte, efter det trista med OC. Fast jag kan säga såhär, allt annat än en film där Carrie och Big är ett par känns otroligt trist tycker jag! Jag är en av de som hållit på de där två hela tiden. Aidan var söt, Aleksandr hade jag inget för och visst Big var väl ingen drömprins alltid, men jag hoppades ändå på honom!


bild hbo.com/city

missförstånd?

Lindsay måste ha missat något.. Hon är ju i Miami och är ändå sådär påklädd!! Hmm om hon vill vara påbylsad kan vi byta plats, skulle ge mycket för att kunna slänga av kläderna och slänga mig på en solstol. Oh sweet!

bild people.com

ankelrem

HIttade den här ballerina skon hos TopShop. Ja, jag är lite svag för en enkel sko med ankelrem. Det är det där lilla extra som gör det. Modellen är ju väldigt lik de jag lämnade tillbaka från Mango, men de var ju trots allt för stora vilket inte brukar vara någon bra idé... TopShops skor är riktigt sköna, åtminstone de jag har.
18534-4199

bild topshop.co.uk

mönster

Hur kommer det sig att det är lättare att bära färger och mönster på sommaren då vi är som brunast? PÅ vintern när , de flesta, är bleka och glåmiga draperar en stor del av belfolkningen sig i svarta och mörka färger. Istället för att ha färg under årets mörka tid och pigga upp tillvaron är det som att vi lägger oss platt fall för det mörka.. Jag gillar svart som bas men tar gärna färg till det på ett eller annat sätt. Jessica och Jamie-Lynn ser härliga ut i färger och mönster på stranden i Miami.
18534-4198 18534-4197

bilder wireimage.com

mörkt

Idag är det grått och regnigt ute. Riktigt inneväder. Har en hel del att plugga men inspirationen är inte den bästa just nu.. Tyvärr. En del får jag ju gjort, men det går alltid lite bättre när man har inspirationen!
Var på gymmet igår med pappa. Ska faktiskt dit idag också med en kompis. Vi brukar ha svårt att få till tillfällen att träffas så gymmet är vår chans att traffas ibland. Tänkte därför åka och snacka lite. Dessutom är ju inte jag den som bygger muskler och håller på, då ska man ju helst vila mellan passen. Som jag uttryckte det för mamma, Jag underhåller min kropp! Egentligen vill jag inte träna armarna så värst, men med en brorson som väger en del känns det nästan som ett måste att träna bicepsen. Eller Filip-muskeln som är dess nya namn ;)
Imorgon ska jag jobba igen. Hoppas verkligen de har något för mig att göra för i måndags var det såå boring!

no more...

OC är tydligen nerlagt. Sista avsnittet sänds i slutet av februari och sedan är det no more...
Trist men det kändes som att det var på väg faktiskt! Mycket ska hinna hända innan slutet kommer.. Usch alltid trist när serier läggs ner. Både SATC och Vänner saknas av mig.
18534-4071

en lista..

Den här listan är "lånad" av Kerstin.

Titta på dig själv i spegeln: Jepp, det händer… ofta.
Gnälla: Jo tyvärr...
Skrika: inte särskilt ofta nej.
Sova: bara jag somnar så får det gärna bli ett tag!
Ha ångest: Förra året var inte så bra... Så ja, ibland.
Skada dig själv med flit: Nej, det är jag för mesig för.
Ta mediciner du inte borde ta: Nope, jag behöver de jag tar.
Vilja dö: Nej.
Drömma mardrömmar: Drömmer mer än någonsin, men oftast vanliga drömmar.
Drömma sexdrömmar: Väldigt sällan, men om snygga killar ibland ;)
Ta droger: nej, alkhol?
Försöka vara annorlunda: Trivs som Emma.
Klä dig i svart: Bra bas som jag gärna piffar till med färg.
Gå till kyrkan: Rarely.
Gå i skolan: Jodå det gör jag.
Röka: Nope.
Ha sex: Det händer ;)
Ljuga: Små vita lögner. (ingen idé att ljuga ;) )
Hata folk: det är för starkt, ogillar men inte hatar.
Lita på folk: Ja, men ibland borde jag nog inte det…

horoskop...

Tvillingarna 22/5-21/6

Du får ett härligt nyår som bryter av vardagsmonotonin. Annars händer det inte så mycket nu, tillvaron känns ganska grå. Kanske bestämmer du dig för att piffa upp kärlekslivet för att få fart på saker. Ger du fantasin spelrum får du mer gnista och glöd.


Haha.. Det där stämmer nog mer än jag vill erkänna...

väska i väskan..

Style.com tipsar om något bra, som jag visserligen tänker på själv men ändå.. Nu när det är modernt med stora väskor är det lätt att man står och rotar ett bra tag efter lipgloss, mobil eller annat småkrafs. Ett bra tips är då att ha en liten neccessär/portmonnä som man kan stoppa småsaker i som även kan flyttas mellan väskor. På så sätt behöver man inte oroa sig över att ha glömt lipglosset eller något annat viktigt! Själv drar jag omkring på både plåster, huvudvärkstablett, magtablett och halstabletter för jämnan. Att samla det i en färgglad eller stilren portmonnä är smart, roligt och praktiskt!
18534-4196

bild netaporter.com

blue

Ursöt blå klänning från TopShop. Modellen påminner om min nyårsklänning. Älskar den här stilen, men det är få plagg med den här modellen som passar min nätta kropp. Det var nog därför jag föll så för min nyårsklänning!
18534-4196

bild topshop.co.uk

en liten vit

I Miami verkar Lindsay trivas i korta klänningar. Här i en vit kort sak med en större vit väska på axeln. Något annat vitt som hon verkar satsa på enligt ryktena är en vit tillvaro. Tidigare under hösten har det varit lite osunda vanor som hon nu försöker göra något åt. Bra sätt att starta 2007!

bild gettyimages.com

is it love?

Jessica Simpson ska ha spenderat nyårshlegen med John Mayers. Ryktena har gått ganska länge fram och tillbaka mellan de två. Här är de på Barney's och shoppar. Visst ser de söta ut ihop! Vore ju trevligt för Jessica att träffa någon, speciellt när hennes ex-make flashar ganska rejält med sitt förhållande med hennes fd(?!) vännina.
18534-4194

slappdag

Även söta Rachel har slappdag ibland. Här spenderas den tillsammans med hennes familj. Vissa rykten hävdar att hon flyttat ut från Adam nu medan andra hävdar att de fortfarande är tillsammans. Varför kan de inte bara bekräfta/förneka istället för alla rykten hitan och ditan? SKönt att bara var comfy dock, idag är jag frusen och trivs nu i mysbyxor och stickad Boomerang-tröja.
18534-4193

lunch på stan

Igår somnade jag med boken i famnen och lampan tänd. TÄnkte nämligen bara testa om jag var trött och det var jag tydligen.. Ibland kan jag vara trött när jag läser men själva processen att släcka, lagga undan boken, smörja händerna och ta idominsalva på läpparna piggar till mig. Igår skulle inget förstöra min sömn, men istället fick mina läppar och fingrar lida... Aja, det kan jag åtminstone ta igen lite lättare!
Förmiddagen har spenderats med studier, lunch på stan och ljusbehandling. Trevliga saker även om de två sistnämnda kanske är mest att föredra...
Jag är så grymt glad att jag har H. Hon är en av mina bästa vänner. På mycket är vi väldigt lika, vi kommer bra överens och känner varandra väl. Ena stunden snackar vi politik för att nästa diskutera nagellack. Sedan är det väl itne för inte som vi kallades skvallertanterna på det jobb där vi lärde känna varandra.. Tillsammans är vi starka, men också lite snobbiga tyvärr. Nu sedan hon flyttat till stan är det så mycket enklare. En fika eller lunch är lättare att planera och få till ofta än helgbesök.. Fast det är klart till sommaren kommer jag sakna att hon inte bor i Halmstad!

oh it hurts...


Åhh vad jag längtar efter våren!! Ljusa kläder, lättare skor, tunna jackor och kavajer, härliga solglasögon, håret börjar bli solblekt och huden lagom fräsch. Tänk alla kändisar, och vanliga dödliga också för den delen, som spenderade nyår i värmen. Känslan av en varm bris mot sin kind och slippa frysa.
Kan vi inte hoppa över de kommande månaderna och gå på våren direkt?!
18534-4190

lucky

Grey's Anatomy var bra som alltid. Gillar både det och Ugly Betty. Tisdagar är schysst tv-kväll! Den 17:e januari börjar OC förresten. Vid åtta tror jag. Känns lättare att följa nu än slutet på förra säsongen, då var jag mest irriterad på allt...

material..

I enkel klädsel syntes Ashley shoppa väskor före jul. Märkte just nu att hennes hår är ljusare igen.. Verkade som om det bruna var tillfälligt (eller så är det här en gammal bild..). Kolla in jackan, undrar vad det är för material. Jag tänker antingen täckjacka eller skinn. Svårt att avgöra. Snygga väskan hänger på armen!
18534-4188

brett men smalt...

Dissa är egentligen trist men det bältet Lindsay bär gillar jag inte. Har svårt för typen av bälten som är breda baktill men går ihop och är smalare där framme... Nope det lär inte hänga runt min midja.

sleepy

So far har jag inte direkt sprudlat av energi det här året.. Sov inte så mycket efter nyårskvällen och inatt sov jag inte heller. Det är visst fullmåne och några kollegor var stensäkra på att det påverkade.. Fast å andra sidan har jag sovit dåligt det senaste halvåret och det har knappast varit fullmåne så länge, men men..
Tänkte försöka sova tidigt idag. SKulle fika med en kompis men det blev till tv-softande till inget alls. Flyttar till lunch imorgon istället. Alldeles utmärkt, mitt förslag iofs. Frös å himlans och kände inte för att titta på tv med kompis+sambo.. Idag känner jag mig lite fragile och det sista jag vill är att påminnas om bristen på sambo e.d.

caldo o freddo

Den som sett det här avsnittet av OC, och minns det, kommer fatta följande.
Summer till Seth: She's playing you hot and cold.. And so far it's working.
Stämmer ruskigt bra in på nyårskvällen... Tyvärr, eller vad ska man säga?!
18534-4186

nystart

Läser på Expressen om lite tips fårn Mia Törnblom. Hon har också skrivit Självkänsla nu! Jag har boken hemma, men har inte kommit mer än första kapitlet ett par gånger faktiskt...
Hennes tre tips på Expressen är lagom att börja med:

Mias råd för bättre självkänsla

1. Sluta jämföra dig själv med andra.
2. Skriv ner tre bra saker om dig själv varje kväll. Utvärdera vad du gjort under dagen och försök fokusera på bra egenskaper hos dig själv i stället för prestationer.
3. Var förlåtande mot dig själv. Det finns inga perfekta människor.
Källa: Mia Törnblom, författare

2/1

  • svart kort plisserad kjol
  • svart linne, FIlippa k
  • rosa tröja, Boomerang
  • tjocka strumpor
  • svarta stövlar

Snyggt och comfy.


tisdag

Ny dag, ny vecka och nytt år. Idag är jag tillbaka på gamla jobbet. Har inget att göra, får inte svara i telefon och egentligen "är jag inte här". Kul kul...
Visst det är pengar, men det är ganska jobbigt att inte ha någon plats... JObbigare än faktiskt jobba på sitt sätt.

kalender junkie

Jag älskar nya kalendrar.
Steg ett är att köpa rätt kalender. Brukar göras i slutet av oktober på Ordning och Reda. Annars tar de snygga slut.. Har jag lärt mig den hårda vägen!
2007 kommer jag skriva upp möten, födelsedagar, dop och annat spännande i en svart kalender som ser ut som på bilden. Jag har en i A5 (det är väl halv A4?!). Den lilla är för fjuttig tycker jag. Gillar när det ordentligt så jag får plats! Kanske att jag börjar fylla i lite kommande saker redan ikväll. Fast ändå inte... Jag är nog för trött för det. Fast jag har ju fuskat lite faktiskt.. Skrivit in saker som kvällsjobbet och när några kurser börjar. Fast jag vet ju inte om jag ska läsa dem. Inte alla iallafall. Nästa vecka ska jag ta slutgiltligt beslut om utbildningen jag kom in på. Men som min bordsherre igår sa: Det låter som du bestämt dig.
18534-4185


bild ordning-reda.com

slow start

Det har verkligen varit en seg start på 2007. Sitter hos mina föräldrar igen. Mår bättre med dem i samma hus än ensam i min lilla etta just nu. Fast idag är jag bara på humör för att ligga på soffan. Fem timmars sömn gör det med mig... Tänkte gå och lägga mig nu. Ska upp i tid imorgon eftersom det är jobb. Hoppas också på fika med en kompis, vill gärna diskutera lite saker från gårdagkvällen...
En sak som jag inte gillar med att fira in tolvslaget med majoritet av par är deras lovey-dovey sätt men den här gången var det helt okej. Alla pussades med alla när klockan slog tolv. Riktigt trevligt.. Även om jag ska erkänna att jag undvek vissa personer.. Hrm.
Lyckades börja kvällen med att skära mig på en flaska så nu kan jag inte använda fingret då jag ska skriva på tangentbordet. Lite småjobbigt faktiskt.

seg

Det är en trött Emma som bloggar idag. Var hemma ruskigt sent. Främst var anledningen att det tog en evighet att komma fram till Taxi. Efter en del om och men fick jag tag på en och kunde snabbt åka hem. Härligt att slänga sig i sin egen säng efter en låång kväll.
Jag hade jätteroligt. En mycket lyckad kväll måste jag säga!
Imorgon ska jag jobba hela dagen, det ska nog också gå bra, men jag hoppas kunna sova en del innan dess. Idag känns det inte som att jag kommer vara särskilt effektiv alls...

spam

Åhhh vad irriterande. Har fått världens spam i kommentarerna. Usch vad trist!

hits