irritationer...

Började dagen med ett inlägg om att detta inte var en bra dag att heta Emmaria. Och det är definitivt inte bra att bygga upp irritationer över sin chef. Det har jag gjort idag!

Han är så lullig hela tiden.

När vi går igenom saker så är det aldrig sådant som faktiskt händer här och nu, utan det är saker som ”ska hända”, ”ska komma” eller ”håller på att utarbetas”. Sedan när det väl sker så informeras man inte och allt blir konstigt.

Ända sedan han blev vår chef (3 månader) har han snackat framåt hela tiden, men här och nu då? Är inte nutiden viktig?!

Som när jag efterfrågar vissa saker, tex att folk meddelar då de lämnar kontoret eftersom jag ofta svarar i telefonen och ”jag vet inte” känns ganska oproffsigt att svara då kunder ringer.. Då har han svarat att det kommer gemensam kalender, det kommer en lösning på det osv. Men nu då?! Fram till lösningen kommer måste jag ju kunna svara något.

Idag skulle vi gå igenom ett nytt sälj/kundstöd, men då är det flera grejer som inte är klara ännu, andra ska vi inte använda och några tredje är något annat fel med.

Kunde vi inte då vänta med att lära oss programmet tills allt är klart? Det står ju inte och faller med detta.

Efter mötet efterfrågade jag mer information om vad som är i görningen, planering på det och så vidare. Då tittade han frågande på mig och bad mig utveckla. När jag gjorde det så märktes det hur irriterad han blev. Han har om och om igen hamnat i situationer där det kommer fram att han ”glömt” att informera oss på kontoret. Varje gång säger han att han ska bättra sig inför nästa gång och så skrattar han bara bort det. Lätt för honom att säga när han sitter på all information. När det plötsligt ska bytas server och ingen kommer åt mail, internet eller gemensamma filer så stoppas stor del av arbetet… Sådant kan ju vara bra att säga till om!

Argh! Det är väldigt störande när han är på det här sättet. Han har vissa punkter han tycker är viktiga och de fokuserar han på, resten drar han bara snabbt igenom. Egentligen borde han inte ha en chefsroll utan vara ute och sälja system och lösningar. Det vill säga, han borde fortsätta med det han gjorde förut, för det han fått på sina axlar med chefsrollen är inte viktiga grejer för honom och hamnar långt ner på att-göra-listan.

Personligt är han väldigt lättsam och trevlig, men som chef är han inte alls bra.

 
Oj, det blev långt men jag behövde få det ur mig!

Kommentarer:
Postat av: Rotmos

hej skulle vara intressant att få veta vilka bloggar du läser :) kram

2006-03-08 @ 17:37:33
Postat av: My

Uj! låter inte som han passar att vara chef... får man fråga vad du jobbar som?

2006-03-08 @ 22:42:37
Postat av: Emmaria

Rotmos: Jo det kan jag väl dela med mig av.. Några är de som ligger under mina länkar, men eftersom jag lade upp dem när jag startade bloggen i juli så läser jag självklart en hel del andra också.

My: Nej han är inte det. Men han är en sk Ja-sägare och då blir det så...
Jag är traffic/projektledarassistent på en reklam/mediebyrå. Fråga på bara, jag väljer at itne svara om det skulle vara så... :)


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits