onödig shopping?!

Susanne Ljungdahl, krönikör i DI Weekend, skrev om detta idag. Hon hade läst en bok av en kvinna som under ett år avstått från alla "onödiga" köp. Jag tycker kvinnan var lite extrem eftersom hon nästan främjade sig från det sociala. Hon gick aldrig på bio, restaurang, köpte inte kläder, fikor, vin osv. Hennes man började tillverka eget vin och hon själv föll för frestelsen en gång då hon köpte ett par byxor. I övrigt sparade hon en massa pengar som hon bland annat använde till att betala av kontokortsskulder.
Men vad är onödiga köp då? Visst jag ska gott erkänna att jag gör onödiga köp. De riktigt onödiga borde jag bli ännu bättre på att hålla mig ifrån och spara mer pengar. Men jag tycker att jag lärt mig för varje år att tänka en gång extra innan jag köper saker och alltid be om öppet köp. Att tänka efter kan ge mer än man tror. Efter en sommar då jag jobbade mitt i stan tänker jag efter innan jag köper frukt på pressbyrån, godis varenda dag eller läsk i svindyra kiosker mitt i stan. Småsaker kanske, men det kan göra underverk i en liten plånbok.

Kommentarer:
Postat av: Angelica

Har läst boken Save Karyn, Emmaria? Det är en tjej som flyttar till New York och shoppar järnet på massa saker och sedan vaknar upp en dag med kontokortsskulder och sedan ska hon betala av dem.... den är helt underbar den boken... hon har skrivit den själv....


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits