superskinny me

Ehhh.... Varför är detta en bra programidé?! Och varför visa den på tv.. Nej det här gillar jag INTE. Okej om de bara berättade om följderna av att svälta sig, men själva grejen att dokumentera hur man ska banta ner sig, nej. Jag förstår att det är en slags tvärt-om grej mot Super-size me, men ändå!

I  den här dokumentären följer vi de normalviktiga journalisterna Kate Spicer och Louise Burke då de undersöker Hollywodds tilltagande besatthet av viktminskning, genom att själva försöka banta ner sig till ?size zero?. Den växande ?size zero?-trenden får många kvinnor att ta till piller och dra ned så drastiskt på sitt dagliga kaloriintag att de bara äter lite frukt eller kanske en sallad. Riskerna förknippade med hetsbantning är olika och symtptomen kan variera mellan allt från utmattning, kraftig kroppsbehåring till mer allvarliga tillstånd som hormonrubbningar, hjärnskador och hjärtproblem. Syftet med dokumentären är att avslöja riskerna med de hetsbantnings-metoder som föredras av stjärnor som Victoria Beckham och Nicole Richie.

Kommentarer:
Postat av: Sandra Siversson

Håller med dig. Känner inget behov att behöva se programmet alls. Det är ju helt sinnesjukt?! Nu ska man tydligen få det svart på vitt/punkt till pricka hur du når size zero. Men ja ja, vissa kanske gillar programmet?
Trevlig blogg för övrig =)

Postat av: Elena

Såg just programmet. Det kan ju inte vara bra alls för de två tjejerna som gör det. Dom kanske blir sjuka på riktigt ju! Fy alltså.

2007-07-11 @ 21:03:55
URL: http://elenny.blogg.se
Postat av: Olga

Det verkar vara lite av Jackass stuk på det här programmet. "Riskerna förknippade med hetsbantning är olika och symtptomen kan variera mellan allt från utmattning, kraftig kroppsbehåring till mer allvarliga tillstånd som hormonrubbningar, hjärnskador och hjärtproblem." Vill man verkligen ta de riskerna för ett tv-program?
Jackass är åtminstone lite kul :p

2007-07-11 @ 21:32:31
URL: http://olgatherussian.blogg.se
Postat av: Catya

Word.
Inte okej program. :/

2007-07-11 @ 21:49:30
URL: http://tokboll.blogspot.com
Postat av: Lilljosie

Skitbra program ju! Verkligen roligt att se.

2007-07-11 @ 22:18:43
URL: http://jealousy.webblogg.se
Postat av: Agnes

Såg programmet. Det var verkligen som ett "så här gör du för att bli anorektiker"-tips. Hela programmet. Sjuk idé, blev en omvänd mening med det lixom:S Intressant dock..
Agnes

2007-07-11 @ 22:48:02
URL: http://adinaagnes.blogg.se
Postat av: donnasandra

Nej det kommer jag verkligen inte att titta på!

2007-07-11 @ 23:32:16
URL: http://donnasandra.blogg.se
Postat av: Vickan

Såg lite av programmet och tänkte också att det kan ju få motsatt effekt ("här visas det hur man ska göra vid hestbantning..") och vad gav det där hälsostället för intryck när det, trots att de var mot deras vanliga sätt, lät den ena journalisten vara där och endast dricka juice.. Själv gillar jag mat!:)

2007-07-11 @ 23:57:31
URL: http://vickanbloggar.blogg.se
Postat av: zeth

var kan man se det där programmet om man missade det på tv?

2007-07-12 @ 00:03:43
URL: http://zeth.blogg.se
Postat av: Sofia

Såg litegrann av det och som vissa andra också har sagt så tror jag att de som redan är mer eller mindre drabbade ser det som "tips" på hur de ska gå ner mer i vikt.. Tror inte att det får den effekten de vill (?) att det ska få..

2007-07-12 @ 07:09:40
URL: http://tusse.tjejsajten.se
Postat av: Emmaria

Sandra Siversson: nej det låter ju lite knäppt.
Elena: tror nog de får men av det här. Om inte annat så får man lättare celluliter när man går ner och sedan upp (om det nu är tanken..). Vissa saker händer snabbare än andra.
Olga: ja lite det stuket. Men mer puckat nästan.
Catya: nej.
Lilljosie: Jaså, jag såg bara första fem minutrarna. Kanske går i repris.
Agnes:kan säkert vara intressant, men det finns trots allt de som nog inte mår bra av att se detta.
donnasandra: nej usch!
Vickan: jag hann tyvärr inte se det, men jag är skeptisk måste jag erkänna. Just den där bantings-tips grejen känns märklig! Det kan bli så fel för en utsatt grupp.
zeth: vet inte. finns säkert på nätet, kolla bbc. kanske att det går i repris också?!
Sofa: nej jag tror också att effekten blir annan än den de är ute efter. Man borde gjort det på ett anant sätt.

2007-07-12 @ 10:09:28
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: Sophia

Att få tips på hur man går ner i vikt kan man ju få på många andra sätt, enda skillnaden mellan det här programmet och alla andra bantar-program är att det äe negativt laddat till bantning och att försökspersonerna är smala personer.
Annars framstås ju bantning som underbart i program som du blir vad du äter. Här känns det mer dokumentärt och uppenbarligen vill ju många se på det så i TV-synpunkt verkar det ju vara en väldigt bra programidé som lockar tittare.

2007-07-13 @ 17:59:23
Postat av: jennifer,

jag missade det & vill gärna se det, har du någon aning om vart man kan hitta det?

2007-11-18 @ 17:00:47
URL: http://hellobenjamin.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits