På andra sidan Venus

Förra helgen läste jag boken På andra sidan Venus av Elisabeth Andersson. Det nämnde jag i en lista i bloggen igår och nu fick jag just en kommentar från henne. Det fick mig att göra det  jag tänkt i en dryg vecka, nmäligen recensera boken.
"Som Sex and the City, på jobbet. I Sverige" är en reporters kommentar om boken. Lite så är det faktiskt.
Huvudperson är Maria Bergman, nybliven redaktionschef för tidningen Mentor. Marias chef är Susannah Poirée Carlson, vd för tidningsförlaget Venus och Marias tidigare mentor. Men när Maria börjar bli ett för stort hot mot Susannah, både på jobbet och i kärlekslivet, blir Susannah i stället Marias värsta fiende. Misstankar finns om att Susannahs bakgrund inte är snövit och tillsammans med ännu en illa behandlad tidigare medarbetare börjar Maria nysta i härvan. Ska hon hitta det hon behöver för att ge igen?
Det här är i mina ögon en superbra bok med både det ena och det andra. Dels en bra story, men det finns ett budskap också. Den handlar om kvinnliga chefer, hugg i ryggen och att kämpa för vad man tror på. Jag blev väldigt inspirerad av att läsa den här boken. Det är just sådana här böcker jag gillar. Jag slukar dem, lever mig in i dem och sporras själv av det som händer. Läs den absolut.


Och tro nu inte att jag skriver detta på grund av kommenteren, detta menar jag och hade tänkt skriva ändå.

bild via google och text från bokus.com

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits