förstoringar

Vad är det för en värld vi lever i?!?!
Läser på
Expressen om hur Keira Knightley har fått höra att hennes bröst är för små. På filmaffischen för filmen King Arthur har mycket redgierats, bland annat har hennes bröst fått växa. Jag tycker detta är skandal! Vad ger det för signaler till dagens tjejer?
Det är inte konstigt att så många Hollywood-tjejer svälter sig, de får ju ständigt höra att de inte duger. Att sedan vi andra som ser bilder, filmer och reportage sväljer allt med hull och hår. Det skapar osäkerheten hos oss. Hur ska vi vanliga, riktiga tjejer kunna leva upp till alla ställda krav? Kan man verkligen mäta sig med Jessica, Mischa, Keira, Nicole och Lindsay?
Klart vi inte kan, för vi retuscherar oss inte genom livet. Vi är som vi är, med skavanker, skönhetsfläckar och ojämn hud. Detta måste vi acceptera och inse att vi duger och är superbra, precis som vi är!
Jag såg Bridget Jones häromdagen och när Mark säger till Bridget, "I like you, just as you are". Visst är det väl det vi alla vill höra? Vi måste få känna att vi duger! Och det gör vi, tio gånger om!!
Vi måste lära oss att inte tro på det vi ser. Ögonen är så lätta att lura med effekter. Den som läser min blogg vet att jag gillar de där skådisarna som jag nämnde ovan, men jag försöker att göra mig själv medveten om att allt inte är äkta, att de har möjligheter jag inte har och framförallt, att jag duger som jag är!


Kommentarer:
Postat av: Mickey J Barczyk

:: vi retuscherar oss inte genom livet

Inte? Han en känsla av att varje kvinna har en kasse smink hemma ;-)

Postat av: v

gud vad bra text:) håller med! (men jag måste hålla med mickey också, gillar inte smink xP)

2006-07-14 @ 14:04:34
URL: http://fikison.blogspot.com/
Postat av: Emmaria

Mickey J Barczyk: Jag är inget direkt fan av smink, men visst använder jag mascara, rouge och lipgloss. Om vi jämför med vad kändisarna utsätts och utsätter sig för så tycker jag att så som den genomsnittliga svenska tjejen (antagligen) sminkar sig är en droppe i havet. Kanske var lite grov i mitt uttryck, men jag tror att vi är hästlängder ifrån "korrigeringar" i klass med Hollywood.

v: tack, förstår hur ni menar med smink...

2006-07-14 @ 14:15:36
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Mickey J Barczyk

Jag förstår dig Emmaria, men den genomsnittliga svenska tjejen är inte med i reklamaffischer, filmer och ska inte sälja produkter. Den genomsnittliga svenska tjejen ska KÖPA produkter ;-)

Tycker inte att det spelar någon roll om hur mycket och ofta man förskönar sig. Ska man vara kritisk så måste man vara konsekvent i sin handling.

Det är som med att vara rökare, antagligen så röker man eller så gör man det inte. Det finns inget däremellan :)

2006-07-14 @ 14:50:43
URL: http://mj.barczyk.se/blog/
Postat av: Emmaria

Det håller jag inte med om. Vi lever i ett samhälle där man faktiskt bryr sig om hur man ser ut. Att säga att antingen bryr man sig eller så gör man det inte finns inte i min värld. Men då menar jag inte supermodell eller lodis. Jag vill se mellantingen. Vad jag protesterar mot är alla extremer som ändå finns.
Men varför ska de som säljer saker vara så mycket mer perfekta? De säljer till den vanliga männsikan och man blir ju mer besviken när man inte ser ut som i reklamen efter köpet.

2006-07-14 @ 15:46:48
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Mickey J Barczyk

Men det finns ju så få "extremer" egentligen. Vad är jordens befolkning uppe i nu? 6 miljarder? Det är inte ens promille vi pratar om när vi nämner extremer. Även om du inte ser alla de 6 miljarderna så ser du fler vanliga svenskar med slappa skinkor och små tuttar än du ser förskönade modeller. Ändå verkar extremer vara en ideal för "oss"... varför?

Dessutom, varför måste du känna igen din kropp i reklamen? Och varför får inte modellerna vara mer perfekta än vad du är? Och fastän du blir besviken på att produkten du köpte inte gjorde dig till en prinsessa, varför fortsätter du då att köpa produkter som det görs reklam för? Du vet ju bättre...

2006-07-14 @ 16:20:21
URL: http://mj.barczyk.se/blog/
Postat av: Emmaria

Vi kan argumentera om det här fram och tillbaka ett bra tag utan att komma fram till något. Vi har antagligen olika referensramar och olika sätt att se saker och ting på.
Så eftersom du ser det som ett plus att du gillar att jävlas med folk är dte helt okej för mig att du gör det någon annanstans, eller hur var det du skrev i din egen blogg?
Personligen gillar jag inte att jävlas med folk och just nu är jag för trött för att orka argumentera.
/Emma

2006-07-14 @ 16:43:38
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Angelica

Jag tycker det bara är tråkigt att kändisarnas "normala" kroppar ska retuscheras till något som är fysiskt omöjligt... det är klart att man får sig en funderare, när idealen inte ens själva lever upp till "idealen"... det kan ju inte vara roligt för dem heller, att ha en press på sig att se ut som något de inte är....

2006-07-14 @ 21:46:49
URL: http://www.blondieangel.blogg.se
Postat av: Emmaria

Angelica, det är det jag menar. OM idealen inte lever upp till de krav som ställs, hur ska vi kunna göra det? Nej, vi har hamnat i en ond cirkel, där det bara hetsas och ställs krav.

2006-07-17 @ 08:58:07
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Eleonor

Bra text du skrivit, jag håller med! Att vara som man är går liksom inte ihop med att människor retuscheras till att se bättre ut osv. Man får helt enkelt inte se ut som en människa gör med sina skavanker och rynkor.
Men även den som ser perfekt ut, har snyggt smink, osv kommer ändå att retusheras eftersom smårynkor och skavanker inte får synas på filmaffischer och reklam osv Man ska helt enkelt se ut som en docka i princip..

Kolla gärna in min blogg, har retuscherade bilder där osv. Den handlar just om att vara nöjd med den man är=)

2006-07-27 @ 00:21:40
URL: http://spegel-spegel.blogspot.com/
Postat av: boxajeld haejnfpb

uypvb pdjray ebqioshdj gjfvu jegluzo qfdiopvlu bezkvgoia

2007-01-01 @ 01:42:07
URL: http://www.dgxkr.trovcyszn.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits