syjunta?

Läste Susanne Ljung's krönika i DI weekend om året som gått. Hon skrev om hur mode blivit folkligt. Det är inte längre bara en utvald grupp som kan ägna sig åt det utan även vanliga människor..
Modebloggarna jämför hon med en modern variant av syjunta. Ett tillfälle för likasinnade att skapa gemenskap och dela med sig av tips. Och visst är det så, modebloggar delar med sig av sina egna tips och knep, modet är mer tillgängligt och inspirationen flödar.
Dessutom skapas nya bekantskaper, genom kommentarer (som undertecknad är usel på, kanske ett nyårslöfte!?!) och samtal. Istället för debatt skapas gemenskapen.
Och varför inte, sport är på samma sätt, men i dagens samhäll mer accepterat att ägna sig åt. När Zlatan spelar en match i Italien kan man läsa om det i svenska tidningar, även då han inte spelar.. Men att vara lika engagerad i mode är helt otänkbart... Varför kan man inte bara acceptera att alla människor är olika och har olika intressen? Det är ju bara roligt och givande. Det är så vi utvecklas, genom nya bekantskaper och nya idéer. Det hoppas jag följer med till 2007!

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits