storlek: 0

Surfar in på Expressen och möts av rubriken: Nya Minimodet: Storlek 0.
I artikeln kan man läsa att ett plagg inhandlat fårn TopShops avdelning kallad Petite ska motsvara en svensk 32:a. Dessutom kan man läsa hur både en läkare och Expressens moderedaktör "rasar" över den nya införda storleken. Bara för att det inte är ett ideal att se ut som Nicole Richie finns det faktiskt personer som gör det, naturligt dessutom!
Petite är den avdelning jag saknar i de flesta affärer,  jag var jätteglad när TopShop i Göteborg började ta in de kläderna, tyvärr alldeles för lite, men alltid något.
Visst ska man inte arbeta för att folk ska gå ner i vikt, men bara för att jag är mindre än en 34:a ska jag väl inte behöva klä mig i för stora kläder, sy om allting eller shoppa på barnavdelningen?
Ibland blir jag så trött på hur folk tänker!!! Åh vad jag är arg på just det här! Ingen rasar över alla kollektioner som görs för de med lite större kroppshydda, eller de som är långa, men vi som är korta och smala vi ska inte särbehandlas, för hjälp då kanske vi tror att vi ska se ut såhär.
Jag har alltid varit liten och jag har gråtit efter shoppingturer för att jag inte hittar kläder som passar, är det bättre?!?!
Efter att förstå-sig-påare har testat tio par byxor där, möjligtvis(!), ett par byxor inte fallti rakt över höfterna i minsta storleken, då kan de tycka till. Innan dess tycker jag de ska hålla tyst!!
Visst vill jag vara smal, men jag vill också kunna hitta kläder. Vad många än säger så är det INTE positivt att sticka ut för att vara för liten.

Nu vet jag att många inte tycker samma som jag, men jag har erfarenheten och det kan ingen som inte har erfarenheten säga något om.

(ledsen om det blev en rörig text eller grammatiskt tokig, men orden bara flödade ur mig...)

Uppdatering: Jag mailade journalisterna som skrivit artikeln och fick förklarat för mig att jag nog missuppfattat artikeln... Det handlade om den hets som finns i England att svälta sig för att kunna ha de här små kläderna och att självklart skulle det finnas kläder för alla storlekar. Då tycker jag de borde tänkt efter hur de skulle lägga upp artikeln på! Jag står fast vid vad jag tycker!


Kommentarer:
Postat av: eremo

jag förstår dig absolut!
man får absolut inte klanka ner på tjockisar men de som är smala kan man gott säga det till!
va fan lixom, alla är vi människor med känslor oavsett storlek på kroppen.
ja o jag tillhör ju kategorin större så jag har rätt att säga detta, haha!
:)

Postat av: Sara

Petite kallas ju kollektioner som är för de som är under 165 (tror jag) centimeter, inte för de som är jättesmala. De flest större amerikanska märken har en Petite-avdelning. Snacka om icke-nyhet! HÅller dock med dig om att även de som är små/smala behöver egna kollektioner, precis som de stora.

2006-08-07 @ 12:16:23
Postat av: charlotte

helt rätt!

2006-08-07 @ 13:03:23
URL: http://charlotteishere.blogg.se
Postat av: Maria

Det finns nu ytterligare affärer som för kläder för mindre och petite. Kolla Trendypetite i Stinsens köpcenter i Sollentuna!

2006-12-02 @ 12:26:19
URL: http://www.trendypetite.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits