bloggandet

Sedan en tid tillbaka har jag funderat kring det faktum att vissa bloggar är sponsrade av märken/företag och vilka konsekvenser det kan få. På ett sätt förstår jag tjusningen i att håva in lite pengar för den tid man lägger ner på sitt bloggande, det blir ju trots allt en del. Men på ett annat sätt tycker jag att många bloggar tappat lystern i och med sponsringen. Jag har några bloggar som jag följt sedan sommaren 2005, då jag själv började blogga, och några av dem har verkligen tappat sin tjusning.
Okej, detta handlar INTE om avundsjuka för att jag inte blir sponsrad. Absolut inte! Då skulle jag känna världens press över vad jag skrev om och inte skrev om. I dagsläget skriver jag om det jag gillar, när jag vill och om jag vill.
Jag älskar mode, men på ett sätt tycker jag det är trist med självutnämnda experter. Det är märkligt hur det fungerar... Nu låter det som att jag dissar alla modebloggar, inklusive min egen(som visserligen inte är en modeblogg!!), men det finns massor med bra bloggar som inte är sponsrade och som känns "egna" på något vis. Äh jag vet inte var jag vill komma med det här, men jag tycker det är synd med de bloggar som tappat sin gnista nästan. Dessutom gillar jag personliga bloggar, så man får en liten bild av personen också!

Vad tycker ni? Förstår man ens vad jag menar, eller är jag helt ute och cyklar? Dela gärna med er.

Kommentarer:
Postat av: Emilee

Jag har tänkt samma tanke. Ibland lyser det också verkligen igenom att vissa inlägg är skrivna bara för att personen bakom bloggen ska tjäna lite extra pengar. Det blir trist :/

Postat av: Emmaria

Precis vad jag tycker. Skönt att man inte är ensam...

2006-09-30 @ 13:47:06
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: catya

äntligen nån som faktiskt skriver om detta : )
visst e det ok att tipsa men det blir så trist när enbart handlar om att få folk att köpa, och det blir ju så självklart då det oftast handlar om reklam för ett eller två utvalda företag

2006-09-30 @ 14:24:09
URL: http://catya.blogg.se
Postat av: emma

fattar inte riktigt :/

2006-09-30 @ 15:01:15
URL: http://emmalicious.blogg.se
Postat av: Emmaria

catya: ja de är så jag tycker också. Tipsandet kommer ju med bloggandet, men när det blir uteslutande från vissa ställen blir det märkligt..

emma: jag tycker det är trist att se hur vissa som har haft bra bloggar blir väldigt inriktade på att tipsa om produkter från ställen där de sponsras. det känns inte äkta och ger inte samma trovärdighet.

2006-09-30 @ 15:09:05
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Emilee

Det finns en specifik bloggare som iaf jag tycker gör detta mycket. Men det är väl likabra att inte nämna några namn.

2006-09-30 @ 15:09:37
URL: http://emilee.blogg.se
Postat av: Emmaria

nej jag nämner inga namn eftersom det faktiskt är många som gör på detta vis...(men jag fattar..!) och tanken är inte att smutskasta utan mer bemöta trovärdighet och äktheten.

2006-09-30 @ 15:11:16
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Emilee

Emmaria: Precis. Självklart är det inte bara en bloggare utan det är säkert ett flertal. Tråkigt när bloggandet ibland bara går ut på att tjäna så mycket pengar som möjligt.

2006-09-30 @ 15:23:12
URL: http://emilee.blogg.se
Postat av: Karolina

Jag håller med! Vissa bloggare fastnar man ju för och följer under ett bra tag. Men på sista tiden har jag slutat läsa vissa bloggar för det känns som att allting bara handlar om att sälja sig. Och det blir fort tråkigt att läsa. Det tar ju bort personligheten, som är en stor del av tjusningen med bloggandet tycker jag.

2006-09-30 @ 17:13:50
URL: http://www.ihuvudet-karolina.blogspot.com
Postat av: Cicci

Jag förstår precis vad du menar. Vissa bloggar har bara blivit reklam för olika företags varor. Hur kul är det? Skittråkigt, jag kan nog gå in på La Redoute själv och titta på kläder (visst jag skriver också om kläder som jag tycker är fina, men i lite mindre omfattning och utan ekonomiska intressean haha)!! Det konstiga är ju att folk fortsätter att läsa. Fast i längden tror jag att många förlorar på det. Vissa lyckas däremot bibehålla det personliga trots många läsare och ekonomiska intressen. Tyvärr finns några riktigt dåliga exempel också (som sagt, bäst att inte nämna några namn...)! Kul att du tar upp det, har också tänkt mycket på det här på sistone :)!

2006-09-30 @ 22:32:21
URL: http://ciccicicci.webblogg.se
Postat av: Emmah

Så sant! Bra skrivet tjejen! :)

2006-09-30 @ 22:56:37
URL: http://sundqvist.blogg.se
Postat av: Victoronia

Instämmer med alla ovanstående.Kom att tänka på en speciell som jag följt i ett år säkerligen. Det är en sak när det är ens jobb att blogga men när det blir för "vinstdrivande" så känns det inte som att de bloggar för att de verkligen tycker att sakerna är snygga utan bara för att de vill att folk ska köpa. Sen är jag lite rebellisk där för jag kan klicka på en länk i bloggen, se vad det är för tips, stänga ner och gå in på sidan själv utan att personen får cred för det med sin tradedoubler.

2006-10-01 @ 10:36:47
URL: http://blogg.aftonbladet.se/271
Postat av: Emmaria

Emilee: håller med dig fullständigt.

Karolina: ja det är så jag menar också, det är trista när personligheten försvinner eftersom det då är som att läsa en tidning, opersonligt o dant..

Cicci: Jag tycker också det är jättetrist. Och precis som du skriver ju jag också om kläder jag gillar, men utan baktanke och i mindre utsträckning. Jag tror att en blogg förlorar på det i längden, men jag förvånas över att så många faktiskt fortsätter läsa trots allt... Ja, jag har tänkt på det länge men varit lite fundersam över reaktionen från andra...

Emmah: Tack!

Victoronia: Dte är så jag tänker också, när det är ett jobb är dte på ett sätt, men när tanken är att tjäna pengar på någon som läser, då blir det inte lika trovärdigt längre. Vill du höra något riktigt rebelliskt? Jag klickar inte ens på sådana länkar utan klipper bara ut den "riktiga" länken om det är något jag vill kolla in. Så rebellisk är jag!

2006-10-01 @ 17:25:48
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Emma

hur vet man om nån är sponsrad då?

2006-10-01 @ 19:30:02
Postat av: vpoxgbr qjwexnhb

edvkxszm fsrh zytps mxefag aqhtsnzo gpzli cvngkhbsm

2006-12-31 @ 20:33:21
URL: http://www.mwiktacp.fksx.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits