Notting hill-historia

Skrev ju om filmen Notting Hill igår, eftersom den gick på tv.
Tänkte nu dela med mig av en historia som har med den att göra.

För några år sedan var jag och A i London, en dag skulle vi åka till Notting Hill och jag ville absolut se den världsberömda dörren!
Eftersom vi inte visste var i Notting Hill den fanns så var det bara att fråga sig fram.
Vi möttes av många förbryllade ansikten och efter några om och men fick vi veta att de målat om den berömda blåa dörren till svart eftersom de tröttnade på alla turister som gick dit.

Sagt och gjort fick vi istället fråga efter den svarta dörren som var berömd för att den var blå tidigare!
Till sist hittade vi den och självklart tog jag kort när jag står framför en svart dörr som varit blå och med i filmen. A gjorde det också även om jag har för mig att hon tyckte jag var lite jobbig!

Men för övrigt måste jag rekommendera Notting Hill. Helt underbara små affärer med billiga och roliga fynd! Portobello Street är jättefin och det är en annan känsla än kring Oxford Street och Bond Street. Absolut värt ett besök!

Kommentarer:
Postat av: Anonym

när jag var i london i mars letade jag också efter dörren! men jag hittade den inte :/ var ligger den? istället gick jag till ladbroke grove där en av karaktärerna i marian keyes böcker bor. :P men jag visste inte husnummer så det var väl lite halvdant... :P

Postat av: Emmaria

Hjälp, jag kommer inte riktigt ihåg var den finns dörren.
Men vi gick av på tunnelbanestationen som heter Notting hill. Gick till höger när man kom upp och hamnade efter liten promenad på den finare delen av Portobello Road. Sedan gick vi helt bara rakt "ner" och sedan låg den ganska långt bort på en tvärgata till vänster. Huset ligger som kanske andra eller tredje på höger sida på tvärgatan.
Detta kanske låter helt knäppt, men så gick vi när vi hamnade rätt trots allt!

2005-10-31 @ 23:05:32
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Lotta

Jag ska till London i påsk, letade också efter den blå dörren när jag var där första gången, men det ända jag hittade var ett café på portobello road som hette "the blue door" eller "the blue café"

2007-03-08 @ 21:56:22
URL: http://lottie.webblogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits