fördom

Vad snackar killar om?!

När de är tillsammans bara killar och umgås, vad snackar de om?
Vssa säger att killar visst snackar känslor, om deras tjejer och så vidare. Mina killkompisar är ganska olika typer och därför har jag stött på killar som talar om "djupare" saker och andra som bara snackar ytliga grejer.
Men vad är sanningen? Snackar killar på samma sätt osm tjejer, fast de velar säkert inte som tjejer.
Men frågar killar varandra om råd när det gäller en tjej?

Blev plötsligt så nyfiken på detta fenomen!

Ibland tror jag vi är mer lika än vad som märks, tjejer och killar, men ibland blir jag säker på motsatsen!


Uppdatering: när jag läste igenom vad jag skrivit insåg jag att jag inte riktigt förmedlade det jag är mest nyfiken på... Jag är inte generellt nyfiken, utan undrar hur mcyket de snackar känslor, hur de skabete sig med en tjej och så vidare. Sedan är jag medveten om att alla snackar olika, men generellt... Alla åsikter välkomnas!

Kommentarer:
Postat av: Elina

jag tror det är ungefär lika svårt att fastställa vad de pratar om som att komma på vad tjejer pratar om. alla tjejer pratar inte läppglans eller känslor. killar pratar säkert känslor med vissa och sen om fotboll och datorer med andra. handlar väl om intresse, uppväxt och vilka man umgås med. sen tror jag det finns killar som vill prata mer känslor men inte kan i de relationerna de befinner sig.

Postat av: Emmaria

Jo det har du ju rätt i, men jag vill gärna veta runt området känslor tjejer och relationer... Kanske skulle man lära sig något :-)
Fast killar skulle nog i vissa fall skrämmas bort om de visste vad tjejer kan snacka om... haha..

2005-11-04 @ 18:13:53
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Anonym

jag umgås bara med killar trots att jag är tjej och den största skillnaden mellan könen är att dom inte vill verka sårbara och deras sätt att bearbeta dåligt självförtroende är genom humor, att skämta bort allt som att skämta bort. när dom talar om tjejer är känslor oftast helt avskalat och dom berättar att hon är snygg, bra i sängen osv. dom ger inte den bilden som dom visar för dig.

2005-11-04 @ 22:47:05
Postat av: Emmaria

Du beskriver det ungefär så som jag tolkat det... Just igår blev jag bara nyfiken i frågan eftersom en killkompis till mig berättade om honom och några av hans killkompisar. De är ganska "coola" alltid och jag började fundera över hur de var när det bara är killar och de snackar på allvar liksom... Men fenomenet manligt/kvinnligt är alltid intressant tycker jag!

2005-11-05 @ 12:34:37
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Anna

Killar ska alltid försöka framstå som bäst.
Som om det är en tävling om vem som har mest/snyggast tjejer. ;)
Iaf de flesta.

2005-11-05 @ 13:29:30
URL: http://annna.blogg.se/index.html
Postat av: Emmaria

Jo det har du nog rätt i, men det är ju så himla töntigt. Det spelar väl i slutändan inte någon roll hur någon ser ut, det handlar om så mycket mer.
Fast nu kanske man blir fördomsfull igen.. Men några av mina killkompisar visar verkligen hur det stämmer. Fast det brukar oftast gälla tjejer som de inte är intresserade av i ett längre perspektiv...

2005-11-05 @ 13:42:20
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Kille

Det är olika bland oss killar hur mycket man snackar. Men generellt är det mkt mindre än vad ni tjejer gör. Dessutom nästan aldrig i grupp, då blir det oftast bara ytligt, man vågar inte veraka sårbar. Utan ska man snacka något seriöst djupt och öppet så blir det med en person. Det är svårt att hitta någon att öppna upp sig för, och har ex. ingen för tillfället. Om man ska snacka med någon är det lättast om det inte är någon som man träffar ofta, men ändå känner sig trygg med.
Sedan är det lättare att snacka och öppna upp sig med er tjejer, det är väl för att ni är mer vana och därför mer öppna. De flesta killar vill nog snacka mer än vad de gör, men hittar inte tillfälle.

etta är en klassisk punkt, många tjejer brukar fråga vad vi killar egentligen snackar om. Och som sagt, mkt mindre än er i allmänhet, men variansen är stor.

/.

Ps.
Trevlig blogg förresten, råkade snubbla in på sidan idag, läst en del intressant. Ds.

2006-01-14 @ 16:10:38
Postat av: Emmaria

Du bekräftar ungefär det som jag trodde själv.
Men en sak, ni måste väl snacka när ni ses?! Eller är det bara grabbiga grejer då...

Kul att du gillar bloggen! :)

2006-01-14 @ 18:23:05
URL: http://emmaria.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits