sömnsvårighet

Jag har väldigt svårt för att somna ibland. Speciellt på söndagar. Jag ligger och vrider mig i timmar och blir stressad för att jag vet att jag måste sova.
För att kunna somna försöker jag att släppa alla tankar som virvlar i skallen. Istället för att räkna får osm jag aldrig riktigt förstått mig på så brukar jag att rabbla alfabetet baklänges. Det har en förvånansvärd god effekt. Jag släpper stressande tankar och kan slappna av!
Extra jobbiga kvällar brukar jag även göra mig en kopp kamomillté som ska ha en lugnande effekt!

Har någon något tips?

Kommentarer:
Postat av: pierre

ett litet tips..kila ner till närmaste gym, kör ett boxerpass, sola, duscha och köp med dig mat hem...jag lovar att du somnar gott efter det...

Postat av: pierre

fast du har säkerligen provat redan...

2006-01-23 @ 08:05:39
URL: http://dapierre.blogg.se
Postat av: Emmaria

Jodå det brukar funka bra. Men jag kan ju inte träna varenda kväll... Alla tips välkomnas! :) Tack!

2006-01-23 @ 08:48:51
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: pierre

nä det är sant..måste jue vila oxå..=)..ett tips som håller är att skaffa pojkvän som kliar dig i håret....då somnas det snabbt..

2006-01-23 @ 09:06:31
URL: http://dapierre.blogg.se
Postat av: Emmaria

Bla bla... ;) Jodå det hade inte varit ett dugg dumt att ha en pojkvän som pillade mig i håret. Men är man singel så är man! Snart har jag en säng som är nästan lika stor som jag, då hoppas jag sova riktigt gott, trots att jag är själv :)

2006-01-23 @ 10:22:07
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: pierre

nästan lika stor? har du en jävligt liten säng eller är du väldigt stor?

2006-01-23 @ 10:40:04
URL: http://dapierre.blogg.se
Postat av: Emmaria

Haha.. Jag är väldigt liten... Jag skrev lite fel! Sängen blir nästan lika bred som jag är lång, typ... Så jag kan ligga på bredden om jag vill!

2006-01-23 @ 11:50:52
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: pierre

ahaa...hahahha...ja det lät lite annorlunda...

2006-01-23 @ 11:59:18
URL: http://dapierre.blogg.se
Postat av: v

jag måste testa det där kamomill tet.. annars brukar ju inte te vara bra på kvällen, well jag har lärt mig från doktorer att banan ska var bra, få lite utav en mättnads känsla.. men jaja, jag vet inte. i värsta fall får man väl ta medeciner :S neej bästa tipst är väl kanske , Don't worry!

2006-01-23 @ 13:05:07
URL: http://adnav.blogg.se
Postat av: Storasystern

När jag har svårt att varva ner för att jag har för mycket tankar i huvudet brukar jag sätta på mig hörlurarna till mp3-spelaren och så sätter jag på P1. Där brukar de oftast ha något ganska torrt program på kvällarna. Jag vrider ner volymen så att jag precis hör vad som sägs. Jag brukar bli så avslappnad efter ett tag att jag somnar på några minuter.

2006-01-23 @ 13:15:38
URL: http://storasysterns.blogspot.com
Postat av: Sofia

Jag har jättemycket sömnsvårigheter när jag var 14. Det kan vara jättejobbigt om det aldrig går över, och det leder lätt till andra obehagligheter som paranoja, som i sin tur leder till ännu värre sömnproblem.

Jag gick alltid upp, satte på den minst skrämmande filmen jag kunde hitta (vanligtvis nalle phu) och bestämde mig för att försöka titta hela natten och strunta i att sova. Slutade alltid med att jag somnade efter en halvtimme. Det handlar ju om att få tankarna bort från det faktum att man har svårt att somna, eftersom det stressar så mycket!

2006-01-23 @ 15:29:42
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: Julia

Har också lite svårt för att somna, eftersom jag blir stressad över vissa saker. Men något som brukar hjälpa för mig är att ha det helt städat i rummet, allt på sin plats. Det känns inte lika "stressigt" att sova då... Annars så sover jag bäst på nya, rena påslakan och med lite svag lugn musik.

2006-01-23 @ 18:54:16
URL: http://prick.blogg.se
Postat av: gretis

aa men snälla va är ni för 10 åringar.. gå till din läkare och få sömntabletter. va sjutton väntar du på

2006-01-23 @ 19:54:33
Postat av: Emmaria

v: Kamomill té är inte té på samma sätt som svart och grönt té är. Tror inte dte är fårn en té buske det kommer... Därav är det nog bättre än vanligt svart på kvällen. Det har väl ingen revolutionerande effekt, men det funkar bra för mig! Banan är väldigt bra, det har många läkare lärt mig med, problemet är bara att jag inte tål banan. Så typiskt!

Sofia: Jag brukar sätta på någon film jag kan utantill som jag bara lyssnar på i bakgrunden för att slappna av och kunna somna. PRecis, det viktigaste, för mig, är att ta bort all uppstressande tankar!

Julia: Jo det hjälper dte också, för när dte är stökigt kan jag bli stressad av det. Rena lakan kan också spela in, jag gillar ju inte när lakananen är i oordning..

gretis: Jag tycker inte jag ska behöva ta sömntabletter utan vill helst kunna somna utan mediciner. Men snart behöver jag nog det..
Förstår inte riktigt din reaktion, sömnsvårigheter är jättejobbigt och frustrerande. Jag förstår att du inte är drabbad!

2006-01-23 @ 22:28:55
URL: http://emmaria.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits