Ebbas stil

18534-2114
Jag har fått några förfrågningar om vad jag tycker om Ebbas stil och jag har inte hunnit läsa den tidigare. Men nu under min sjukdom har jag gjort en djupdykning och plöjt den från pärm till pärm.

Det första som slog mig då jag öppnade paketet från posten var att boken är större och känns glammigare än jag föreställt mig. Den är rosa, såklart, och har ett löst pappersomslag.
Inne i boken är det mycket bilder, på kändisar, klänningar, skisser och privata bilder på Ebba.
Det är ju så att antingen gillar man Ebba von Sydow och hennes sätt eller också gör man det inte. Det är få som är ett mellanting. Jag gillar Ebba. Jag tycker hon har en skön stil, hon kör sitt race, ursäktar sig inte men får också stå ut med mycket negativt i och med det. Bara för att jag gillar Ebba innebär inte det att jag sväljer allt med hull och hår.
I boken skriver hon om nutida stilikoner, men även om stilikoner som stått sig sedan 50-60-70-talen. Då och då i boken dyker det upp intervjuer med olika personer. Hennes listor finns i flera av de olika avsnitten och där finns även den omtalade basgarderobs-listan. Läste någon artikel (länk från någons blogg..) där det gjorts någon slags uträkning på vad man skulle behöva betala för att få den där basgarderoben. Till det har jag två saker att säga. Dels så skriver Ebba i samma kapitel att det är vad man bör ha, men man köper på sig allt eftersom, dvs tanken är inte att gå ut för att inhandla en hel basgarderob på en gång. Men även, bara för att Ebba skriver att basgarderoben ska bestå av dyra plagg innebär inte det att den måste göra det. Jag är absolut för basic, ska jag välja någon stil så får det bli den klassiska basgarderoben, med moderna touchar.

Ebbas stil är inspirerande, den innehåller värdefulla tips och saker att tänka på. Avsnittet om färg borde nog flera läsa. Vissa färger passar man mindre bra i och andra passa man superbt i.
Nåväl, jag gillar Ebbas stil. Men tycker man inte Ebba är så intressant bör man nog avstå boken. Detta är en bok jag tänker spara, bläddra i ibland men även tror är rolig om många år. Även om den har tips som håller så är den också typisk för vår tid här och nu.


Det blev ingen typisk recension, det känns så väldigt proffsigt, därför kör jag på mitt eget sätt.

Kommentarer:
Postat av: madeleine

Ser mörkt ut för frölunda ikväll :(

Postat av: v

oh kan du inte publicera det som stod i boken? om färgerna? =)

2006-04-18 @ 21:14:23
Postat av: Emmaria

madeleine: Uschans!!

v: Kan utveckla det lite åtminstone.

2006-04-18 @ 23:08:46
URL: http://emmaria.blogg.se
Postat av: decyibfms bcxtm

lygcwd snkgar qekhftl vicp evonjy ivazn xzeus

2007-01-01 @ 01:37:06
URL: http://www.jzyhwsx.lojgrefmc.com

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits