sommarläsning

Det har varit lite frågor om tips på sommarläsning. Jag läser dels deckare men även chick-lit som är min stora passion. Oftast läser jag engelsk pocket, men ibland slinker det med en och annan svensk bok.
Nedan följer några titlar (fyller sakteliga på den här listan allt eftersom). Vissa kanske jag skriver lite kort om, andra nämns bara med titel.

  •  Devil Wears Prada – Lauren Weisberger
    Läste nyligen om den här boken och den var bra mycket bättre den här gången. Handlar om en tjej som vill bli journalist och får jobb som assistent för en mardröms-chefredaktör. Ibland blir jag lite irriterad över Chefredaktörens orimliga krav och sättet som Andrea faktiskt tar det på. (fast det är klart, det är lätt att säga som utomstående) 
  • Everyone Worth Knowing – Lauren Weisberger
    Anledningen till att jag läste om Devil… Jag gillade den här boken väldigt mycket och ville ge den andra boken en ny chans. (läs mer om vad jag tyckte här.)  -        
  • Can you keep a secret – Sophie Kinsella
    Ganska rolig bok, invecklande av lögner och hemligheter som avslöjas till huvudpersonens förtret, påminner om Shopaholic-serien -        
  •  The undomestic Goddess – Sophie Kinsella
    Hårt arbetande advokat som kämpar för att bli partner. Gör ett misstag och reser sig upp från sitt skrivbord och lämnar allt bakom sig. Av misstag hamnar hon som hembiträde hos ett excentriskt par ute på landet. Förvecklingar och lögner varvas med roliga situationer.  -        
  • Shopaholic-serien – Sophie Kinsella
    Jag har läst hela serien och gillar den speciella Becky. Visst känner man igen shoppingsuget. Men jag skulle aldrig kunna ha kreditkort och det bekräftar den här bokserien, livsfarligt! Kul att läsa absolut.  -        
  • Life Swap – Jane Green
    Lite hoppig bok av Jane som jag annars är ett väldigt stort fan av. Men visst är den bra, funkar absolut!  -        
  • The Other Woman – Jane Green
    Mardröms-svärmor nummer ett. Rolig bok som handlar om svårigheten att hantera svärmor och alla hennes krav och önskemål. -        
  • Bergdorf blondes – Plum Sykes
    Riktigt bra. Stundtals lite tjatig kanske, men jag sträckläste den i solen förra sommaren. Väntar nu på att Debutante Divorce ska dimpa ner på dörrmattan.  -        
  •  Anybody out there – Marian Keyes
    Jag läste den här sent i våras och tyckte den var bra, den var lite annorlunda mot hennes andra böcker. Det tog ett tag innan man fattade vissa saker. En hel del hoppande mellan då- och nutid.      
  • Marian Keyes
    Alla hennes böcker är att rekomendera för den som inte läst dem, fast jag gillar inte Under the Duvet (under täcket) så mycket eftersom det är en samling krönikor…  -        
  • Jane Green
    Suveräna böcker; I valet och Kvalet, Babyfeber, Mellan Raderna, Min smala lycka (inget för den som har viktnoja), Spellbound -        
  • Funny Valentine – Amy Jenkins
    Lite småmärklig bok.. Minns den inte riktigt, men det finns många jag rekomenderar före den här!        
  •  HoneyMoon – Amy Jenkins
    Minns tyvärr inte riktigt vad den här handlar om. 
  • kärlek@första.träffen - Jane Moore
    Jessica tvingas av välmenande vänner ut i en djungel av nätdetjande. Hon möter den märkligare människan efter den andra.
  •  Vince & Joy – Lisa Jewell
    Blandar dåtid och nutid, förvecklingar och det som kunde ha blivit men aldrig blev. Lite frustrerande, men ändå bra.       
  • Typ Trettio – Lisa Jewell
    Bästa kompisarna som kännt varandra sedan skolan. Relationen påverkas då rivalen/drömtjejen från skolåren kommer tillbaka till deras liv. Det blir en bok om svartsjuka, utflippade relationer, kärlek och äkta vänskap. 
  • Stjärna för en natt – Lisa Jewell
    Minns inte riktigt handlingen, var sådär..
  • Ralphs party – Lisa Jewell
    Jem flyttar in hos Ralph och Smith. Jem tror sig kunna hitta sin dröm-man i lägenheten, men vem av de två killarna kan det vara?!  
  • Denise Rudberg
    Alla hennes böcker! De är suveräna. I september kommer hennes femte bok om en kvinna som är lite äldre än de övriga huvudkaraktären har varit. Men som i de flesta av hennes böcker finner man ett samband till en annan bok, denna gång är sambandet till Jenny S.
    De här MÅSTE man läsa. Så grymt bra böcker!

Kommentarer:
Postat av: Steffie

Läste Devil Wears Prada under min resa i Australien. Mkt rolig bok! Läste även Can You Keep a Secret. Den va ju om än roligare, tycker jag. :)

Btw, bra blogg!

2006-07-17 @ 17:31:47
Postat av: Emmaria

Båda de böckerna är bra!
Tack :)

Postat av: Malin

du är kanon bruden! fortsätt så, jag älskar alla dessa böcker ;) fast jag inte läst alla men vi har samma stil helt klart!

2006-07-17 @ 23:12:33
URL: http://maaaliiin.blogg.se
Postat av: Angelica

Jag läser också gärna engelsk chick-lit... Jane Greens böcker är helt underbara.... och även Sophie Kinsella's.... jag har nyss läst ut The Undomestic Goddess.... jätterolig! =o)

2006-07-18 @ 09:19:46
URL: http://www.blondieangel.blogg.se
Postat av: Emmaria

Malin: Tack :) Hoppas du kan hitta någon ny att läsa av min lilla lista. Hoppas kunna fylla på den successivt.

Angelica: Både Jane och Sophie är grymma! Visst är den kul Undomestic Goddess?! Så himla skoj.
Älskar engelsk chick-lit!

2006-07-18 @ 09:56:48
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Malin

Heej ;) haha, taack själv! Och du jag kom bara på det att, har du läst "det ska bli ett sant nöje att döda dig"? av graaf? otroligt bra, och läsvärd!

2006-07-18 @ 22:35:50
URL: http://maaaliiin.blogg.se
Postat av: dvabzu kowgmz

bqreiy cvgtn ylrabow ixywvh mgaxwbifh jawk ujckfisqb

2007-01-01 @ 01:37:10
URL: http://www.pvzy.tlxeivwj.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits