tips: hud

Letade lite själv efter tips på hudpiffning och hittade tips på masker man kan fixa ihop själv av saker som ofta finns hemma i skåpen.

Torr hy
-Mosa en avokado för att tillföra huden fukt. Täck ansiktet och låt verka i 15 minuter.
- Blanda 1/2 mosad banan med 1 äggula och 1 msk olivolja. Bananer är mycket näringsrika och fyllda med vitaminer och mineraler.
-Honung blir lent för huden och passar bra ihop med mosade gröna vindruvor och 1 äggula.
-Melon eller gurka fungerar bra om man känner sig svullen runt ögonen eller munnen. Mosa en bit melon eller skiva en gurka och låt ansiktet svalkas.
-Smält 1 tsk smält, avsvalnat smör och blanda i 1 tsk pressad citron och fem mosade jordgubbar.
-Vill du tillföra huden fettsyror som bevarar fukt, pressa ur saften ur svarta vinbär och lägg på ansiktet.

Fet hy
-För aknehy är papaya bra, mosa den och lägg på ansiktet i minst 15 minuter.
-Äggvita, uppvispad till skum eller som den är, torkar ut huden, vilket är bra för fet hud. Lägg på T-zonen (panna, näsa och haka), som brukar vara fet.
-Koka 5 plommon mjuka och låt dem svalna. Skala dem sedan och mosa innehåller. Blanda gärna i 1 msk sesamolja.
-Koka upp två små tomater i vatten och låt dem svalna. Dra sedan bort skalet och pressa tomaterna i genom i en sil. Låt verka i 20 minuter.
Skölj bort maskerna med ljummet vatten. Köp en hudcréme speciellt för fet hud eller tvättabara ansiktet med vatten. Fuktighetsgivande ansiktscréme gör bara huden fetare!

Normal hy
-Mixa jordgubbar och 1 tsk mandelolja och lägg på ansiktet. Låt masken verka i 15 minuter.
-Mosa mjuka aprikoser och blanda med honung, så får du en skön och mild mask som piggar upp.
-Skala och hacka en färsk kiwi och koka upp i 2 dl vatten. Låt det dra i 30 minuter och sila sedan bort fruktköttet. Häll i 1 tsk vinäger och rör om. Doppa en bomullstuss i blandningen och stryk över huden. Skölj ansiktet med ljummet vatten efteråt om du har känslig hy.
-Stoppa små rynkor som är på väg med hjälp av 2 msk vetemjöl som du vispar ihop med 2 msk honungoch 2 msk mjölk till en jämn smet. Låt masken verka i 30 minuter. Återfukta huden med en mild créme efter du sköljt bort masken med ljummet vatten.
-En milt skrubbande ansiktsmask kan du göra av len honung, fuktgivande yoghurt och havregryn. Krossa 1dl havregryn och rör ned i 2 tsk flytande honung och 1/2 dl yoghurt. Skölj med varmt vatten efter 15 minuter.

Kom ihåg att all hy mår bäst av rent vatten. Hudcrémer fungerar inte alls lika bra, om de inte är specialtillverkade för justdin hy, så håll bara huden ren och den tar hand om sig själv! 

Allt det här hittade jag på en sida på Passagen. Grymma tips och mer blir det senare. Nu ska jag dricka té och plugga juridik! Tjihoo..

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits